یک مدیر پیام‌رسان بومی:

همه پیام‌رسان‌های بومی در لیست حمایت‌های ویژه دولت نیستند

همه پیام‌رسان‌های بومی در لیست حمایت‌های ویژه دولت نیستند
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۶

یک مدیر پیام‌رسان بومی با بیان اینکه تمامی پیام‌رسان‌های بومی در لیست پنج نفری حمایت‌های دولت قرار ندارند، گفت:‌ در نتیجه حمایت‌ها از جمله تسهیلات و تخفیف‌ها شامل شرکت‌های حاضر در لیست می‌شود.

به گزارش گرداب، سهیل تقوی یکی از مدیران پیام‌رسان بومی بله، در پاسخ به این سؤال که آیا تسهیلات ۵ میلیارد تومانی ویژه حمایت از پیام‌رسان‌های بومی شامل این پیام‌رسان می‌شود و آن را دریافت کرده، اظهار داشت: متأسفانه پیام‌رسان بله از ابتدا در لیست ۵ عددی پیام‌رسان‌های مورد حمایت دولت قرار نداشت علی‌رغم اینکه تقریباً تمامی پیام‌رسان‌های فعال را در این لیست قرار دادند.

وی ادامه داد: علی‌رغم پیگیری‌های متعدد از مرکز ملی فضای مجازی که متولی تأیید این لیست است و مذاکرات شفاهی و مکتوب اما هم‌چنان در لیست حمایتی قرار نداریم.

وی در پاسخ به این سؤال که طبق مصوباتی که اجرا شده چه امکانات حمایتی دراختیار سایر پیام‌رسان‌های بومی قرار گرفته که شامل پیام‌رسان بله نشده است، گفت: از آنجا که در لیست حمایت‌ها قرار نداریم، به درستی از امکاناتی که به پیام‌رسان‌های داخلی ارائه شده، نداریم، اما اطلاع داریم که پهنای باند یک‌سوم برای ترافیک مصرفی این پیام‌رسان‌ها درنظر گرفته شده و برای پیام‌رسان بله نیز برخی اپراتورها اجرا کردند. همچنین رک‌هایی در دیتاسنترهایی برای آنها درنظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که تاکنون چه حمایتی از سوی حاکمیت و دولت دریافت کرده‌اید، گفت: از زمان وزارت آقای واعظی که آقای جهرمی در شرکت ارتباطات زیرساخت مدیرعامل بودند، از فضای هم‌مکانی در یکی از دیتاسنترهای زیرساخت به بله اختصاص داده شد و از آن به بعد دیگر حمایتی نداشتیم.

این مدیر کسب و کار در پیام‌رسان بومی بله در پاسخ به این سؤال که به عنوان یک فعال این حوزه چه حمایت حاکمیتی از پیام‌رسان‌های بومی را مفید می‌دانید، گفت: ارائه تسهیلات برای تأمین مالی، کمک مفیدی است،‌ به ویژه برای شرکت‌هایی که در مراحل نخست،‌ تأمین مالی نیاز اولیه آنها است.  

وی ادامه داد: پس از نیاز تأمین مالی، بحث مهم بازارسازی مطرح می‌شود، به این معنا که دولت باید به بازارسازی برای پیام‌رسان‌های داخلی کمک کند، در حال حاضر انواع خدمات دولتی موجود بر بستر پیام‌رسان‌های داخلی قابل ارائه است و مخاطبان زیادی استفاده‌کننده از خدمات دولت الکترونیکی هستند. همچنین مجوز زدایی حتماً باید تسریع شود تا خدمات مالی و ارتباط بین اپراتور و خدمات مختلفی که پیام‌رسان‌ها می‌توانند ارائه کنند شکل بگیرد.

وی اضافه کرد:‌پیام‌رسان بله با توجه به ماهیت و مدل تجاری خود که بر حوزه کسب و کار متمرکز است، در حال حاضر درگیر نیاز اولیه مالی نیست، بلکه برای این پیام‌رسان ایده‌آل این است که به درآمدزایی برسد و بتواند کاربر مستقل جلب کند.