به گزارش
گرداب، وب تاریک یا دارک وب (Dark Web) بهعنوان بستری پنهان، مشکوک و دور از دسترس همگان، تبدیل به فضایی مخفیانه برای فعالیت افرادی ناشناس شده است تا از طریق آن بتوانند به صورت آزادانه و بدون هیچ قانونی، فعالیت های مجرمانه خود را بدون واهمه از دستگیر شدن، انجام دهند. نبود بستر نظارتی بر روی این شبکه زیرزمینی موجب شده است تا این افراد بدون احساس کوچک ترین خطری، فعالیت هایی نظیر جرایم اینترنتی، قتل، کلاهبرداری، فروش اطلاعات، فروش سلاح و ... را به راحتی در این شبکه انجام دهند.
این موضوع باعث شده است سازمان اجرای قوانین (Law Enforcement Agency) به دنبال راهکاری برای ایجاد استراتژی های نوآورانه برای دستگیری این خلافکاران در دنیای وب تاریک باشد. کاملاً واضح است که استفاده از روش های متداول در دنیای وب (مانند بهرهگیری از خزشگر (Crawler)) نمی تواند راه حلی برای جمع آوری محتوای وب تاریک باشد. بنابر این ضرورت بهره گیری از روشی که بتوان با استفاده از آن نظارت، تجزیه و تحلیل فعالیت های وب تاریک را بررسی کرد، در دستور کار این سازمان قرار دارد.
متخصصان فعال در حوزه نظارت بر جرایم اینترنتی، امیدوارند تا با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) بتوانند در نظارت بر وب تاریک موفق شوند. یک مقاله علمی در سال 2010 منتشر شده است که در آن خزشگری در وب تاریک طراحی شد که وظیفه آن جمع آوری اطلاعات از 109 انجمن و فروم در وب تاریک بوده است. این خزشگر توانسته بود در نتایج خود به موفقیت 90 درصدی برسد. یقیناً حاصل این تحقیق می تواند درنهایت نوید بخش پاک سازی باند های خرابکار و کلاهبردار از فضای وب تاریک باشد.
ناگفته نماند که فضای وب تاریک تنها معطوف به مباحث مجرمانه نمی باشد و این شبکه مملو از افرادی باتجربه و فعال در حوزه های گوناگون، مخصوصاً سایبر است که حال شاید به دلایل مختلف نتوانسته اند هنر خود را در راه درست صرف نمایند. این سازمان بنا دارد تا بعد ها از ظرفیت های این مجرمان در راه درست استفاده نماید.