به گزارش
گرداب، ابوالحسن فیروزآبادی در جلسه امضای تفاهمنامه سازمان نظام صنفی رایانهای و شورای عالی فضای مجازی؛ اظهار داشت: در شورای عالی فضای مجازی تعریف شبکه ملی اطلاعات صورت گرفت و در کنار آن برای این شبکه مبانی تدوین شد. اما پس از مدتی متوجه شدیم اینها به تنهایی کفایت نمیکنند به همین دلیل سندی را به عنوان تببین الزامات شبکه ملی اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی تهیه کردیم.
وی افزود: پروژه شبکه ملی اطلاعات در وزارت ارتباطات تعریف شد و الزامات و تببین الزامات آن ادامه یافت، در دوره دوم شورای عالی فضای مجازی که با دبیری من آغاز شد جدولی را تهیه و نقشه راهی استخراج کردیم که این نقشه راه در زمان وزارت دکتر واعظی انجام گرفت و به پایان رسید و اتفاقاً مراسمی هم برای آن برگزار شد.
برای دوره بعد آن نیز جدولی به صورت نقشهراه تهیه کردیم. الان هم منتظر این هستیم که طرح و معماری نهایی شبکه ملی اطلاعات توسط وزارت وزارت ارتباطات به عنوان مجری کار انجام گیرد و به مرحله نهایی برسد.
او تصریح کرد: وزارت ارتباطات در حال تهیه این طرح و معماری است و امیدواریم سرعت بیشتری پیدا کند، آنهم در دورهای که ما فاقد طرح و معماری نهایی مبتنی بر تبیین الزامات هستیم.
فیروزآبادی درباره نحوه همکاری دیگر نهادها و سازمانها در این بخش، گفت: بحث ما همکاری نهادهای مختلف نیست، بحث ما طرح شبکه ملی اطلاعات است و اینکه شبکه ملی اطلاعات چه خروجی دارد؟! اشکالاتی وارد است مثل اینکه شاخص، مشخص نیست اما چون طرح مشخص نشده، شاید شاخصبندی کار درستی نباشد.
همین الان هم میشود شاخصهایی مانند میزان ترافیک داخلی، میزان اقتصاد فضای مجازی و میزان تعلق به پلتفرم خارجی را استخراج کرد ولی ما منتظر هستیم که طرح و معماری شبکه ملی اطلاعات نهایی شود.
وی بیان داشت: طرح معماری که الان داریم مربوط به پیش از تبیین الزامات است، زمانی میتوان عدد دقیق از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات ارائه داد که معماری آن انجام شود.
فیروزآبادی درباره دوره دوم حمایت از پیامرسانها و گلایهشان مبنی بر اینکه حمایتی از آنها صورت نگرفته است، گفت: حمایت از پیامرسانها به فراموشی سپرده نشده، مشکل فعلی، تأمین بودجه است و قرار بود بودجه برای این کار اختصاص پیدا کند که هنوز تأمین نشده است، علاوه بر آن دیتاسنتری هم توسط وزارت ارتباطات برای آنها در نظر گرفته شده و تا آنجا که اطلاع دارم وزارت ارتباطات اسناد مناقصه را نیز تهیه کرده ولی متأسفانه بودجه مورد نظر این حمایتها تأمین نشده و حمایت از مرحله دوم صورت نگرفته است.
در ادامه این نشست، تفاهمنامهای میان شورای عالی فضای مجازی و سازمان نظام صنفی به امضا رسید.
دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای کشور درباره تفاهمنامهای که با شورای عالی فضای مجازی به امضا رساندند، گفت: یکی از مهم اهداف ما دو برابر کردن بازار فناوری، رفع موانع کسبوکار، تسهیل کسبوکار و متناسبسازی قوانین و مقررات در راستای اقتصاد دیجیتال در فضای مجازی است و مرکز ملی فضای مجازی، نقش بنیادی در این میان دارد.
رسول سراییان افزود: نظرات خود را با دبیر شورای عالی فضای مجازی در میان گذاشتیم و قرار شد که این مسائل را در قالب یک تفاهمنامه بین شورای عالی فضای مجازی و سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به امضا برسانیم تا بستر اجرایی تحقق این برنامه را از منظر حمایتها انجام بدهیم.
معاون اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی نیز در ادامه جلسه، گفت: از آنجا که سازمان نصر در کشور بخش خصوصی حوزه آی سی تی را نمایندگی میکند، بنا شد نظرات آنها را نیز در تصمیماتی که در کمیسیون عالی تنظیم مقررات در مرکز ملی فضای مجازی برای شورای عالی فضای مجازی گرفته میشود دخالت دهیم تا این تصمیمات درست و دقیق عمل کرده و اثربخش باشند.
سید هادی سجادی افزود: این مذاکرات صورت گرفته و تفاهمنامهای بر اساس برنامه بیستون سازمان نصر و برنامههای کلان مرکز فضای مجازی تدوین شد که با شروع همکاری بین این دو نهاد بتوانیم تصمیمات بهتری در شورای عالی فضای مجازی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: به شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد کردیم به عنوان بازوی مشورتی مرکز ملی در تدوین و تنظیم مقررات قرار بگیرند که مورد استقبال قرار گرفت و امیدواریم با امضای این تفاهمنامه بستر به اشتراک گرفتن ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه مقرراتگذاری داشته باشیم.