به گزارش
گرداب، در حقیقت بیشترین بهره از عدم آگاهی کاربران از تفاوت مگابایت و مگابیت را شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی میبرند. به عنوان مثال هنگامی که یک شرکت فرضا اشتراکی با سرعت 32 مگابیت را در اختیار کاربران قرار میدهد، اکثر کاربران با توجه به درکی که از مفهوم مگابایت در سیستمهای ذخیرهسازی اطلاعات دارند، فرض میکنند این اشتراک توانایی دریافت 32 مگابایت داده را در هر ثانیه دارند که در واقع این موضوع به هیچ وجه درست نیست.
تفاوت مگابایت و مگابیت چیست؟
در ابتدا بهتر است تفاوت یک بایت و یک بیت را درک کنیم. هر بایت از 8 بیت تشکیل شده است. به این ترتیب هر مگابایت برابر با 8 مگابیت و هر گیگابایت برابر با 8 گیگابیت است. از همین رو با انجام یک محاسبه ساده متوجه میشوید که 32 مگابیت برابر با 4 مگابایت است.
مگابیت (Megabit) با حروف اختصاری Mb شناخته میشود و مگابایت (Megabyte) معمولا با حروف اختصاری MB نمایش داده میشود. همین تفاوت جزیی در نوشتن حروف اختصاری موجب سردرگمی کاربران در تشخیص تفاوت مگابایت و مگابیت میشود. در حقیقت اگرچه بیتها و بایتها شبیه به هم نوشته میشوند و تقریبا تلفظ یکسانی دارند، اما دو واحد کاملا جدا از هم هستند.
ارایه دهندگان خدمات اینترنت مگابیت را به عنوان یک واحد استاندارد برای اعلام سرعت شبکه برگزیدهاند. این موضوع از آنجا حاصل میشود که دادهها در طول شبکه به صورت یک بیتی منتقل میشوند. از این رو استفاده از بیت برای این نوع شرکتها میتواند دقیق و سازمان یافتهتر باشد.
محاسبه سرعت اینترنت در هنگام خرید سرویس اینترنتی
به این ترتیب سرویسهای با سرعت 32 مگابیت در هنگام دانلود فایل تنها 4 مگابایت سرعت دارند. شاید اگر از شرکتهای ارایه کننده در رابطه با سرعت واقعی دریافت اطلاعات سوال کنید این موضوع را به شما اعلام کنند، اما معمولا در تبلیغات از 32 مگابیت استفاده میشود، زیرا این رقم مطمئنا اغواکنندهتر از 4 مگابایت است. این موضوع در مبحث بازاریابی اهمیت بالایی دارد.
حالا که تفاوت مگابایت و مگابیت را درک کردیم، میتوانیم با توجه به انتظارات و نیاز خود نسبت به خریداری اشتراک اینترنت اقدام نماییم. دیگر نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که شرکتهای ارایه دهنده خدمات اینترنتی، معمولا حداکثر سرعت قابل ارایه را به شما اعلام میکنند.
بنابراین با خرید یک سرویس 32 مگابیتی، شما در ایدهآلترین حالت به این رقم دست خواهید یافت. عوامل زیادی در کاهش این سرعت دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به فاصله تا مراکز ارایه دهنده خدمات، میزان تراکم جمعیت، شرایط فیزیکی، از بین رفتن دادهها و قدرت وایفای اشاره داشت.
روش محاسبه سرعت واقعی اینترنت
برای دستیابی به سرعت اشتراک خریداری شده، میزان سرعت اسمی را که برحسب کیلوبیت یا مگابیت تعریف میشود را تقسیم بر هشت کنید. به عنوان مثال:
میزان سرعت اسمی به کیلوبیت: 512 کیلوبیت ← میزان سرعت اسمی دانلود به کیلوبایت: 64 = 512/8