به گزارش
گرداب، بر مبنای این آمار، تعداد مشترکان اینترنت باندپهن در کشور به ۷۴ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۵۹۵ نفر رسیده و ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۹۰.۷۸ درصد است. ضریب نفوذ اینترنت بر مبنای استفاده افراد از فناوریهای دسترسی xDSL ، نسل ۳ و ۴ موبایل، اینترنت وای فای و TD-LTE به دست آمده است. آمارها نشان میدهد که ۸۶ درصد ضریب نفوذ اینترنت مربوط به دسترسی به فناوری نسل ۳ و ۴ موبایل، ۱۲ درصد مربوط به ADSL و ۲ درصد مربوط به TD-LTE است.
براین اساس ۶۴ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۱۱۲ نفر در کشور از طریق سیم کارت و گوشی موبایل به اینترنت متصل میشوند و ۱۰ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۴۸۳ نفر مشترک اینترنت پهنای باند ثابت هستند. به بیان دیگر ضریب نفوذ اینترنت پهنای باند سیار در کشور ۷۸.۱۴ درصد و ضریب نفوذ اینترنت پهنای باند ثابت ۱۲.۶۵ درصد است.
در ابتدای امر باید به این موضوع توجه داشته باشیم که تعداد فرد استفاده کننده از یک مودم تا یک سیم کارت، تفاوت میکند. در واقع به صورت میانگین، 2 تا 3 نفر با یک مودم کار میکنند. ذکر این نکته نیز ضروری است که افرادی که از شبکه اینترنت 3G و 4G استفاده میکنند، استفاده آنها به صورت مقطعی است و در اغلب موارد آنها به اینترنت ثابت متصل هستند. همچنین میزان تغییرات در فضای اینترنت تلفنهای همراه، با تناوب بیشتری همراه و این زمان در اینترنتهای LTE به حداقل میرسد.
بنابر اطلاعات ارائه شده، ضریب نفوذ اینترنت در جهان ۵۷ درصد است و این در حالی است که در آمریکای شمالی و شمال اروپا این ضریب نفوذ به ۹۵ درصد میرسد. در میان کشورهایی که دارای بالاترین ضریب نفوذ اینترنت در جهان هستند، میتوان به امارات متحده عربی، ایسلند، نروژ، قطر و آندورا اشاره کرد که ضریب استفاده آنلاین در آنها ۹۹ درصد است. جدیدترین آمار نشان میدهد از جمعیت حدودا ۷ میلیارد نفری کره زمین، نزدیک به ۵ میلیارد نفرشان از موبایل استفاده میکنند و بالغ بر ۴ میلیارد نفر آنها هم کاربر اینترنت هستند.
تمامی آمارها نشان دهنده عدم وجود ثبات در اینترنتی است که کاربران با استفاده از پهنای باند موردنظر اینترنت موبایلشان دریافت می کنند. اینترنت نسل LTE که از جمله اینترنتهای بیسیم محسوب میشود و نیازی به پورت مخابراتی ندارد، با اضافه کردن پایداری و ثبات به شبکه اینترنت کاربر، سرعتی نزدیک به ۱۰ برابر سایر تکنولوژیها را در اختیار افراد قرار میدهد. Ping پایین و حداقلی اینترنت در نسل LTE سبب شده است که طرفداران گیمینگ، برای استفاده از سرعت بالای دانلود و پایین بودن عدد Ping، روی به این فناوری بیاورند.
حرکت به سمت نسلهای اینترنت 4.5G و 5G نوید این نکته را میدهد که با فاصله گرفتن از اینترنت خانگی و طرحهای ADSL، کاربران سرعتی چندین برابر آن را در فضای اینترنت بیسیم دریافت خواهند کرد. البته ذکر این نکته ضروری است که تکنولوژی مخابراتی و بازه فرکانسی شرکتی که از آن اینترنت TD-LTE را دریافت میکنید، بسیار حائز اهمیت است. در کنار فضای شبکهای تحت پوشش برای مودم شما، تکنولوژیهای آن شرکت روی سرعت دانلود و آپلود شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.
میزان استفاده از اینترنت موبایل در ایران نسبت به سایر کشورها، بیشتر است. این آمار نشان میدهد که کاربران داخلی ما بیشتر از کیفیت اینترنت، به آنلاین بودن خود اهمیت ویژهای میدهند. نسل اینترنت LTE این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که از فضای پهنای باند خود به صورت کامل برای دانلود یا آپلود استفاده کنید؛ تغییر وضعیت و انتقال فضای پهنای باند اینترنت دریافتی شما به یکبار از آپلود به دانلود، در صدم ثانیه صورت میگیرد و این است که افت سرعت در این نسل از اینترنت، به شدت پایین است.
ارتباطات در عصر جدید تغییر وضعیتی از تماس تلفنی، به تماس تصویری دادهاند. ارتباطات تصویری بین کاربران و حتی تماشای تصویر و فیلمها به صورت آنلاین، نیازهای جدیدی را در مخاطبان ایران ایجاد کرده است. کاربران اینترنت در داخل ایران برای برقراری این نوع از ارتباط با استفاده از اینترنت ADSL و 4G به مشکل برمیخورند. نسل اینترنت LTE رویکرد ویژهای نسبت سرعت انتقال داده در تماسهای تصویری داشت و این امکان، به عنوان یکی از مزیتهای رقابتی LTE معرفی شد.
در مجموع آمار نشان میدهد که نسل اینترنتهای خانگی ADSL رو به افول است و مردم استقبال بیشتری نسبت به اینترنت تلفنهای همراه دارند تا همیشه در دسترس باشند. استفاده حرفهای از اینترنت مبحثی است که در عصر جدید مطرح میشود و انتظار میرود که این نوع از استفاده، اینترنت حرفهای را طلب کند.