به گزارش
گرداب، اپل، گوگل و آمازون در همکاری مشترکی با یکدیگر در تلاش بهدنبال توسعهی استاندارد منبع باز خانهی هوشمند هستند تا علاوه بر اطمینان از هماهنگی دستگاههای خانهی هوشمند با یکدیگر، توسعهی دستگاههای جدید را آسانتر کرده و در این فرایند امنیت را به ارمغان آورند. هدف از این پروژه، اطمینان از کار کردن تمامی محصولات خانهی هوشمند اعم از تلفن هوشمند و دستیار صوتی است. بهگفتهی این تیم، در صورت موفقیت «کاربران میتوانند با اطمینان از هماهنگ شدن محصول جدید با دیگر گجتهای خانهی هوشمند آن را با سیستم دلخواه مورد نظر خود راهاندازی، کنترل و تنظیم کنند». گوگل اضافه کرد: «کاربران گزینهی انتخاب از بین گوگل اسیستنت، آمازون الکسا، اپل سیری و دیگر پلتفرمهای دستیار صوتی را خواهند داشت.»
سه غول بزرگ فناوری از صنعت خانهی هوشمند بهطور گسترده پشتیبانی خواهند کرد. اپل، گوگل و آمازون استانداردی بهنام Project Connected Home over IP را تشکیل میدهند که شرکت Zigbee Alliance و همچنین، سازندگان پروتکل دیگر خانههای هوشمند ازجمله ایکیا، سامسونگ، SmartThings، Signify و شرکت فیلیپس به آن خواهند پیوست.
فناوری سیستمهای خانهی هوشمند هر سه شرکت یاد شده یعنی هوم کیت اپل، آمازون الکسا و پروتکل Weave گوگل نیز به این استاندارد اضافه میشوند. این تیم در تلاش است تا اواخر سال ۲۰۲۰ نسخهی اولیه این استاندارد را منتشر کند. بهگفتهی گوگل، برای توسعهدهندگان این سیستم توسعهی محصولات را آسان و سادهتر خواهد کرد و باعث میشود هزینههای تولید برای سازندگان «با ارائهی یک استاندارد واحد برای ساخت محصولات کاهش پیدا کند».
استاندارد جدید این تیم، بهجای اینکه بهدنبال جایگزینی پروتکل اتصال جدیدی باشد، با پروتکلهای اتصالی رایج مانند وایفای و بلوتوث کار میکند. بهگفتهی این تیم، تمام دستگاههای اتصالی به وایفای، فناوری بلوتوث کمانرژی و حتی پروتکل خانههای هوشمند Thread را نیز پشتیبانی میکند؛ بهطوری که دقیقا نحوهی اتصال دستگاه به سازندهی آن بستگی دارد. پروتکل خانههای هوشمند Thread با وجود مدت زمان طولانی که در مرحلهی توسعه بهسر میبرد، هنوز به مرحلهی نهایی نرسیده است. گفتنی است که این پروتکل، رقیب ایرو به شمار میآید که آن نیز مدت زیادی است در مرحلهی توسعه متوقف شده است. البته، گوگل گفته است که Thread تا پیش از سال ۲۰۲۰ عملیاتی نخواهد شد.
استاندارد جدید این سه غول بزرگ فناوری در صنعت خانهی هوشمند مبتنی بر آدرس IP یا پروتکل اینترنت است. البته این بهمعنی اتصال مستقیم تمام محصولات به اینترنت نیست و صرفاً برای آسانتر کردن فرایند دریافت پیامها استفاده شده است؛ بهطوری که با تکیه بر یک پروتکل شناخته شده، روند دریافت پیام از یک مکان به مکان دیگر ساده شود. بهگفتهی این سه غول بزرگ فناوری، «این پروتکل برای ارسال امن پیامها از یک محصول خانهی هوشمند به سایر دستگاهها، اپلیکیشن یا سرویسهای دیگر با حفظ حریم خصوصی و امنیت در سیستم سرتاسری ایدهآل خواهد بود».
درحال حاضر، نمیتوان بهدرستی گفت که استاندارد موردبحث قادر به انجام چه کارهایی است. آیا بهسادگی راهی برای اتصال به دستیاران هوشمند مانند سیری و الکسا خواهد داشت؟ یا آیا طیف گستردهای از دستورها خانهی هوشمند مانند تنظیم نورپردازی خانه (کم و زیاد کردن نور)، تنظیم و تغییر دما و قفل هوشمند است که امکان باز و بسته کردن تمام درهای خانه و احتمالا دادن مجوز ورود موقتی به دیگران را از طریق گوشی هوشمند فراهم و استانداردسازی خواهد کرد؟ آیا دستیاران خانهی هوشمند میتوانند خالق چنین شاهکارهایی باشند و ممکن است به همان شیوه کنترل شود؟
درنتیجه، هدف نهایی اطمینان از نحوهی عملکرد دستگاهها درسراسر اکوسیستم هر سه غول بزرگ تکنولوژی، اپل، گوگل و آمازون است، درصورتیکه درحال حاضر پیروزی بزرگی برای مشتریان خواهد بود چراکه آنها میتوانند با صرف زمان کمتر از اتصال گجت خود در این استاندارد اطمینان حاصل کنند. این درحالی است که گجتهای خانهی هوشمند اخیرا همراهبا چندین سیستم دیگر خانهی هوشمند در تعامل هستند، اما نکتهی قابلتوجه این است که آنها همیشه از محصولات هر سه غول بزرگ فناوری پشتیبانی نمیکنند و فرآیندهای تنظیم و پشتیبانی از هر دستگاهی میتواند در سیستمهای مختلف متفاوت باشد.
طبق گزارش CNBC، اپل، گوگل و آمازون در آغاز روی محصولات امنیتی فیزیکی از جمله سیستم هشداردهندهی دود، قفل در، پریزهای هوشمند، سیستمهای امنیتی و کنترلکنندههای تهویه و حرارتی تمرکز خواهند کرد و پس از آن نوبت به محصولات مصرفی و حتی تجاری خواهد رسید.