به گزارش
گرداب، محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در نشست علمی نگاهی دوباره بر ماهیت و میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات گفت: اگر مدل و الگوی ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات براساس آموزش همگانی صورت بگیرد بدون شک سرعت راهاندازی آن افزایش یافته و در نهایت کشور صاحب شبکه داخلی خواهد شد.
وی افزود: اینترنت 25 سال پیش متولد و ارتباطات علمی نیز از آن زمان آغاز شد که در این رابطه با تحولات وسیعی توسعه یافته و ارتباطات اجتماعی، اقتصادی وارد مرحله جدیدی از فضای مجازی شد.
انتظاری تصریح کرد: از سال 2001 یکی از مباحث اصلی اتحادیه جهانی مخابرات موضوع شبکه ملی اطلاعات بود که جمع وسیعی از مردم را در این حوزه درگیر کرده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر ارتباطات اجتماعی مردم در سطح بالایی قرار دارد به طوری که نزدیک به 50 میلیون نفر از مردم عضو شبکههای مجازی بوده و به طور مستقیم فعالیتهای مختلف و متنوعی را در طول روز انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از مردم با استفاده از فضای مجازی ارتباطات اقتصادی زیادی را در فضای مجازی انجام میدهند، یادآور شد: در واقع میتوان گفت شبکه ملی اطلاعات به طور مستقیم با زندگی مردم سروکار دارد به طوری که جمعیتی قابل توجهی از آنها در این فضا زندگی میکنند.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: در حال حاضر استفاده از فضای مجازی نسبت به سال گذشته 17درصد رشد کرده و همچنین پیچیدهتر شده است. در این رابطه حکومت وظیفه دارد همانگونه که در حوزه فیزیکی از مرزهای کشور محافظت میکند باید در فضای مجازی هم از اطلاعات داخلی کشور مراقبت کند. این در حالی است که شبکه ملی اطلاعات باید به طوری طراحی و راهاندازی شود که در قالب زیست بوم پایدار به مردم سرویس دهد.
انتظاری افزود: برای ارائه سرویس مورد نیاز به مردم در قالب زیست بوم پایدار توسط شبکه ملی اطلاعات باید طرح خوبی برای راهاندازی این شبکه انجام شود تا بتواند نیازهای مردم را برطرف کند. این در حالی است که ارزیابی فعالیت شبکه ملی اطلاعات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
ویبا تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات باید به نحوی طراحی و سرویسدهی کند که نتیجه آن با موفقیت همراه و استانداردهای راهاندازی این شبکه دقیق باشد، اظهار داشت: این شبکه مانند شبکههای معمولی مخابراتی نیست و حجم قابل توجهی از مردم را در درون خود دارد.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات باید نیازسنجی شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی انجام شود. به طوری که نه تنها نیاز عامه کشور را برطرف کند بلکه حقوق و حفظ استقلال کشور از الزامات کلان آن باشد.
انتظاری در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات با وزارت ارتباطات به اجماع کلی نرسیدهایم که این نیز ناشی از ضعفهای نظارتی است. البته باید بگویم در حال حاضر ما در داخل کشور نیروهای فنی بسیار خوبی داریم که میتوانیم با استفاده از آنها با سرعت بیشتری نسبت به راهاندازی شبکه ملی اطلاعات اقدام کنیم.