به گزارش
گرداب، كلاهبرداري رايانهاي از جمله جرائم كلاسيكي است كه از ابتدا در جوامع بشري موجود بوده و مسئولان اداره جوامع هرگز نتوانستند اين جرائم را ريشهكن كنند.
البته جالب اين است كه امروزه با ظهور فناوري نويني با نام كامپيوتر طريقههاي ارتكاب اين جرم متنوعتر و به دام انداختن مجرمان سختتر شده است. در حقوق ايران كلاهبرداري رايانهاي براي اولينبار در لايحه مجازات جرائم رايانهاي جرم انگاري شده است.
مقایسه فریبخوردگان کلاهبرداری و فریب اینترنتی از قربانی شدن زنان بیش از مردان حکایت دارد.
نظرسنجی جدیدی که از سوی سازمان غیرانتفاعی Know The Net انجام شده، حاکی از آن است که
زنان راحتتر از مردان به دام کلاهبردان اینترنتی میافتند.
هدف از اجرای این پروژه تحقیقاتی، برجسته نمودن خطراتی است که حملات پیچیده اینترنتی، کاربران، کارکنان و تجار را در فضای سایبر تهدید میکند.
به گزارش پایگاه ITProPortal، بر اساس آمار موجود گمانهزنیها حاکی از آن است که حملات اینترنتی حدود یک میلیون و هشتصد هزار شهروند انگلیسی را گرفتار کرده و بیش از دو و نیم میلیارد پوند استرلینگ به اقتصاد این کشور ضربه زده است.
سازمان مزبور که نحوه استفاده امن از اینترنت را به کاربران آموزش میدهد، 2000 کاربر را در معرض حملات فیشینگ قرار داد تا واکنش آنها را دریافت و بررسی کند.
در این تحقیق زنان از هفت آزمون، در شش مورد شکست خوردند. همچنین مشخص شد که زنان 25 تا 34 ساله بیش از دیگر همجنسهای خود در معرض فریفته شدن توسط کلاهبرداران اینترنتی قرار دارند.
"پیتر وود" یک کارشناس امنیتی Know The Net در این خصوص گفت: «امروزه مجرمان سایبری در نحوه هدف قرار دادن قربانیان خود به پیشرفتهایی دست یافتهاند. آنها دائماً شیوههای تهاجمی خود را بر اساس آنچه که مردم دوست دارند به طور آنلاین ببینند، تغییر میدهند.»
کلاهبرداری و فریب اینترنتی در جوامعی که استفاده از تکنولوژی روز گسترش دارد امری اجتناب ناپذیر است و
همواره، پیشرفت تکنولوژی، نا آگاهی و طمع باعث بوجود آمدن کلاهبرداران و سارقان الکترونیکی میشود و لزوم آکاه سازی مردم و شهروندان از جزئیات تکنولوژیهای روز و راهکارهای جلوگیری از سوءاستفاده و فریبخوردگی میتواند اثرات بسیار مثبتی داشته باشد.
منبع: ایتنا