به گزارش
گرداب، مرکز برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان فناوری اطلاعات در گزارشی از آخرین وضعیت شاخص های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (IDI) که توسط اتحادیه بین المللی مخابرات منتشر شده است، رونمایی کرد.
در گزارش پایش جامعه اطلاعاتی، آخرین وضعیت شاخص های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به تفکیک استان ها، میزان مهارت فاوا در استان ها، دسترسی به ابزارهای فناوری اطلاعات و میزان استفاده کاربران از این ابزارها منتشر شده است.
آمار توسعه فاوا در استان ها
بررس شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان می دهد که استان تهران بیشترین توسعه را در حوزه ICT به خود اختصاص داده است. تهران با امتیاز ۷.۴۴ ، سمنان با امتیاز ۶.۹ و یزد با ۶.۷۹ امتیاز، بالاترین استان ها در توسعه فاوا هستند. این درحالی است که میانگین توسعه فاوا در کشور ۶.۳۲ است و استان های کردستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان پایین ترین امتیاز توسعه فناوری اطلاعات را در سال ۹۸ در اختیار دارند.
میزان دسترسی فاوا
بررسی شاخص های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور بر مبنای میزان دسترسی فاوا نشان میدهد که ضریب نفوذ تلفن ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر در کشور ۳۱.۵۴ درصد است و این درحالی است که تعداد مشترکین تلفن همراه به ازای هر ۱۰۰ نفر در کشور، ۱۳۸.۸۳ درصد برآورد می شود.
بر مبنای این ارزیابی ها میزان پهنای باند اینترنت بینالملل به ازای کاربران اینترنت ۱۶۷۹.۱۰ برحسب بیت بر ثانیه است و ۶۷.۸۵ درصد خانوار ایرانی به رایانه دسترسی دارند.
در همین حال ۷۰.۵۸ درصد خانوار ایرانی به اینترنت دسترسی دارند.
میزان استفاده فاوا
بررسی شاخص میزان استفاده فاوا در کشور حاکی از آن است که ۶۱.۳۱ درصد افراد در ایران از اینترنت استفاده می کنند.
میزان مشترکین پهن باند ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر ۹.۰۵ درصد است. به این معنی که تنها ۹ درصد مردم کاربر اینترنت ثابت هستند و میزان مشترکان فعال پهن باند سیار به ازای هر ۱۰۰ نفر ۷۲.۶۷ درصد است. به این ترتیب ضریب نفوذ اینترنت موبایل در کشور ۷۲.۶۷ درصد برآورد شده است.
مهارتهای فاوا
وضعیت مهارتهای فاوا از دیگر شاخص های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است که بر مبنای ارزیابی اتحادیه جهانی مخابرات نرخ باسوادی بزرگسالان (۱۵ سال به بالا) در ایران ۸۴.۳۸ درصد اعلام شده است.