وزارت خارجه آمريكا در طرح "بله خارج" خود، دانشآموزان 15 الي 18 ساله دبيرستاني را با بهانه تحصيل و به منظور بهبود چهره خود به كشورهاي مسلمان اعزام ميكند.
به گزارش
گرداب، "ريچارد گيما" (Richard Gima) يك دانشجوي "لانايي" است كه با بورس تحصيلي دولت آمريكا يك ترم از تحصيلاتش را در كشور عمان گذرانده است، وي كه از فارغالتحصيلان دبيرستان "لانايي" است، ميگويد: «پس از اينكه به عمان رفتم عاشق خاورميانه شدم.»
پايگاه اينترنتي "استار ادورتايزر" گزارش داده است: «به همين دليل "گيما" ساير دانشآموزان دبيرستان هاوايي را تشويق ميكند كه در دور دوم برنامه "بله خارج" (YES Abroad program) شركت كرده و براي ادامه تحصيل به يكي از كشورهايي كه جمعيت قابل توجهي از مسلمانان در آن زندگي ميكنند، بروند.»
"بله خارج" برنامهاي است كه با حمايت مالي وزارت امور خارجه آمريكا تدارك ديده شده و در آن، 50 بورس تحصيلي كامل به دانشآموزان دبيرستاني آمريكا به منظور ادامه تحصيل در سال تحصيلي 12-2011 در كشورهاي مسلمان مانند مصر، غنا، هند، اندونزي، مالي، مالزي، ماراكو، عمان، تايلند و تركيه ارائه ميكند.
برنامه "بله خارج" جديدترين بخش از يك تلاش ديپلماسي عمومي است كه پس از حملات 11 سپتامبر به منظور ايجاد تفاهم بيشتر با كشورهاي مسلمان اجرا شده است. بر اساس اين برنامه در 8 سال گذشته جوانان و پژوهشگراني از كشورهاي مسلمان براي زندگي با خانوادههاي آمريكايي و شركت در يك سال از دبيرستان به آمريكا آمدهاند.
در اين برنامه، دانشآموزان آمريكايي هم به كشورهاي خارجي رفته و با خانواده ميزبان زندگي ميكنند و مدرسه ميروند، "گيما" از جمله كساني بود كه در مراسم افتتاحيه "بله خارج" انتخاب شد و ترم پائيز خود را در عمان گذراند.
"آن استوك" معاون وزير امور خارجه در امور آموزشي و فرهنگي
دانشآموزان "بله خارج" را شهروندان ديپلماتيك ناميد كه با تحصيل يك ساله در كشور ميزبان، روابطي پايدار ايجاد كرده و با تغيير عقايد ناصحيح در فرهنگها و افزايش درك متقابل كه هر دو امري حياتي براي منافع سياست خارجه آمريكا هستند نقش خود را ايفا ميكنند.
برنامه "بله خارج" براي دانشآموزان شهروند آمريكا با سنين بين 15 تا 18 اجرا ميشود.
پس از حادثه 11 سپتامبر آمريكا به بهانه تروريسم و ريشهكن كردن القاعده و طالبان ابتدا به كشور مسلمان افغانستان حمله كرد كه دستاوردي جز قرباني كردن غيرنظاميان نداشت و نه تنها طالبان و القاعده نيز از بين نرفتند بلكه قدرتمندتر شده و آمريكاييها نيز بهانهاي براي حضور خود در اين كشور پيدا كردند.
به دنبال اين حمله آمريكا به بهانه وجود سلاحهاي كشتار جمعي و هستهاي به كشور عراق حمله كرد كه با سقوط دولت اين كشور، هنوز نيز به رغم گذشت هفت سال از تشكيل دولت جديد و حضور تمام عيار نظاميان آمريكايي، شاهد امنيت پايدار در اين كشور نيستيم و نتيجه اين دو جنگ جز نفرت از آمريكا در نزد افكار عمومي بويژه مسلمانان در پي نداشته است بنابراين وزارت خارجه آمريكا اين برنامهها را جهت نفوذ بيشتر در جوامع مسلمان و استفاده از آن جهت كاهش احساس تنفر از خود طراحي ميكند.
منبع: فارس