به گزارش
گرداب، با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات درباره علت کندی سرعت اینترنت، اظهار کرد: وزیر ارتباطات درباره کیفیت شبکه و سرعت اینترنت میگوید فیلترشکنها عامل کندی سرعت اینترنت هستند، این سخنان ازآنجهت که سرویسهای داخلی کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات قرار دارند و فیلترشکنها موجب کاهش سرعت این دریافتیها میشود، صحیح است؛ اما نکات بسیار مهمی وجود دارد که شاهد نارضایتی مردم از سرعت اینترنت هستیم.
آل داود با تأکید بر اینکه تکمیل شبکه ملی اطلاعات میتواند مشکل اینترنت کاربران را حل کند، عنوان کرد: اگر شبکه ملی اطلاعات تکمیل و یا اهتمامی برای تکمیل آن وجود داشت، کاربران می توانستند سرویسهای داخلی را با سرعت بالاتر و ارزانتر دریافت کنند و از طرفی سایتها و پیامرسانهای خارجی نیز با سرعت بهتر و کیفیت مطلوبتری در اختیار مردم قرار میگرفت.
وی در ادامه اظهار داشت: در ایام شیوع کرونا برخی از مردم میخواهند از سرویسهای آنلاین خارجی بهرهمند شوند و برای این امر از vpnمجانی استفاده میکنند که این موضوع بر کیفیت دسترسی شبکههای داخلی تأثیرگذار خواهد بود. البته استفاده از فیلترشکنهای رایگان هم میتواند خطر سرقت اطلاعات و نفوذ به حریم خصوصی افراد را به دنبال داشته باشد.
آل داود با انتقاد از اظهارات اخیر وزیر ارتباطات درباره استفاده از فیلترشکنها، خاطرنشان کرد: جای تأسف دارد که یک مقام رسمی کشور درباره ابزارهای عبور از فیلتر اظهارنظر کند و بین سخنانش حتی از یک سرویس وی پی ان که برای خانوادهها و جوانان خطرناک است، سخن بگوید، این موضوعی است که ذیل حکمرانی سایبری کشور باید به آن توجه و قوانین کشور را بدون هیچ کاستی در این خصوص اجرا کرد.
وی متذکر شد: اگر مسئولی در وزارتخانهای بهجای اهتمام برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات، خود را در لایه کاربری و عمومی مشغول کند بهطورقطع به موضوعات اصلی کشور نخواهد رسید.
جای تاسف دارد که مسئولی کمکاریهای خود را به وی پی ان ربط دهد!
این پژوهشگر فضای مجازی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: اگر مسئولی بیاید کمکاریهای خود را به وی پی ان ربط دهد باید تأسف خورد.
وی با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات باید پاسخگوی کمکاریهایش در حوزه فناوری و اطلاعات باشد، تصریح کرد: وزارت ارتباطات و سازمان فناوری و اطلاعات باید پاسخگوی هک شدن سرویسهای دولت الکترونیک باشند که پیشتر انجامشده است، چراکه این سرویسها در بستر اینترنت فعالیت میکردند و اگر شبکه ملی اطلاعات داشتیم آن سایت و سرویسهای آن هک نمیشدند و جالب اینجاست که برخی مدیران سازمان فناوری اطلاعات که میگویند این هک شدن یک دیفیس ساده بوده است درست نیست و امکان سرقت اطلاعات از این بستر وجود داشته است.
آل داود بابیان برخی مزیتهای شبکه ملی اطلاعات،بر حرکت بهسوی حکمرانی سایبری تأکید و عنوان کرد: اگر ما بخواهیم یک شبکه امن داشته باشیم تا بتوانیم با جنگ شناختی ادراکی هیبریدی و جریان فیک نیوزها مقابله کنیم و از طرفی هم مردم امنتر زیست مجازی داشته باشند باید به سمت حکمرانی سایبری انقلاب اسلامی حرکت کنیم؛ در نخستین قدم باید شبکه ملی اطلاعات راهاندازی و تکمیل شود و در قدم بعدی نیز سواد رسانهای مردم ارتقا پیدا کند تا مردم بسیار مسائل را بهراحتی و سادگی باور نکنند.