به گزارش
گرداب، این پیشنویس نخستین سندی است که در سطح بینالمللی تهیه شده و قرار است پس از تصویب در کنفرانس آیتی یونسکو که در آبان ماه سال ۱۴۰۰ برگزار میشود، به پایه عمکرد نهادهای بینالمللی و کشورها تبدیل شود. تصویب این سند طبیعتا در بسترسازی برای اخلاقیات حاکم بر کاربردهای هوش مصنوعی نقش مهمی دارد و تأثیرات زیادی بر عملکرد این فناوری در سطح ملی کشورها و نیز بینالمللی خواهد داشت.
سند مذکور دارای یک بخش مقدماتی و ۸ بخش رویهای است که در مجموع توصیههای مرتبط با اخلاق هوش مصنوعی را در ۱۴۱ بند بیان کرده است. گروه مطالعات اخلاقی فضای مجازی قرار است پس از بررسی این سند، نقطه نظرات انتقادی و پیشنهادی خود را نسبت به آن اعلام کند.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی، مهدی خلیلی دانشآموخته دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف، ابوطالب صفدری دانشآموخته دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه شریف و عضو اندیشکده مهاجر، سعیده بابایی دانشآموخته دکتری فلسفه علم و فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و پژوهشگر فلسفه و اخلاق فناوری، بهزاد خداقلیزاده دانشآموخته ارشد فلسفه علم شریف و عضو اندیشکده مهاجر و محمدمهدی نصر هرندی، مسئول گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی، از جمله حاضران در نشست بررسی این سند بودهاند.