واشنگتن پست:

گيتس نبايد نگراني از درگيري با ايران را علني مي‌كرد

تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۸۹

تحريم‌ها اگر چه گزنده اما فلج كننده نيستند و قادر نخواهند بود جمهوري اسلامي را از ادامه برنامه هسته‌اي بازدارند.

مخالفت وزير دفاع آمريكا با گزينه نظامي، عملاً اعمال فشار براي توقف برنامه هسته‌‌اي ايران را تضعيف كرده است.
 
به گزارش گرداب، اين خبر را روزنامه "واشنگتن پست" با اشاره به اظهارات اخير جنگ‌سالار آمريكايي "رابرت گيتس" منتشر كرد. رابرت گيتس در توجيه ناتواني آمريكا براي درگيري نظامي با ايران گفته بود تهديد نظامي باعث اتحاد بيشتر مردم و مسئولان ايراني مي‌شود.

واشنگتن پست همچنين نوشته است: اوباما مي‌گفت همه گزينه‌ها در قبال ايران روي ميز است؛ يعني اقدام نظامي را هم مدنظر داشت. بوش هم همين سياست را دنبال مي‌كرد. اكثر سياستگذاران آمريكايي هم بر اين نكته توافق دارند كه براي تضمين موفقيت اعمال فشار بر ايران، تكيه بر قوه قهريه بايد يكي از عناصر مهم اين سياست باشد. پس چرا رابرت گيتس اين پيام ضروري را تضعيف مي‌كند؟ دولت آمريكا در حال حاضر بايد روي راهكارهاي غيرنظامي مثل تشديد تحريم‌هاي اقتصادي و حمايت از اپوزيسيون ايراني تمركز كند. اما اين استراتژي به آن معنا نيست كه رهبران آمريكا در موضع‌گيري‌هاي علني خود گزينه و يا تهديد نظامي را كنار بگذارند.

واشنگتن پست مي‌افزايد: با در نظر گرفتن هزينه‌هاي گزاف اقدام نظامي و نتايج و پيامدهاي مبهم آن، نگراني و ترديدهاي وزارت دفاع آمريكا قابل درك است، اما با فرستادن چنين پيام‌هايي به ايران كه اقدام نظامي آمريكا عليه آن كشور چندان جدي نيست، وزارت دفاع آمريكا عملاً اين احتمال را تقويت مي‌كند كه يك زماني در آينده دولت آمريكا و يا اسرائيل در برابر اين انتخاب نامطلوب قرار بگيرند كه ايران داراي بمب هسته‌اي را بپذيرند.

اظهارات وزير دفاع آمريكا كه حمل بر ناتواني و هراس آن رژيم از درگيري با ايران پس از شكست در افغانستان و عراق ارزيابي شده، نگراني شديد رژيم صهيونيستي را هم برانگيخته است.
 
سايت وزارت خارجه اين رژيم نوشت: آقاي گيتس كه مي‌گويد راهكار نظامي نمي‌تواند به برنامه هسته‌اي ايران خاتمه دهد و بايد با تحريم‌ها ايران را متوقف كرد، نتوانسته نقشه ايران را بخواند. تحريم‌ها اگر چه گزنده اما فلج كننده نيستند و قادر نخواهند بود جمهوري اسلامي را از ادامه برنامه هسته‌اي بازدارند.

اين پايگاه رسمي اضافه كرده است: همان‌گونه كه "پرزيدنت جيمي كارتر" با ناآگاهي خود از اوضاع واقعي ايران، آن كشور را به باد داد و آن را به دست "آيت الله خميني" سپرد، سخنان آقاي گيتس نيز كه مي‌گويد ميان رهبري و رئيس جمهور در ايران اختلاف وجود دارد و رهبري نسبت به گزارش‌هاي احمدي نژاد درباره تأثيرات تحريم‌ها ترديد پيدا كرده، نشان مي‌دهد كه او نيز از واقعيت‌هاي ايران آگاهي چنداني ندارد.
 
منبع: کیهان