Gerdab.IR | گرداب

هفته نامه آلماني دي ولت:

حماقتهای اوباما، احمدی‌نژاد را در صدر خاورمیانه نشانده است

تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۸۹

سياست دولت اوباما در عراق دچار درهم ريختگي است و همين باعث هرچه پررنگ تر شدن نقش ايران شده است.

گرداب- هفته نامه آلماني "دي ولت" در ارزيابي تحولات سياسي جديد عراق تاكيد كرد: يك پيامد نگران كننده سياست آمريكا، پررنگ‌تر شدن نقش ايران در عراق است، زيرا اين كشور مالكي را براي سمت نخست وزيري ترجيح مي‌دهد؛ بنابراين درست در زماني كه ايالات متحده براي انزواي جهاني ايران به دليل برنامه اتمي اين كشور در تلاش است، در عين حال موقعيت منطقه‌اي ايران را تقويت مي‌كند.

این نشريه آلماني مي‌نويسد: اختلاف آمريكا و ايران به مسئله اتمي محدود نمي‌شود. تلاش‌هاي آمريكا براي آغاز دوباره سازش بين اسرائيل و تشكيلات خودگردان فلسطيني با مقاومت شديد ايران روبروست كه همچنان سياست سي ساله خود را ادامه مي‌دهد.
ايران، هم بر نقش آفرينان دولتي نفوذ زيادي دارد و هم بر نيروهاي غيردولتي كه حمايت آنها از برقراري صلح پايدار در خاورميانه اجتناب ناپذير است.

دي ولت ادامه مي دهد: پيامدهاي اين سياست غلط آمريكا خود را نشان داده و به قدرتمندي و پشت گرمي رئيس جمهور ايران، محمود احمدي نژاد منجر شده است كه در جريان ديدار خود از لبنان، از جمله از منطقه‌اي در نزديكي مرز اسرائيل كه در اختيار حزب الله است ديدن كرد. تنها به يك شكل مي توان موضع به هم ريخته و سردرگم آمريكا را توضيح داد.
 
مسئله، وعده اي است كه اوباما در جريانات انتخابات رياست جمهوري آمريكا داده بود مبني بر اينكه در دوره اول رياست جمهوري خود نيروهاي آمريكايي را از عراق خارج كند. بدين ترتيب اوباما، كار بوش را مي‌كند كه گذاشت سياست مربوط به عراق را برنامه انتخاباتي در آمريكا و نه منافع اين كشور- چه برسد به منافع عراق- تعيين كند. دولت بوش اصرار داشت عراق بايد به چندين "نقطه عطف" دست يابد. تنها براي نمونه، انتخاباتي كه عراق آمادگي آن را نداشت و تصويب قانون اساسي ظرف شش هفته، فقط به اين دليل كه بتواند قبل از انتخابات رياست جمهوري در سال 2004 يا انتخابات ميان دوره‌اي كنگره در سال 2006 موفقيت‌هايي نشان دهد.

دي ولت نوشته است: دولت اوباما مي‌كوشد آن چيزي را كه ساده‌ترين راه براي ايجاد دولت جديد در عراق مي‌داند به ديگران تحميل كند، حتي اگر اين راه به سود ايران باشد، نه چون در جهت منافع آمريكاست بلكه براي اينكه قبل از تبليغات انتخابات آينده هرچه سريع‌تر نيروهاي آمريكايي را از عراق خارج كند. سياست دولت عراق باعث تقويت منطقه‌اي ايران به ضرر متحدان آمريكا مي‌شود و زيرآب تلاش‌هاي آمريكا را در خاورميانه مي‌زند و پروژه عراق را كه در ابتداي كار است تضعيف مي‌كند. نتايجي از اين بدتر براي منافع امنيتي آمريكا در اين منطقه مهم كمتر قابل تصور است.

نويسنده اين تحليل، فيصل امين رسول از عناصر عراقي نزديك به آمريكاست كه در زمان قدرتمندي و نفوذ اشغالگران، براي مدتي سفير عراق در سازمان ملل بود.
 
منبع: صراط نیوز