گزارش واشنگتن پست از افول زمامداران طرفدار آمريكا در خاورميانه

تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۸۹

نسل زمامداران طرفدار آمريكا در خاورميانه جاي خود را به گروهي مي‌دهند كه وفاداري آنها نسبت به غرب گنگ و نامشخص است.

نسل زمامداران طرفدار آمريكا در خاورميانه جاي خود را به گروهي مي‌دهند كه وفاداري آنها نسبت به غرب گنگ و نامشخص است.

به گزارش گرداب به نقل از کیهان، روزنامه آمريكايي واشنگتن پست با انتشار اين تحليل نوشت: اتفاق جديد در خاورميانه در حالي است كه قدرت ايالات متحده نيز در منطقه رو به افول گذاشته است. اين روند تحول به اشكال مختلفي در سعودي، مصر و عراق، به عنوان سه كشوري كه به طور سنتي در جهان عرب صاحب قدرت هستند، قابل مشاهده است. هر سه كشور ياد شده تحت الشعاع روند به راه افتاده از سوی ايران انقلابي قرار گرفته‌اند. اولين تغيير و تحول از هم اكنون در عربستان سعودي به عنوان ثروتمندترين و قديمي‌ترين حامي آمريكا در ميان حكومت‌هاي عربي آغاز شده است. انتشار خبر سفر اين شاهزاده‌هاي پا به سن گذاشته در پادشاهي اسرارآميز سعودي، خود نشانه‌اي از بروز تغيير است.

روزنامه آمريكايي اضافه كرد: وراثت قدرت در مصر هم به سن و سال و سلامتي حسني مبارك رئيس جمهور اين كشور بستگي پيدا مي‌كند، كسي كه مصر را از زمان ترور انور سادات در سال 1981 رهبري كرده است. مبارك ثابت كرده كه به قيمت صدمه به اصلاحات دموكراتيك نوپا در كشور، يك سپر محكم عليه بنيادگراهاي مسلمان است. نظير همين الگوي جانشيني پسر به جاي پدر در سوريه نيز مشاهده شده است و بشار اسد جاي حافظ اسد را گرفت. بشار اسد چندين سال پيش براي تحكيم قدرت كمي جوان به نظر مي‌رسيد، اما وي نقش خود را با هوشياري و اقتدار ايفا كرد و اكنون يكي از قدرتمندترين رهبران هم نسل خود در جهان عرب محسوب مي‌شود؛ كسي كه مرتب سر راه آمريكا قرار مي‌گيرد و مشكلي هم برايش پيش نمي‌آيد.

واشنگتن پست مي‌نويسد: عراق نيز در اوج تنش قرار دارد و سخت‌ترين كشور براي پيش بيني آينده محسوب مي‌شود. در مورد اين كشور، كسي كه نقش قيم را ايفا مي‌كرد و اكنون در آستانه خروج از صحنه است، نه يك فرد بلكه كشوري به نام ايالات متحده است. ارتش آمريكا از زمان اشغال عراق در سال 2003 كنترل اوضاع را در دست گرفته بود. اما سرانجام كار به تشكيل يك دولت ائتلافي با رياست نوري المالكي ختم شد. يعني بايد انتظار چه چيزي را داشته باشيم؟ به گفته يكي از منابع اطلاعاتي نيروهاي ايران پس از تثبيت دولت ائتلافي براي حذف اياد علاوي نخست وزير سابق و ساير اعضاي حزب العراقيه بسيج خواهند شد. از عمو سام هم نبايد انتظار حل و فصل مشكلي را داشت. يعني عراق بايد روي پاي خودش بايستد!