Gerdab.IR | گرداب

يك كارشناس امنيت شبكه هشدار داد:

شگرد جديد هكرها براي سرقت اطلاعات حساب‌هاي بانكي در كافي‌نت‌ها

تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۸۹

هكرها به راحتي با ارسال ايميل‌هاي جعلي كه به يك آدرس معتبر لينك مي‌شود مي‌توانند به مقاصد خود دست يابند. براي جلوگيري از اين اقدام استفاده از آنتي ويروس‌ها و بازنكردن ايميل‌هاي ناشناس توصيه مي شود.

يك كارشناس امنيت شبكه با اشاره به روش‌هاي نوين جعل اطلاعات شخصي افراد از سوي هكرها در مورد هك حساب‌هاي بانكي در كافي‌نت‌ها و اماكن عمومي از طريق يك قطعه جديد سخت افزاري هشدار داد.

به گزارش گرداب، نفوذ به دنياي مجازي كاربران و استفاده از اطلاعات شخصي آنها در اينترنت، امروزه امري فراگير است با اين وجود اين امر در كشور ما به دليل نا آگاهي و بي‌توجهي افراد به هشدارهاي امنيتي به معضلي جدي تبديل شده است.

هك به معناي دسترسي، ايجاد تغيير و يا سوءاستفاده از اطلاعات شخصي ديگران است كه هم اكنون يكي از بزرگ‌ترين مشكلات دنياي ديجيتال محسوب مي‌شود. همين معضل سبب شده تا نهادها و افراد بسياري براي مقابله با خطرات و ضررهاي احتمالي آن دست به كار شوند.

فراگيرشدن اينترنت و استفاده از كامپيوترهاي شخصي از يك سو و ارائه سرويس‌هاي متنوع در بستر شبكه‌هاي محلي و جهاني از سوي ديگر باعث شده كه اين روزها هكرها و يا همان دزدان ديجيتال از شگردهاي متنوعي براي دسترسي به اطلاعات شخصي افراد استفاده كنند.

در اين ميان عدم رعايت نكات ايمني و عدم استفاده از نرم‌افزارهاي آنتي هك در كشور دست هكرها را براي تخريب اطلاعات كاربران مجازي باز گذاشته است.

پاشا ناصرآبادي كارشناس امنيت شبكه با اشاره به روش‌هاي جديد جعل اطلاعات از سوي هكرها براي يافتن اطلاعات شخصي افراد گفت: «روش هاي جعل اطلاعات و نفوذ به سيستم‌هاي امنيتي در محيط‌هاي مجازي متفاوت است و هكرها مي‌توانند با استفاده از قطعات سخت افزاري و نرم افزاري اين اقدام را انجام دهند.»

وي با بيان اينكه امروزه هك اطلاعات شخصي افراد در گوشي‌هاي موبايلي كه داراي سيستم عامل هستند و نيز از طريق بلوتوث، اينترنت و چك كردن ايميل از سوي هكرها صورت مي‌گيرد، ادامه داد: «كاربران براي استفاده از ابزارهاي فناوري بايد تمامي علائم هشداردهنده را رعايت كنند.»

ناصرآبادي به وجود قطعه سخت افزاري -كي لاگر- براي هك اطلاعات شخصي افراد اشاره كرد و گفت: «اين قطعه سخت افزاري كه به اندازه يك فلش مموري يا كول ديسك است قابل نصب به كيس كامپيوتر بوده و امكان سرقت اطلاعات را براي هكر فراهم مي‌كند.»

اين كارشناس امنيت اطلاعات ادامه داد: «اين قطعه به راحتي بر روي كامپيوترهاي اماكن عمومي قابل نصب است و به همين دليل كاربران بايد مراقب درج و تايپ اطلاعات خود در زمان استفاده از رايانه‌هاي كافي‌نت‌ها و ديگر اماكن عمومي باشند.»

وي استفاده از كي لاگرهاي سخت افزاري را منشأ بروز جرايم رايانه اي از نوع هك عنوان كرد و گفت: «در كشور ما براي فضاي مجازي در سطح كاربر اقدامات موثري صورت نگرفته است و به همين دليل اكثر پرونده‌هاي جرايم رايانه‌اي نيز مربوط به عدم آگاهي از نكات ساده‌اي مانند استفاده از قطعات سخت افزاري، سرقت حساب‌هاي بانكي و اطلاعات ايميل كاربران است.»

ناصرآبادي با بيان اينكه كاربران به دليل عدم آگاهي پشت سيستم‌هاي غير شخصي مي‌نشينند و حساب بانكي و يا ايميل خود را چك مي‌كنند، افزود: «از اين طريق هكرها به راحتي مي‌توانند اين اطلاعات را به نفع خود سرقت كنند.»

وي با تاكيد براينكه استفاده از آنتي ويروس براي خنثي كردن فعاليت كي لاگرهاي سخت افزاري كاربرد ندارد، ادامه داد: «تنها راهكار جلوگيري از اين امر رعايت موارد امنيتي است كه مهمترين آن اين است كه افراد در كامپيوترهاي غير شخصي و در اماكن عمومي به هيچ وجه اطلاعات شخصي خود را درج نكنند.»

ناصرآبادي همچنين در مورد سرقت اطلاعات از طريق ايميل‌هاي جعلي نيز گفت: «هكرها به راحتي با ارسال ايميل‌هاي جعلي كه به يك آدرس معتبر لينك مي‌شود مي‌توانند به مقاصد خود دست يابند. براي جلوگيري از اين اقدام استفاده از آنتي ويروس‌ها و بازنكردن ايميل‌هاي ناشناس توصيه مي شود.»

اين كارشناس امنيت شبكه توصيه كرد كه كاربران از آنتي ويروس‌هاي قفل شكسته استفاده نكنند و در صورتي كه قصد دارند بدون هزينه، آنتي ويروس داشته باشند پيشنهاد مي‌شود از نسخه‌هاي رايگان آنتي ويروس‌ها كه داراي امنيتي به مراتب بيشتر از آنتي ويروس‌هاي قفل شكسته است استفاده كنند.

وي تاكيد كرد كه بسياري از سازمان‌ها و كاربران متوجه نمي‌شوند كه مورد هك قرار گرفته‌اند.
 
منبع: فارس