یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به طراحی و توسعه سیستم آموزش عملهای جراحی شده که مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی کار میکند.
به گزارش گرداب، یک شرکت دانشبنیان ایرانی سیستمی آموزشی برای دانشجویان رشتههای پزشکی طراحی کرده که عملهای جراحی را در دنیای واقعیت مجازی شبیهسازی میکند.
مهدی حاجیرضایی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان بیان کرد: این سیستم مجموعه نرمافزاری مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی است که فضایی شبیه به اتاق عمل را طراحی کرده و اجازه انجام جراحیهای مختلف را به کاربر میدهد. معمولا دانشجویان پزشکی در دوره تحصیل نمیتوانند عملهای جراحی را به شکل واقعی و به طور مکرر انجام دهند، این سیتسم شبیهساز اجازه تمرین و چند باره را به دانشجویان میدهد.
وی با اشاره به این که این سیستم نمونههای خارجی دارد، اما عملهای جراحی برنامهنویسی شده برای محصول ایرانی منحصربه فرد هستند، افزود: نرمافزارهای مختلفی برای این سیستم توسعه یافته که یکی از آنها برای استخراج مایع نخاعی طراحی شده است.
یکی از نرمافزارها برای گرفتن مایع آسیت است، در این حالت شکم بیمار متورم شده و مایع درونی آن باید خارح شود. نرمافزاری برای انجام عمل جراحی ستون فقرات طراحی شده که اجازه تزریق مایع بیحسی را به ستون فقرات میدهد. نرمافزاری هم برای عملهای لاپاروسکوپی توسعه دادهایم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: تیم مهندسی پزشکی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تشکیل شده که عملهای جراحی را براساس استانداردهای علوم پزشکی و نیازهای آموزشی دانشگاهها توسعه میدهند. درواقع تیم مهندسی پزشکی سناریوهای نرمافزارها را مینویسند و تیم مهندسی این سناریو را به نرمافزار تبدیل میکنند. این سیستم تجاریسازی شده و در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران استفاده میشود.