معرفی کتاب/ نظارت بر جرائم سایبری + دانلود فایل

معرفی کتاب/ نظارت بر جرائم سایبری + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۴۰۱

خطر ناشی از جرائم رایانه‌ای به یک معضل جهانی تبدیل شده است به طوری که تقریبا همه کشور‌ها تحت تأثیر آن قرار گرفته‌اند.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب، طبق استدلالات سالیفو، اینترنت مانند یک شمشیر دو لبه است که فرصت‌های زیادی را برای کاربران و سازمان‌ها برای توسعه و پیشرفت فراهم می‌کند، اما در عین حال، فرصت‌ها و امکانات جدیدی را برای ارتکاب انواع جرم ایجاد کرده است.

برای مثال، جرائم مالی مرتبط با نیجریه آنقدر گسترده است که ۱۲۲ کشور از ۱۳۸ کشور حاضر در جلسه اینترپل از دخالت داشتن نیجریه در کلاهبرداری‌های مالی در داخل کشورشان شکایت کردند. معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین نوع جرائم که کارمندان سراسر جهان روزانه با آن سر و کار دارند، به اصطلاح فریب در تادیه پیش پرداخت است؛ فرستنده به دنبال این است که گیرنده را در طرحی مشارکت دهد تا گیرنده هزینه پیش پرداخت را بدهد و به این ترتیب فرستنده میلیون‌ها دلار به جیب بزند.

جرائم رایانه‌ای یک مشکل بزرگ در سراسر جهان است که نوع جدیدی از فعالیت‌ها، مجرمان و چالش‌ها برای مقابله با این تهدیدات را به وجود آورده است. رسیدگی به جرائم رایانه‌ای به دلیل وجود جنبه‌های نوآورانه فراوان، یک چالش به شمار می‌آید. فضای مجازی یک زمینه چالش برانگیز جدید برای جرم‌شناسی، دانش پلیسی و اجرای قانون ایجاد می‌کند.

واقعیت مجازی و ارتباطات رایانه‌ای، گفتمان سنتی جرم‌شناسی و کار پلیسی را به چالش می‌کشد و اشکال جدیدی از انحرافات، جرائم و کنترل اجتماعی را معرفی می‌کند. از دهه ۱۹۹۰، دانشگاهیان و متخصصان شاهد این بودند که که چطور فضای مجازی به یک حوزه جدید از فعالیت‌های مجرمانه تبدیل شده است.

فضای مجازی در حال تغییر ماهیت و دامنه تخلفات است و رشته جدیدی به نام جرم‌شناسی سایبری در حال ظهور است. جایشانکار جرم‌شناسی سایبری را مطالعه علل جرائمی می‌داند که در فضای سایبری رخ داده و در فضای فیزیکی تأثیرگذار هستند.

کتاب نظارت بر جرائم سایبری نوشته پیتر گاچاک حاوی هشت فصل است که در هر فصل به موضوعات مختلفی پرداخته می‌شود. فصل اول به تعریف جرائم سایبری می‌پردازد و به طور کل توضیحی درباره فناوری جرائم رایانه‌ای، جرائم رایانه‌ای در بستر اینترنت، جرائم مالی رایانه‌ای، جرائم رایانه‌ای یقه سفید، مجرم و قربانی ارائه می‌دهد.

در فصل دوم به پرونده‌های جرائم سایبری از جمله وب‌سایت‌های جعلی، پولشویی، کلاهبرداری بانکی، فریب به تادیه پیش پرداخت، عوامل مخرب، دستکاری ربات سهام، سرقت هویت، دزدی دیجیتالی، جرائم مالکیت معنوی و قمار اینترنتی پرداخته می‌شود.

فصل سوم درباره پرونده‌های مربوط به سوءاستفاده جنسی از کودکان، متجاوزان آنلاین، ویژگی‌های اینترنت، روابط اینترنتی، قوانین سوءاستفاده‌گری جنسی، سیاست‌های اروپا و جوامع متجاوزان مجازی است.

فصل چهارم این کتاب موضوعات مجازات جرائم، پروفایل جنایی، مجرمان یقه سفید، نظریه بازدارندگی، نظریه خنثی‌سازی، مقررات و پاسخ‌ها، اقدامات عدالت کیفری، آیین‌نامه، مقررات مالی، امنیت سایبری، دیدگاه شرعی، حفاظت از منابع اطلاعاتی و کمیسیون اوراق بهادار چین را پوشش می‌دهد.

نویسنده در چهار فصل باقی مانده نیز به ترتیب به بررسی شهرت شرکتی و سازمانی، مدیریت دانش، استراتژی اطلاعات و تحقیقات جنایی می‌پردازد.

عنوان کتاب: نظارت بر جرائم سایبری
عنوان اصلی: Policing Cyber Crime
نویسنده: پیتر گاچاک (Petter Gottschalk)
سال انتشار: ۲۰۱۰
ناشر: Ventus

دانلود کتاب