وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی از جمله حوزههای فناورانهای است که با تلاش شرکتهای دانش بنیان در کشور؛ بازار واردات آنها از رونق افتاده است.
به گزارش گرداب به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشبنیانها برای تولید محصولات ۵ حوزه فناورانه تجهیزات پزشکی رقابت میکنندمحصولات حیاتی که جزء اقلام تحریمی هستند و نبود آنها با جان و سلامتی مردم بازی میکند. به همین دلیل ایجاد بازار داخلی برای آنها یک ضرورت ملی و راهبردی است.
همین اهمیت باعث شد که با شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور، دانش بنیانهای توانمند و دارای تخصص دانشی به حوزه وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی ورود و برای تامین نیازهای کشور تلاش کنند.
این تلاشها در حال حاضر منجر به شکل گیری ۲۴۱ مجموعه دانش بنیان و خلاق در این حوزه شد تا فناوریهای ۵ حوزه «تجهیزات و ملزومات پزشکی»، «تجهیزات، مواد و ملزومات دندانپزشکی»، «تجهیزات و مواد آزمایشگاه طبی»، «تجهیزات بیمارستانی» و «تجهیزات پیشرفته آزمون کالیبراسیون تجهیزات پزشکی» در کشور توسعه یابد.
«سامانههای زیست پزشکی آرنیکا»، «ویستا تجهیز احیاء»، «ترکیبات سبز فارمد به ژن»، «داهیان پزشکی پیشرو»، «ایده پردازان جاوید پردیس پارسیان»، «فناوریهای هوشمند توانبخشی فن آسا»، «کیا تولید طب ستان»، «ایماژ ارتباط الکترونیک گستر»، «توسعه تجهیز نویان»، «مبتکران طب و صنعت شریف» و ... از جمله مجموعههایی هستند که در این حوزه رقابت میکنند.
طراحی و تولید سمعک، تولید محصولات آزمایشگاهی سلولی و مولکولی، دستگاههای پزشکی در زمینه الکتروکاردیوگراف، فناوریهای هوشمند توانبخشی، طراحی و تولید تجهیزات ارتوپدی، پروتزهای مفصل زانو، پیچ ستون فقرات، دستگاه نمونه بردار سیگنالهای مغزی و عصبی ۸ کانال هم از جمله محصولاتی است که در این حوزه تولید شده است.