معاون وزیر ارتباطات گفت: جزئیات آئیننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه آینده کمیسیون راهبری کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، نهایی میشود.
به گزارش گرداب رضا باقری اصل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات برگزاری سومین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال که هفته جاری با حضور وزرای ارتباطات و امور اقتصادی و دارایی و معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و نمایندگان دستگاههای عضو این کارگروه برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه کلیات آئیننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال کشور به بحث و بررسی گذاشته شد و در نهایت به تصویب کارگروه رسید.
وی گفت: دستور کار بعدی این آئین نامه مربوط به بررسی جزئیات آن است که در جلسه بعدی کمیسیون راهبری کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال نهایی خواهد شد.
معاون امور دولت و مجلس وزیر ارتباطات در خصوص موضوعات مرتبط با این آئین نامه گفت: در آئیننامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه ICT موضوعاتی مانند رایانش ابری، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، میکرو الکترونیک و… در اولویتهای حمایت قرار گرفته و از حیث بومیسازی حمایت میشوند.
وی تاکید کرد: حمایت مدنظر این آئین نامه در قالب پروژههایی در حوزههای هوش مصنوعی، سایبر، کوانتوم، علوم شناختی، سلامت دیجیتال، نانو، لیزر، میکرو الکترونیک، صوت و الکترومغناطیس، ذخیرهسازی و انباشت انرژی دیده شده است که پس از تصویب جزئیات آئین نامه، در دستور کار قرار میگیرد.
باقری اصل گفت: در این آئین نامه همچنین مشوقها و حمایتهایی برای فریلنسرها (آزادکاران)، استارت آپهای دانش بنیان و شرکتهای فناور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه جزئیات این آئین نامه پس از طرح و تصویب در کمیسیون راهبری کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، اعلام عمومی خواهد شد، اضافه کرد: در سومین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال همچنین امکان تصویب آئیننامههای حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین مرتبط با حوزه اقتصاد دیجیتال مربوط به وزارتخانهها و سایر دستگاههای کشور نیز به بحث و بررسی گذاشته شد.
وی هدف از پرداختن به این مصوبات را حمایت از تولیدات دانشبنیان و اشتغال آفرین و تسهیل صدور مجوز کسبوکارهای حوزه فاوا عنوان کرد.
باقری اصل خاطرنشان کرد: بر این اساس در این کارگروه موضوع تسهیل شروع کسبوکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به تصویب رسید و مقرر شد تمامی مجوزهای مربوط به کسبوکارهایی که «ثبت محور» و «اعلانی» هستند، پس از ثبت درخواست در درگاه ملی صدور مجوزها، به شکل کاملاً آنلاین صادر شود. به این معنی که صدور مجوز برای کسب و کارها با انجام استعلام الکترونیکی مدارک، پس از ثبت در درگاه ملی صدور مجوزها، در قالب سند الکترونیکی معتبر در یک روز انجام خواهد پذیرفت و نیاز به هیچ نوع مراجعه حضوری و پیگیری دیگر نخواهد داشت.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در مورد مجوزهای مربوط به کسبوکارهایی که شروع فعالیت آنها «تأیید محور» است نیز پس از ثبت و انجام استعلامهای الکترونیکی و انجام ارزیابی، بازرسی یا بازدید میدانی توسط دستگاه اجرایی در سریعترین زمان ممکن بهصورت الکترونیکی صادر خواهد شد. در صورت عدم تأیید مرجع صادرکننده مجوز، دستگاه اجرایی مربوطه باید دلایل عدم تأیید را به شکل شفاف از طریق درگاه مرکز ملی تبادل اطلاعات اعلام کند و صادرکننده مجوز اجازه ندارد به دلیل «اشباع بودن بازار»، یا به دلایلی خارج از مصوبات هیئت مقررات زدایی، از تأیید صدور مجوز کسبوکار مورد نظر امتناع کند.
به گفته باقری اصل، این مصوبه ضمن تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و حذف مراجعات، باعث ایجاد شفافیت در ارائه مجوزها و جلوگیری از رانت یا انحصار در صدور مجوز کسبوکارها خواهد شد و کلیه مجوزهای صادرشده دستگاههای اجرایی در درگاه ملی مجوزها در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.