معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه:

استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از جرائم ضروری است

استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از جرائم ضروری است
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۱

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش گرداب، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک بامعاونت علمی گفت: همه ما می‌دانیم جهان به سمت آگاهی روز افزون پیش می‌رود، اما این آگاهی در دل خود فرصت‌ها و تهدیداتی را به دنبال دارد.

وی افزود: ما به هر میزان که با فناوری‌های نوین آشنا می‌شویم، فرصت‌های جدیدی در زندگی مان ایجاد می‌شود، اما اگر مراقبت نکنیم، به همان میزان با تهدیدات نهفته‌ای روبرو خواهیم بود.

جهانگیر گفت: در حال حاضر آسیب‌های جدیدی در جامعه هستند که با پیشرفت تکنولوژی خودش را نشان می‌دهد. از این رو لازم است با استفاده از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی برای مقابله با آسیب‌ها استفاده کنیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در هر حال حاضر روش‌های نظارت سنتی هستند به صورتی که کاملاً منسوخ نشده است. اما این متد‌ها پاسخگو نیست و لازم است از تکنولوژی برای پیشگیری از وقوع جرم بهره بگیریم.

وی ادامه داد: اکنون می‌دانیم شکل جعل، کلاهبرداری، دزدی و ... متناسب با شرایط تغییر کرده است. لاجرم کمک کنیم با استفاده از فناوری به پیشگیری از آسیب‌ها بپردازیم.

جهانگیر با بیان اینکه تا مدت‌ها بحث پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در قبل، حین و بعد از حادثه مطرح بود، گفت:، اما در حال حاضر این‌ها مهم نیست و تکنولوژی شرایطی را فراهم کرده که از آینده تا انتها را بتوانیم به صورت هوشمندانه مدیریت و نظارت کنیم که این موضوع بی تأثیر در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیست.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: تاکنون بعد از اتمام حادثه می‌توانستیم یک پیگیری درستی داشته باشیم، اما اکنون پیش از وقوع حادثه می‌توان اقدامات لازم را آغاز کرد.

وی اظهار داشت: معمولاً در ایام محرم آسیب‌های اجتماعی و جرایم کاهش پیدا می‌کند. پس این فرهنگ عاشورایی و محرم حفظ شده و باید این فرهنگ را بتوانیم در طول سال ادامه دهیم، اما در مقابل می‌بینیم که در سایه فرهنگ عاشورایی، فضای مجازی توسعه پیدا کرده و جریانات ضدارزشی را نمایان می‌کند؛ بنابراین لازم است سعی کنیم این فرهنگ را با برنامه‌های منفی از بین نبریم.

جهانگیر تأکید کرد: اگر با استفاده از فناوری نوین نتوانیم از این فرهنگ‌های نورانی مراقبت کنیم، تأثیرات مثبت چنین فرهنگ‌هایی از بین می‌رود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: ما در معاونت اجتماعی در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنیم با شناسایی آسیب‌ها و عوامل تشکیل دهنده آن‌ها از وقوع جرم بکاهیم. از این رو برنامه‌های دراز مدت، میان مدت و پروژه‌ای را در دستور کار داریم.

وی افزود: اولویت ما اجرای پروژه‌های کوتاه مدت است که می‌تواند با استفاده از فناوری با خروجی‌های خوبی همراه باشد. ما در معاونت پیشگیری از وقوع جرم و اسیب‌های اجتماعی آمادگی همکاری مشترک با معاونت علمی هستیم؛ در این خصوص اولویت بندی‌هایی را مد نظر داریم که شامل اسیب‌های خانواده و راه‌های مقابله با اسیب‌های منظور در این زمینه است که با فناوری‌های نوین برطرف شود.

به گفته وی، برای حل این مشکلات، استفاده از شیوه و شگرد‌های مختلف به واسطه فناوری از اهمیت زیادی برخوردار است.

جهانگیر ادامه داد: ماموریت اصلی ما این است که در جریان آسیب‌ها قرار بگیریم و عوامل شکل گیری آن‌ها را رصد کنیم؛ در ادامه بر اساس استان‌ها اولویت بندی کرده و راه‌های پیشگیری از جرائم را پیگیری کنیم.