Gerdab.IR | گرداب

همکاری پژوهشگاه مهندسی ژنتیک با دانش‌بنیان‌ها

همکاری پژوهشگاه مهندسی ژنتیک با دانش‌بنیان‌ها
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۱

با توجه به نیاز کشور و واردات کیت‌های تشخیص بیماری‌های دام و انسان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با همکاری شرکت‌های دانش بنیان تلاش میکند کشور را از واردات این محصولات بی نیاز کند.

به گزارش گرداب، کیت‌های تشخیصی بیماری‌های انسان و دام یکی از ملزومات پرمصرفی هستند که واردات آن‌ها معمولا هزینه زیادی را برای کشور به بار می‌آورد.

بومی‌سازی و تولید کیت‌های تشخیصی، بازار بزرگی است که با ورود پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به این عرصه می‌تواند علاوه بر تامین نیاز کشور، مانع هدررفت ارز و ایجاد اشتغال برای محققان و پژوهشگران داخل کشور شود. در همین راستا به سراغ «جواد محمدی» سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری رفتیم تا از برنامه‌های این پژوهشگاه برای بومی سازی و تولید کیت‌های تشخیصی مطلع شویم.

محمدی با تاکید بر لزوم خودکفایی کشور در تولید کیت‌های تشخیصی بیماری‌های دام و انسان، توضیح داد: به‌طور کلی تکنیک‌های تشخیصی بر پایه کیت‌های تشخیص عصاره ژنتیکی (PCR)، کیت‌های سرولوژی (تشخیص آنتی بادی)، کیت‌های تشخیص آنتی ژن، کیت‌های بیوشیمی و کیت‌های نواری تشخیص سریع یا همان کیت‌های رپید (لترال فلو) می‌باشد.

وی افزود: در حال حاضر مشکلی که وجود دارد واردات کیت‌های مورد استفاده در تشخیص بیماری‌های دامپزشکی و بعضا کمبود در برخی کیت‌های پزشکی است. از آنجا که دانش فنی تمام این کیت‌ها بصورت تجاری و به کمک یک گروه دانش بنیان در این پژوهشگاه فراهم شده است در تلاش هستیم زیر ساخت‌های مورد نیاز در این راستا تامین و با اخذ مجوز‌های فروش، تا قبل از دهه فجر امسال این فراورده‌ها تولید و وارد بازار مصرف گردند.


سرپرست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در ادامه گفت: به این ترتیب ۳۳ فرآورده بیوشیمی، حدود ۱۰ فرآورده مورد نیاز صنعت تشخیص بیماری یا آلودگی در دامپزشکی و چندین فرآورده دیگر که بیشتر مصرف تحقیقاتی داشته و معمولا مورد مصرف دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی قرار می‌گیرند، پس از اخذ مجوز فروش، تولید و روانه بازار خواهند شد.

وی درخصوص زمان بندی این پروژه مهم گفت: تا اوایل مهر ماه ۱۴۰۱، زیر ساخت‌های مورد نیاز تولید این کیت‌ها در پژوهشگاه فراهم می‌شود و تا اواخر آبان سال ۱۴۰۱ مجوز‌های IS ۰۱۳۴۸۵ آن اخذ خواهد شد و در نهایت حداکثر در اواخر آذر ماه از این محصولات رونمایی می‌شود وبرای فروش و تجاری سازی وارد بازار می‌شود.