دو کاربر فیس بوک از شرکت مِتا پلتفرمز به دلیل دور زدن پنهانی کنترلهایی که اپل سال گذشته برای حمایت از کاربران آیفون و جلوگیری از ردیابی شدن فعالیت اینترنتی آنها فعال کرد، شکایت کردند.
به گزارش گرداب، این دو کاربر فیس بوک در شکایتی که در دادگاه فدرال سانفرانسیسکو تنظیم کردند، شرکت مِتا پلتفرمز را متهم کردند مقررات حریم خصوصی سال ۲۰۲۱ شرکت اپل را دور زده و قوانین ایالتی و فدرال که جمع آوری غیرمجاز اطلاعات شخصی کاربران را محدود میکند را نقض کرده است. شکایت مشابهی هفته گذشته در همین دادگاه تنظیم شد.
این شکایتها بر مبنای گزارش فلیکس کروس، محقق حریم خصوصی تنظیم شدهاند. وی اعلام کرده است که اپلیکیشنهای فیس بوک و اینستاگرام شرکت مِتا پلتفرمز برای سیستم عامل iOS اپل، کد جاوا اسکریپتی را در وب سایتهایی که کاربران از آنها بازدید کردهاند، تزریق میکنند و این کد، به این اپلیکیشنها اجازه میدهد هر فعالیتی که کاربر در هر وب سایتی انجام میدهد از جمله وارد کردن کلمه عبور را دنبال کنند.
شرکت مِتا پلتفرمز در واکنش به این گزارش، اذعان کرد که اپلیکیشن فیس بوک، فعالیت مرورگر را مونیتور میکند، اما جمع آوری غیرقانونی اطلاعات شخصی کاربران را به گردن نگرفت.
بر اساس این شکایتها، جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران از اپلیکیشن فیس بوک، به این شرکت کمک کرده است مقرراتی که اپل در سال ۲۰۲۱ اجرا کرد و اپلیکیشنهای شخص ثالث را ملزم میکند موافقت کاربران را برای ردگیری فعالیت آنها به صورت آنلاین یا آفلاین دریافت کنند را دور بزند.
تغییرات حریم خصوصی که اپل صورت داد، توانایی شرکت مِتا پلتفرمز برای جمع آوری اطلاعات کاربران iOS را محدود کرد و در سال نخست اجرای این تغییرات، ۱۰ میلیارد دلار به شرکت مادر فیس بوک و اینستاگرام ضرر زد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در شکایت این دو کاربر آمده است: اپلیکیشن فیس بوک، با گشودن لینکهای وب در مرورگر درون برنامه به جای مرورگر پیش فرض کاربر، مقررات حریم خصوصی اپل را دور میزند.