اجرای ۱۰ پروژه ملی برای توسعه زیست دریا

اجرای ۱۰ پروژه ملی برای توسعه زیست دریا
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۴۰۱

۱۰ پروژه ملی توسط ستاد توسعه زیست‌فناوری اجرایی می‌شود تا صنعت زیست دریا به جایگاه و نقش واقعی خود در تولید ناخالص ملی یک گام نزدیک‌تر شود.

به گزارش گرداب، «تامین خوراک با کیفیت آبزیان، پوشش ریسک و تامین هزینه طرح‌های اصلاح نژادی»، «توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی»، «کشت گسترده ماکروجلبک در سواحل جنوبی»، «توجه به گونه‌های بومی آبزیان» و «تسهیل و تسریع در صدور مجوزات» از جمله چالش‌ها و موانع موجود در مسیر توسعه صنعت زیست دریا هستند که رفع آن‌ها به همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی و مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز دارد.

این چالش‌ها با تعریف پروژه‌هایی، چون «تغذیه استخر‌های پرورش ماهیان گرمابی با استفاده از میکروجلبک»، «استخراج اگار و کاراگینان از ماکروجلبک پرورش یافته»، «تولید جلبک خشک اسپیرولینا»، «تولید محصولات حاصل از فرآوری جلبک»، «تولید ماسک‌‏های آرایشی و بهداشتی»، «مولد سازی، تکثیر و پرورش ماهیان خاویار دورگه سریع‌الرشد»، «تولید تجاری امگا ۳»، «ژلاتین و کلاژن از ضایعات آبزیان» و ... رفع خواهد شد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، کارشناسان بر این عقیده‌اند که به‌کارگیری علم و فن‏اوری، علاوه بر توسعه کمی بهره‌برداری از دریا در زمینه‌های گوناگون از جمله صنعتی، اقتصادی، پژوهشی، نظامی، گردشگری و ... باعث افزایش کیفیت استفاده و نیز کاهش هزینه‏‌های بهره‌برداری می‏‌شود. این باور وجود دارد که توسعه فناوری از یک‌سو نیازمند توسعه دانش و از سوی دیگر عامل تسریع توسعه علم و دانش در کشور است و در نتیجه سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‏‌های دریایی باعث جهش علمی قابل‌توجهی در کشور می‏‌شود که پیامد‌های مثبت اقتصادی و اشتغالی را نیز به همراه دارد.