اتریش، استونی، فنلاند، ایرلند، هلند و آلمان خواهان شفاف سازی کمیسیون اتحادیه اروپا درباره طرحی هستند که شرکتهای فناوری را وادار میکند بخشی از هزینههای توسعه شبکه اینترنت را برعهده گیرند.
به گزارش گرداب، آلمان و پنج کشور دیگر به بحثی پیوستند که با پشتیبانی و مخالفت گروههای ذینفع همراه شد و از کمیسیون اروپا خواستند درباره طرحهایی برای وادار کردن شرکتهای بزرگ فناوری به پرداخت برخی از هزینههای شبکه مخابراتی اروپا، شفافسازی کند.
دویچ تله کام، اورنج، تلفونیکا، تله کام ایتالیا چنین اقدامی را عادلانه میدانند، زیرا ۶ شرکت بزرگ تهیه کننده محتوا نیمی از ترافیک اینترنت را به خود اختصاص میدهند.
گوگل، نتفلیکس، متا، آمازون و دیگر شرکتهای بزرگ فناوری این اقدام را مالیات ترافیک اینترنت نامیده و آن را تلاشی برای انتقال پول از یک صنعت برای پشتیبانی از گروهی از شرکتهای قدیمی میدانند.
تیری برتون کمیسر اتحادیه اروپا در امور بازار داخلی اعلام کرد در اوایل ۲۰۲۳ میلادی و قبل از پیشنهاد این لایحه یک جلسه مشورت برگزار میکند.
اتریش، استونی، فنلاند، ایرلند، هلند و آلمان در نامهای مشترک به کمیسیون نوشته اند: ما به عنوان کشورهای عضو اتحادیه اروپا همیشه بحث و گفتگوی شفاف درباره موضوع مهم «سهم عادلانه» انجام داده ایم. با این وجود از کمیسیون میخواهیم شفافیت بیشتری درباره بازه زمانی مورد نظر، تحلیلها و گامهای لازم درباره این موضوع ایجاد کند.
این کشورها همچنین معتقدند موضوع مذکور باید به طور جداگانه بررسی شود و با قوانین دیگر مانند «دستورالعمل کاهش هزینه پهنای باند» (BCRD) تلفیق نشود، زیرا هر کدام از آنها مربوط به موضوعات مختلفی است. BCRD مربوط به اقداماتی است که هزینههای گسترش سریع شبکه را کاهش میدهد.