معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: لازم است یک جریان جدی در زمینه فناورشدن صنایع بزرگ ایجاد شود.
به گزارش گرداب، روح الله دهقانی فیروزآبادی در نشستی که با یک هلدینگ حوزه پتروشیمی در محل معاونت علمی برگزار شد گفت: امسال سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شد و این یک حرکت جدی را در کشور ایجاد کرد.
وی افزود: اگر منصفانه فکر کنیم جهش تولید دانش بنیان از امسال شتاب گرفت به طوری که قانون جهش تولید دانش بنیان در خردادماه به تصویب رسید که قطعا تصویب این قانون نتیجه توجه به موضوع دانش بنیانها بوده است. بیش از ۱۰ کشور مترقی دنیا از چنین قانونی برخوردار هستند، زیرا این یک قانون بزرگ است.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: اگر صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر را ایجاد میکنیم پشتوانه ایجاد چنین صندوقهایی همین قانون جهش تولید دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه این قانون باعث شده همه دستگاههای اجرایی به حوزه دانش بنیانها ورود کنند گفت: همه دستگاهها آیین نامههایی دارند که با همکاری معاونت علمی تدوین شده و به تصویب رسیده اند که در حال اجرا هستند. این یک دستاورد بزرگی است که به واسطه قانون جهش تولید دانش بنیان محقق شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه امسال حرکتهای بزرگی در کشور انجام میشود گفت: آثار این حرکتها در عرصه علم و فناوری ۵ سال آینده و پیامدهای آن ۱۰ سال آینده مشخص میشود.
به گفته دهقانی فیروزآبادی افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی به میزان صد هزار میلیارد تومان نیز از جمله مواردی بوده که به واسطه قانون جهش تولید دانش بنیان به تصویب رسیده است.
وی افزود: امیدواریم امسال اقتصاد دانش بنیان را در شعار سال محقق کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: معتقدیم که فراز و نشیبهایی در حوزه دانش بنیانها وجود دارد، اما شرکتهای موفقی هم بوده اند که توانسته اند محصولات خوبی به تولید برسانند.
وی با بیان اینکه ۱۰ سال از اجرای قانون حمایت از دانش بنیانها میگذرد تصریح کرد: از همان موقع حوزه علم و فناوری مسیر متفاوتی در پیش گرفته است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه اکنون در موقعیتی هستیم که نظام نوآوری عرضه محور است، خاطرنشان کرد:، اما باید این رویه را تغییر دهیم به طوری که این نظام تقاضامحور باشد، زیرا توجه به تقاضا میتواند بازار بزرگی را برای دانش بنیانها فراهم کند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه یک درصد از GDP توسط دانش بنیانها طی یک سال اخیر محقق شده است، ادامه داد: با فرض اینکه GDP حدود ۵۰۰ میلیارد دلاری باشد، اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی به اقتصاد دانش بنیان دور از ذهن نخواهد بود.
وی گفت: دور از ذهن نیست که این رویکرد تقاضا محور باشد، زیرا بازار واقعی در صنایع است؛ صنایع میتوانند به واسطه دانش بنیان ها، نیازهای خود را برطرف کنند و این یکی از بهترین حمایتها از مجموعه دانش بنیانهای واقعی خواهد بود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر اینکه ضروری است دانش بنیان شدن را در همه صنایع و دستگاههای بزرگ نفوذ دهیم، افزود: قطعا صنایع نوآور یا فناوری بنیان میتوانند تاثیری بر اقتصاد دانش بنیان داشته باشند؛ صنایع میتوانند با فناوریهای به روز، نوآوری تولید کنند و این افزایش کیفیت و بهره وری را به دنبال خواهد داشت. لازم است در این زمینه جریانهای جدی صورت گیرد.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر فناوری شدن صنایع بزرگ گفت: صنایع میتوانند به واسطه فناوری نیازهای خود را برطرف کنند و این مستقیما در اقتصاد دانش بنیان تاثیر میگذارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با اشاره به حمایت معاونت علمی از راه اندازی یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه پتروشیمی گفت: امروز موافقتنامه ایجاد چنین صندوقی را با یک هلدینگ بزرگ منعقد میکنیم که این میتواند برای جامعه علمی اتفاقات خوبی را رقم بزند و به واسطه آن فناوری کارآمد با کیفیت بالا تولید شود.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه قرار است این صندوق با یک سرمایه دو هزار میلیارد تومانی کار خود را آغاز کند ادامه داد: ۴۰ درصد این سرمایه را معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت میکند.
به گفته وی این اعتبار میتواند ارزش افزوده بالایی را ایجاد کند، زیرا این یک سرمایه گذاری هوشمند و هدفمند است. گفتمان دانش بنیان شدن اقتصاد باید در همه دستگاهها حاکم شود از این رو همه دستگاههای کشور یک آیین نامه فعالیت در حوزه دانش بنیان دارند.