بلاتکلیفی تولیدکنندگان تراشه در ژاپن

بلاتکلیفی تولیدکنندگان تراشه در ژاپن
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱

تولید کنندگان ژاپنی ماشین آلات تولید نیمه رسانا و مواد مورد استفاده برای ساخت تراشه‌ها از تصمیم این دولت برای وضع محدودیت‌های صادراتی به چین آگاه نیستند.

به گزارش گرداب به نقل از رویترز، تولید کنندگان ژاپنی ماشین آلات تولید نیمه رسانا و مواد مورد استفاده برای ساخت تراشه‌ها اعلام کردند دولت این کشور هنوز درباره محدودیت‌های صادراتی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر تجارت آن‌ها با چین تاثیر می‌گذارد، چیزی اعلام نکرده است.

این رسانه با بیش از ۱۰ شرکت ژاپنی مرتبط با تراشه تماس برقرار کرد که ۵ مورد آن‌ها (ادونتست، نیکون، رزوناس، لیزرتک، شین-اتسو کمیکال) گفتند از هیچ گونه تماسی ازوزارت اقتصاد، تجارت و صنعت درباره محدودیت‌های جدیدی که دولت درباره آن‌ها با آمریکا و هلند توافق کرده، اطلاعی ندارند.

هفته گذشته آمریکا، هلند و ژاپن درباره وضع محدودیت‌هایی برای صادرات تراشه و فناوری‌های نوین این صنعت به چین به توافق رسیدند.

سخنگوی ادونتست که ماشین آلات تست تراشه و دیگر تجهیزات مرتبط را می‌سازد در این باره می‌گوید: از آنجا که از وضعیت مطلع نیستیم، نمی‌توانیم درباره تاثیرات آن اظهار نظر کنیم.

۵ شرکت ژاپنی دیگر درباره تاثیر محدودیت‌های صادراتی و نگرانی شان از اقدامات انتقامی چین در این زمینه چیزی بیان نکردند.

محدودیت‌های پیشین آمریکا بر صادرات نیمه رسانا‌های پیشرفته به چین روی ژاپن تاثیری نداشت، زیرا این کشور زمانی بر تراشه سازی جهانی مسلط بود، اما اکنون یک دهم نیمه رسانا‌های جهان را می‌سازد که فناوری بیشتر آن‌ها عقب‌تر از تراشه‌های TSMC تایوان و یک تراشه ساز کره‌ای دیگر است.

با این وجود ژاپن یکی از تامین کنندگان اصلی ماشین آلاتی است که نیمه رسانا‌های مذکور را می‌سازند و ممکن است پس از توافق آمریکا و کشور‌های دیگر، صادرات این دسته تجهیزات به چین محدود شود.

پیش از این نیز شرکت هلندی ASML که یکی از تامین کنندگان بزرگ تجهیزات برای تراشه سازان است در بیانیه‌ای اعلام کرد از پیشرفت‌هایی درخصوص توافق میان چند دولت برای محدودیت صادرات به چین آگاه شده است.

بیانیه ASML پس از آن اعلام شد که بلومبرگ در گزارشی فاش کرد آمریکا با هلند و ژاپن در این زمینه قراردادی امضا کرده است.