یک استارتاپ به نام سربرال که در طول اپیدمی کرونا محبوب شده بود، اطلاعات خصوصی ۳ میلیون بیمار از جمله نام، شماره موبایل، تاریخ تولد و اطلاعات بیمه فرد را با شبکههای اجتماعی از جمله گوگل، متا و تیکتاک به اشتراک گذاشته است.
به گزارش گرداب به نقل از انگجت، یک استارتاپ آمریکایی که در طول همهگیری کرونا محبوب شده بود، اطلاعات کاربران را از طریق افزونههای «پیکسل» جمعآوری کرده بود و در اختیار شرکتهای بزرگ فناوری از جمله گوگل، متا و تیکتاک گذاشته است.
اخیرا یک هشدار در وب سایت سربال آپلود شده که نشان میدهد این شرکت از آغاز فعالیت خود در اکتبر ۲۰۱۹ میلادی از افزونههای «پیکسل» برای جمع آوری دادههای کاربران استفاده میکرده است. پیکسلها در حقیقت ردیابهایی هستند که شرکتهایی مانند متا برای مقاصد تبلیغاتی به توسعه دهندگان طرف ثالث ارائه میدهند.
سربرال پس از بررسی نرم افزار خود متوجه شد که برخی اطلاعاتی را فاش کرده که براساس قانون به عنوان دادههای سلامتی حفاظت شده، تلقی میشوند.
میان دادههایی که سربال به اشتراک گذاشته نام، شماره موبایل، تاریخ تولد، اطلاعات بیمه فرد نیز دیده میشود همچنین در برخی موارد ممکن است اطلاعاتی را که بیماران برای خودارزیابی سلامت روان برای تعیین وقت مشاوره و دسترسی به سرویسهای دیگر تکمیل کردند را نیز جمعآوری کرده باشد. به گفته سربرال، شماره تامین اجتماعی، اطلاعات بانکی یا شماره کارت اعتباری فاش نشده است.
سربرال اعلام کرد پس از این امر پیسلهای ردیابی را غیرفعال یا حذف کرده است. در بیانیه شرکت نیز آمده است: علاوه بر آن ما عملکردهای امنیتی خود و همچنین فرایندهای بررسی را ارتقا دادیم تا ریسک اشتراک گذاری این اطلاعات در آینده کمتر شود. از سوی دیگر وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده نیز مشغول تحقیق در این باره است.