«ابهام عامدانه» در رمزگذاری این پلتفرم ممکن است به برخورد شدید قانونگذاران بریتانیایی با آن منجر شود.
به گزارش گرداب، دولت انگلستان ممکن است مجبور به رویارویی مستقیم با واتساپ شود که این مسئله باعث مسدود شدن این پیامرسان در بریتانیا خواهد شد. وزرای بریتانیایی با هشدار به واتساپ اعلام کردند که زمان رسیدن به یک توافق به سرعت میگذرد.
دلیل این مسئله لایحه ایمنی مجازی است که یک قانون گستردهای است که در پارلمان انگلستان بررسی میشود و تقریباً تمام جنبههای زندگی مجازی را در بر میگیرد. بیش از چهار سال نوشتن این لایحه طول کشید و هشت بخش حکومتی و 5 نخستوزیر در نگارش این لایحه نقش داشتند. این لایحه اکنون در مجلس اعیان انگلستان است و بیش از 250 صفحه است. تنها فهرست مطالب آن 10 صفحه است.
این لایحه به آفکام (Ofcom) [نهاد ناظر بر رسانههای دیجیتال بریتانیا] این قدرت را میدهد که پیشنیازهای لازم را برای شبکههای اجتماعی مشخص کند که چطور به مسائلی چون تروریسم یا سوءاستفاده جنسی از کودکان رسیدگی کنند. جریمه تا 10 درصد از درآمد جهانی در صورتی وضع خواهد شد که این خدمات مجازی از قانون تبعیت نکنند. شرکتها باید بهترین تلاش خود را بکنند تا فناوریهایی را توسعه دهند که به این مسائل رسیدگی شود.
اما پیامرسانهایی که دادههای کاربران را با تکنولوژی رمزگذاری سرتاسر (E2EE) ایمن کردهاند، از حیث فناوری غیرممکن است که بتوانند پیامهای کاربران را بخوانند. البته به جز این که وعده خود به کاربران را زیرسوال ببرند. کاری که آنها اصولا نباید انجام دهند.
پیامرسانهایی چون سیگنال و واتساپ در بیانیهای مشترک در این رابطه میگویند: «این لایحه هیچ حفاظت مشخصی برای رمزگذاری فراهم نمیکند و اگر همینطور که نوشته شده تعبیه شود، به آفکام قدرتی بیش از حد میدهد که پیامهای شخصی یا خدمات ارتباطی رمزگذاریشده سرتاسری بررسی کند و این هدف رمزگذاری را زیر سوال میبرد و نقض حریم شخصی همه کاربران خواهد بود».
واتساپ اعلام کرده است که اگر مجبور به انتخاب شود، حفاظت از دادههای کاربران را به تبعیت از قانون بد انگلستان ترجیح خواهد داد. مدیر واتساپ ویل کاتکارت (Will Cathcart) پیش از این گفته بود: «94درصد از کاربران ما خارج از انگلستان هستند. آنها نمیخواهند که ما سطح امنیت محصولمان را پایین بیاوریم و خیلی رک بگویم برای ما انتخاب پایین آوردن امنیت محصول به گونهای 98 درصد از کاربران را تحت تاثیر قرار دهد انتخاب عجیبی خواهد بود».
قانونگذاران بریتانیایی اما از دولت این کشور خواستند تا این دغدغهها را جدیتر بگیرند. کلیر فاکس در مجلس اعیان گفت «این خدمات مانند واتساپ ممکن است انگلستان را ترک کنند. این مسئله صرفا تهدید از سر عصبانیت نیست. اگر بیش از اندازه به این پلتفرمها فشار بیاوریم تا ارتباطات را بررسی کنند، آنها ممکن است کشور را ترک کنند و نباید فراموش کنیم که اینها پلتفرمهای بینالمللی هستند».
منبع: گاردین