مرکز ملی پاسخگویی به ویروسهای رایانهای و شرکت توتال سکیوریتی ۳۶۰ در گزارشی به معرفی سلاحهای سایبری سازمان سیا پرداختند که برای جاسوسی و حمله در سراسر جهان استفاده میشود.
به گزارش گرداب، هرروز اخباری میشنویم درباره اینکه رسانههای غربی به دولتهای روسیه، ایران، چین و کره شمالی در استفاده از حملات سایبری اتهام میزنند. اما اخیراً گزارشی از سوی نهادهای چینی منتشر شده که ایالات متحده و در واقع سازمان سیا را به حملات سایبری علیه سایر دولتها متهم میکند.
مرکز ملی پاسخگویی به ویروسهای رایانهای (CVERC) و شرکت امنیت اطلاعاتی توتال سکیوریتی ۳۶۰ انتشار این گزارش را برعهده داشتند. به دنبال آن وزارت خارجه چین از ایالات متحده خواست تا به نگرانیهای جامعه بینالمللی پاسخ دهد و استفاده از سلاحهای سایبری برای جاسوسی و حمله را در سراسر جهان متوقف کند.
این مقاله به حمایتهای همهجانبه سیا از انقلابهای رنگی در سراسر جهان اشاره کرده و ابزارهایی را معرفی میکند که ایالات متحده به منظور دخالت در امور داخلی دولتهای مختلف، در اختیار معترضان مقیم این کشورها قرار داده است. ابزارهایی مانند تور (Tor)، تبدیل گفتار به توییت (Speak۲Tweet)، رایوت (RIOT)، استمپید (Stampede) و یک سیستم ضد سانسور که از آن برای پیشبرد اهداف سیاسی آمریکا در نظام جهانی است.
نکتهی جالبی که در این مقاله به آن اشاره شده این است که تیم تحقیقات مشترک به طور تصادفی ابزاری برای استخراج اطلاعات پیدا کرد که سازمان سیا از آن استفاده کرده و مشخص شد که این ابزار یکی از ۴۸ سلاح سایبری پیشرفته توصیف شده در کاتالوگ ANT (سند محرمانه افشا شده از آژانس امنیت ملی آمریکا) میباشد؛ بنابراین میتوان فرض را بر این قرار داد که سازمان سیا و آژانس امنیت ملی ممکن است مشترکاً به یک هدف خاص حمله کنند یا این که سلاحهای سایبری، تکنیکها و منابع انسانی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
در ادامه گزارش درباره تسلیحات سایبری که این سازمان در حمله به چین و متحدانش طی این سالها به خدمت گرفته سخن میگوید و کاربردشان را توضیح میدهد. این قسم سلاحها همان ابزارهایی هستند که در سند افشا شده ویکیلیکس (Vault ۷) به آنها اشاره شده بود: آتنا (Athena)، فلاکسوایر (Fluxwire)، گرسهاپر (Grasshopper)، افتر میدنایت (After midnight)، هایو (Hive) و بدافزار ChimayRed.
در بخشی از این گزارش برخی از اقدامات سیا در کمپینهای جهانی جاسوسی سایبری توصیف میشود و در گام بعدی از جزئیات فنی تسلیحات سایبری این سازمان پرده برمیدارد.
فایلهای افشا شده توسط ویکیلیکس ثابت میکنند که ایالات متحده با ساخت ابزارها و سلاحهای حمله سایبری متعدد، صاحب بزرگترین زرادخانه سایبری جهان است؛ بنابراین این کشور با در اختیار داشتن چنین تسلیحاتی میتواند هر کشوری را هدف حمله سایبری قرار داده و به راحتی جاسوسی کند. حتی این امکان را دارد که براندازی نظامهای مختلف را سازماندهی کند، بدون اینکه مجرم شناخته شود.
نویسندگان این گزارش معتقد هستند با گسترش هژمونی سایبری آمریکا، شایسته است که از این کشور به عنوان یک «امپراطوری هک» یاد شود.