تیری برتون، کمیسر اتحادیه اروپا گفت که نه تنها با ژاپن در مورد ساماندهی فضای دیجیتال و هوش مصنوعی تعامل خواهیم کرد بلکه یک شورای مشارکت دیجیتال میان اتحادیه اروپا و ژاپن برای بحث در مورد زمینههایی از جمله محاسبات کوانتومی ایجاد خواهد شد.
به گزارش گرداب، اتحادیه اروپا هفته گذشته هم نشست مشابهی را با کره جنوبی برگزار کرد که در آن دو طرف توافق کردند در زمینه فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و امنیت سایبری با هم همکاری کنند.
مشارکت با کشورهای کلیدی آسیایی در بخشهای فناوری مهم در حالی صورت میگیرد که اتحادیه اروپا به دنبال «ریسک زدایی» از چین است. البته رویکرد این بلوک با رویکرد آمریکا متفاوت است. در واقع آمریکا به دنبال کاهش وابستگی اقتصادی به پکن است. اما استراتژی اتحادیه اروپا شامل تعمیق روابط با کشورهای متحد در زمینه فناوری است.
به گفته برتون، این بلوک و ژاپن در زمینه محصولات نیمههادی همکاری خواهند کرد. ژاپن کشوری کلیدی در زنجیره تامین محصولات نیمههادی است و توکیو به دنبال تقویت صنعت داخلی خود بوده است. از طرف دیگر هم اتحادیه اروپا میخواهد صنعت نیمههادی خود را در سراسر این بلوک تقویت کند.
محصولات نیمههادی اجزایی حیاتی هستند که از خودرو گرفته تا گوشیهای هوشمند را شامل میشوند و کاربردهای نظامی بالقوه هم دارند. کشورهای سراسر جهان در حال ارزیابی مجدد زنجیره تامین خود هستند و همچون آمریکا به دنبال بازگرداندن تولید محصولات نیمه هادی به چارچوب مرزهای خود هستند.
نیمههادیها همچنین کلید آموزش مدلهای هوش مصنوعی هم هستند. هوش مصنوعی و تراشهها به عنوان دو حوزه کلیدی فناوری برای آینده در نظر گرفته میشوند.
در عین حال، ایالات متحده به طور خاص از طریق محدودیتهای صادراتی به دنبال قطع ارتباط چین با فناوریهای حیاتی مانند محصولات نیمههادی بوده و واشنگتن به دنبال متقاعد کردن متحدان اروپاییاش برای پیوستن به آن است.
هلند، خانه هلدینگ «ایاسامال»، یکی از حیاتیترین شرکتهای تولید تراشه در جهان است، هفته گذشته محدودیتهای صادراتی جدیدی را برای تجهیزات پیشرفته نیمههادی اعلام کرد.
چین در هشدار به جنگ فناوری، صادرات فلزات مورد نیاز برای تولید تراشه را محدود میکند
در واکنش به اقدامات اتحادیه اروپا، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که پکن صادرات دو فلز کلیدی برای تولید محصولات نیمههادی را محدود میکند. این وزارتخانه همچنین به اروپا و آمریکا در تشدید جنگ تجاری فناوری بر سر دسترسی به ریزتراشهها هشدار داد.
این وزارتخانه گفت که این مقررات که به دلایل امنیت ملی وضع شده، صادرکنندگان را ملزم میکند تا از اول اوت به دنبال مجوز برای ارسال برخی ترکیبات گالیم و ژرمانیم باشند.
شرکتها برای درخواست این مجوزهای صادراتی باید واردکنندگان و مصرف کنندگان نهایی را عنوان کرده و نحوه استفاده از این فلزات را مشخص کنند.
براساس مطالعه اتحادیه اروپا در مورد مواد خام حیاتی، این اقدام بخشی از تشدید نبرد جهانی برای برتری فناوری است. به گفته تحلیلگران اقدام چین به کشورهای آمریکا، ژاپن و هلند یادآوری میکند که پکن گزینههای تلافیجویانه در اختیار دارد و میتواند این کشورها را از اعمال محدودیت بیشتر برای دسترسی چین به تراشهها و ابزارهای پیشرفته باز دارد.
منبع: یورو نیوز