فرمانده نيروي هوا فضاي سپاه خبر داد:

سرنگونی هواپيماي جاسوسي در خليج‌فارس

تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۸۹

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه گفت: «سپاه پاسداران مسئوليت مقابله با موشك‏هاى كروز و دفاع از پايتخت را بر عهده دارد. در واقع تهران جزء نادر پايتخت‏هاى جهان است كه به چنين سيستم پدافندى مجهز است.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه با اشاره به اينكه ما تا الان تعداد زيادى از هواپيماهاى جاسوسى و فوق پيشرفته بيگانه را سرنگون و در مواردى مهندسى معكوس كرده‏‌ايم، گفت: «در خليج‏فارس نيز دو فروند هواپيماى آنها را ساقط كرده‌‏ايم.»

به گزارش گرداب، سردار اميرعلي حاجي زاده، فرمانده نيروي هوافضاي سپاه، در گفتگويي تفصيلي با اشاره به مهم‏ترين مأموريت‏هاى اين نيرو گفت: «در مجموعه نيروى هوافضا چند مأموريت عمده بر عهده ماست. بخش اول شامل موشك‏هاى زمين به زمين مى‏شود كه به صورت انحصارى در اختيار نيروى هوافضاى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى است. بخش دوم، مجموعه پدافند هوايى است كه پاسخ‏گويى و دفاع در برابر تهاجمات هوايى و موشكى دشمن را بر عهده دارد. بخش سوم، بخش هواپيمايى و بالگردى است كه در زمينه ترابرى و رزمى انجام وظيفه مى‏كند. بخش چهارم مربوط به هواپيماهاى بدون سرنشين است. قوى‏ترين يگان‏هاى هواپيماي بدون سرنشين در نيروى هوافضا سازماندهى شده‌‏اند

حاجي زاده با بيان اينكه قبل از انقلاب اسلامى، عليرغم سرسپردگي رژيم طاغوت به امريكا، موشك‏هاى زمين به زمين از جمله مواردى بود كه به شاه مخلوع تحويل داده نشد، گفت: «هواپيماهاى اف14، قراردادهاى آواكس، اف16، سيستم پدافند هوايى، تجهيزات دريايى و... دراختيار رژيم طاعوت بود ولى موشك زمين به زمين را به شاه ندادند.»

وي ادامه داد: «بعد از انقلاب و با شروع جنگ تحميلى، درواقع با يك حادثه معجزه‏آسا، خارج از كنترل امريكا و شوروى، تعداد محدودى موشك در اختيار ما قرار گرفت. البته تلاش بسيارى كردند كه جلوى اين تعداد محدود را هم بگيرند اما موفق نشدند. با اطلاعاتى كه امريكا در اختيار عراق گذاشت، تعداد زيادى از هواپيماها بسيج شدند تا پايگاه مركزى اصلى موشكى را در سال 67 از بين ببرند اما هرچه تلاش كردند باز هم نتوانستند آن را منهدم كنند.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه با تاكيد بر اينكه در بخش موشكى ما از همان روزهاى نخست، فعال شديم و به دنبال بومى كردن اين سيستم بوديم، تصريح كرد: «اجزا را از جاهاى مختلف تهيه و موشك‏ها را مونتاژ مى‏كرديم، اما جلوى خريد اجزا را نيز گرفتند و كار به جايى رسيد كه حتى در تهيه و ورود مواد اوليه هم با مشكل روبرو شديم. اما همه تلاش خود را به كار برديم تا به خودكفايى رسيديم تا اينكه چند سال پيش صددرصد خودكفا شديم و دشمنان ديگر نتوانستند هيچ سدى در برابر ما ايجاد كنند.»

حاجي‌زاده با بيان اينكه امروز ما دانش طراحى را نيز پيدا كرديم، گفت: «در حال حاضر موشك‏هاى ساخته شده ما، كپى‏سازى نيست و براساس نياز يگان‏هاى عملياتى ما طراحى مى‏شوند و به لطف خدا امروز اين توانايى را داريم كه از موشك‏هاى كوتاه‏برد تا برد دوهزار كيلومتر با سيستم‏هاى متنوع و متناسب با نوع مأموريت‏ها بهره ببريم.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه در خصوص نقش اين نيرو در پدافند هوايي كشور نيز اظهار داشت: «در بخش پدافند هوايى دو مأموريت عمده بر عهده ماست. يك بخش تأمين تجهيزات است كه از تحقيقات و ارائه ايده تا توليد محصول را شامل می‌‏شود.»

حاجي‌زاده ادامه داد: «ما در تحريم هستيم و دنياى استكبار جلوى واردات تجهيزات پدافندى و كاملاً دفاعى را هم گرفته و ما در تلاشيم به خودكفايى كامل برسيم. دستاوردهاى زيادى هم داشته‏‌ايم.»

وي افزود: در بخش سامانه‏هاى مقابله با كروز نيز هم در قسمت طراحى و هم در قسمت مقابله، توانمندى‏هاى بسيار خوبى كسب كرده‏ايم و سپاه پاسداران مسئوليت مقابله با موشك‏هاى كروز و دفاع از پايتخت را بر عهده دارد. در واقع تهران جزء نادر پايتخت‏هاى جهان است كه به چنين سيستم پدافندى مجهز است.

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه در ادامه تصريح كرد: «در بخش‏هاى جنگ الكترونيك، مراكز كنترل فرماندهى و بخش‏هاى موشكى نيز توانمندى‏هاى ارزشمندى داريم كه در كنار بخش‏هاى صنعتى و تحقيقاتى، توانايى دفاعى گسترده و ويژه‏اى به ما بخشيده است.»

وي ادامه داد: «در بخش ترابرى، هواپيماهاى آنتونوف، ايلوشين و نيز هواپيماهاى ياك 12 را داريم كه كار ترابرى را انجام مى‏دهند. آنها در بخش مراقبت و شناسايى هم مأموريت دارند. تجهيزات شناسايى و مراقبت روى آنها نصب شده و در مرزها و خليج‌‏فارس و درياى عمان دائماً پرواز دارند.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تصريح كرد: «در كنار اين مأموريت‏ها، يك سرى مأموريت‏هاى متفرقه نيز داريم كه گاهى از اصل مأموريت‏هاى ما بيشتر مى‏شوند. مثلاً در پشتيبانى از دولت و مأموريت‏هاى امداد و نجات.»

حاجي زاده در خصوص هواپيماهاي بدون سرنشين نيز خاطر نشان كرد: «در اين بخش ما توليد كننده هستيم و يگان‏هايى داريم كه از اينها به صورت گسترده (در كارهاى مراقبتى و شناسايى) استفاده مى‏كنند. اين هواپيماها مدت پروازهاى طولانى و خيلى ارزان دارند. يك هواپيماى بدون سرنشين، با 6 ليتر بنزين مى‏تواند 12 ساعت پرواز داشته باشد. خوشبختانه اخيراً به امكانات رزمى هم دست پيدا كرده‏ايم و چند ماهى است كه هواپيماهاى بدون سرنشين بمب‏افكن هم به يگان‏هاى ما اضافه شده‏اند.»

وي درباره ميزان آمادگى نيروى هوا فضاى سپاه پاسداران در برابر تهديدات نيز اظهار داشت: «ميزان آمادگى ما در سطحى است كه امريكايى‏ها و رژيم صهيونيستى ديگر حتى جرئت تهديد ما را هم ندارند

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه كه با نشريه پيام انقلاب سپاه سخن مي‌گفت، افزود: «آنها می‌ترسند تهديد آنها تحريك‏آميز باشد و اين نكته بسيار مهمى است. توانمندى نيروهاى مسلح و ولايت‏مدار در سپاه و ارتش و بسيج به قدرى زياد است كه ديگر جرئت و جسارت تهاجم هيچ قدرتى عليه كشور ما متصور نيست.»

وي در باره ميزان شناخت، نظارت و درصد فعاليت‏هاى دشمن در منطقه نيز گفت: «ما به طور كامل بر دشمنان مسلط هستيم. هر تغييرى كه در سواحلمان اتفاق مى‏افتد متوجه مى‏شويم. وقتى در ناوها و رزم‏ناوهاى آنها آماده‏باش اعلام مى‏شود يا كاركنان ناوهاى هواپيمابرشان جليقه نجات مى‏پوشند و آماده مى‏شوند كه قايق‏ها را داخل دريا بياندازند، همه و همه را ما مطلعيم.»

حاجي زاده افزود: «چند هزار نفر روى عرشه اين ناو زندگى مى‏كنند. حدوداً 80فروند هواپيما داخل عرشه آن است و همه پايگاه‏هايشان تحت برد موشكى ما هستند و بر آنها تسلط كامل داريم. بنابراين، نقاط قدرت ديروز، امروز براى آنها نقاط آسيب‏پذير شده است.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه در خصوص موضوع ايران هراسي از سوي رسانه‌هاي غربي نيز گفت: «آنها دو هدف عمده دارند. اول اينكه محصولات نظامى خود را بفروشند و كارخانجاتشان را از ركود خارج كنند. به عبارت بهتر به پول كشورهاى عربى نياز دارند. يك موقعى جنگى به راه مى‏اندازند و زمانى بحث كويت و عراق را مطرح مى‏كنند. موقعى هم كه مى‏بينند سوژه جنگى در منطقه ندارند، ايران‏هراسى به راه مى‏اندازند.»

وي در ادامه گفتگو با نشريه پيام انقلاب سپاه، افزود: «هدف دوم آنها هم اين است كه ايران را يك كشور ماجراجو معرفى كنند و همواره اين ترس را در دل كشورهاى منطقه و جهان حفظ نمايند. دشمنان ما در گذشته به دنبال اين بودند كه اگر شرايطى پيش بيايد بتوانند به كشور ما حمله كنند. اين امكان منتفى شده اما آنها دست‏بردار نيستند. درصددند كه اگر مثلاً شرايط مهيا باشد (مثل فتنه سال 88)، اقدام كنند. اگر آن فتنه ادامه پيدا مى‏كرد شايد به تهاجم هم مى‏انجاميد.»

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا سپاه آمادگى توليد انبوه موشك‏ها و محصولات هوافضا و صدور آنها را دارد، افزود: «ما به بعضى از كشورهاى دوست كه به امكانات ما نياز داشته باشند كمك مى‏كنيم ولى نمى‏توانيم به كشورى كه در كنار امريكا قرار دارد سلاح بفروشيم تا عليه خودمان استفاده كند.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تصريح كرد: «به طور كلى ما علاقه‏اى به اين گونه كارهاى تجارى و اقتصادى نداريم.»

وي خاطرنشان كرد: «تجربه نشان داده كه هر موقع ما به صورت جدى يك نياز و مشكلى را احساس كرده‏ايم حتماً راه‏حلى برايش يافته‏ايم. همان گونه كه در حال حاضر، فناورى‏هاى پيچيده را بومى كرده‏ايم.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه ادامه داد: «تا روزى كه وحدت در داخل كشور هست، مردم عزيز پاى كار هستند و از مقام معظم رهبرى تبعيت مى‏كنند، مطمئن باشيد كه هيچ قدرتى و هيچ تحريمى نمى‏تواند بر ما غلبه كند.»

وي افزود: «ارتش و سپاه دو بازوى تواناى مقام ولايت هستند و برادران وفرماندهان سپاه و ارتش با درك متقابل و تعيين حدود و خطوط، در كنار يكديگر، كار دفاع از كشور ونظام را در فضايى كاملاً برادرانه انجام مى‏دهند.»

فرمانده نيروي هوافضاي سپاه در بخش ديگري از سخنان خود گفت: «غربى‏ها يك سرى توانمندى‏هايى را از مدت‏ها قبل دارند كه نمى‏توان آنها را نايده گرفت، به خصوص ماهواره. ماهواره‏ها مى‏توانند عكس‏هايى را با دقت حتى كمتر از يك متر مربع هم تهيه كنند و اين توانمندى وجود دارد. يا مثلاً هواپيماهاى جاسوسى دارند كه دربرخى از نقاط توانايى تهيه عكس دارد. البته از اينها عمدتاً در افغانستان و عراق و نظاير آن استفاده مى‏كنند و در كشور ما جرئت استفاده گسترده ندارند.»

حاجي زاده افزود: «آنها تجاوزهاي محدودي به خاك كشورمان داشته‌اند و ما تا الان تعداد زيادى از هواپيماهاى جاسوسى و فوق پيشرفته آنها را سرنگون و در مواردى مهندسى معكوس كرده‏ايم و تعداد زيادى از اين هواپيماها را ساخته‏ايم. البته بعضى از مسائل از نظر ما خيلى اهميت ندارد كه بازگو شود، مثلاً ما در خليج‏فارس دو فروند هواپيماى آنها را ساقط كرده‏ايم و اين مطلب براي اولين بار است كه گفته می‏شود.»

وي افزود: «شما ببينيد ارتش رژيم صهيونيستى جزء چند ارتش طراز اول دنياست و اين امر بر كسى پوشيده نيست. با اين حال آيا توانست جلوى حزب‏الله بايستد؟ مى‏گويند حزب‏الله به نيابت از ايران و رژيم صهيونيستى به نيابت از امريكا جنگيد. اگر فرض آنها اين باشد، كشور بزرگ و وسيعى مثل ايران آيا توانايى مقابله با امريكا را دارد؟ من مى‏خواهم بگويم كه سه دهه است كه ما ايستاده‏ايم.»