سانسور فیلم‌های ضد آمریکایی از سوی یوتیوب

تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۸۹

قاطبه مقامات دولتی آمریکا هشدار دادند که اینترنت باید به گونه‌ای تنظیم شود که منافع آنها را پشتیبانی کند.

یوتیوب به بهانه "ترویج تروریسم" کاربرانش را متقاعد می‌کند تا به دست خود فیلم‌هایشان را نشانه‌دار کنند تا سانسور شود؛ یوتیوب ادعا می‌کند که به درخواست کاربران فیلم‌ها را حذف می‌کند.

به گزارش گرداب، یوتیوب وابسته به شرکت گوگل عملیات روانی‌ای را ترتیب داده است که طی آن مردم را متقاعد کند که ایالات متحده از سوی مسلمانان متنفر از آمریکا در معرض تهدیدات تروریستی وحشتناک است و به تشخیص کاربران باید فیلم‌های مروج تروریست که بر روی سایت یوتیوب قرار دارند؛ از روی این سایت سانسور شوند.

با این روش که یوتیوب، به کاربرانش اجازه می‌دهد محتوایی که منتسب به حمایت از تروریست‌ها است را نشانه‌دار کنند. گوگل ادعا می‌کند که این سیاست را بعد از دریافت شکایات و اعتراضات کاربران بنیان نهاده است.

کاربران اکنون می‌توانند فیلم‌های الکس جونز و صد‌ها فیلم واقعی دیگر را به بهانه "ترویج تروریسم" نشانه‌دار کنند تا سانسور شود. یوتیوب گوگل فیلم‌ها را حذف می‌کند و ادعا می‌کند که به درخواست کاربر آن‌ها را حذف می‌کند.
 
"رابرت دیوید استیل" از ماموان سیا می‌گوید: «گوگل فقط یک ناظر بی‌طرف نیست، این شرکت با منابع مالی سیا بنیان گذاشته شده است.»

در ماه می‌ دولت آمریکا به یوتیوب توصیه کرد که محتوای موجود در سایتش را سانسور کند. سناتور "جو لیبرمن" به "اریک اشمیت" مدیر عامل گوگل نامه‌ای نوشت و گفت: «اکثریت این فیلم‌ها دستاویزی برای حملات خشونت‌بار به سربازان آمریکایی در عراق یا افغانستان است.» سناتور لیبرمن همچنین گفت: «دیگر ویدئو‌ها نیز باعث تعالیم تسلیحاتی می‌شود، و موجب رادیکالیزه شدن گفتارهای رهبران القاعده و سربازان آن‌ها می‌شود.»

نامه لیبرمن و پاسخ گوگل بخشی از یک عملیات روانی طراحی شده است که قصدش متقاعد کردن مردم در این زمینه است که تروریست‌ها به شدت در حال کار برای تخریب آمریکا هستند، چرا که مسلمانان از آزادی ما نفرت دارند. این یک نمونه کلاسیک از معادله "مشکل، عکس‌العمل و راه‌حل" است.

سیا، القاعده را از بقایای مجاهدین افغان در دهه ۱۹۸۰ به وجود آورد. سیا و اطلاعات نظامی مجموعه‌ای از نوارهای صوتی و ویدئویی تولید کردند تا به افکار عمومی القا کنند که آمریکا در معرض اقدامات تروریستی وحشتناک است و در این راستا حوادث میدان تایمز و غیره... را طراحی کردند.

در پاسخ به این رویدادهای مضحک، قاطبه مقامات دولت هشدار دادند که اینترنت باید به گونه‌ای تنظیم شود که منافع خودمان را پشتیبانی کند. گوگل و یوتیوب اجرای این قسمت را بر عهده گرفتند و سرویسی را معرفی کردند که به کاربران اجازه می‌دهد فیلم‌هایی که از طریق شرکت‌های پیشرو اطلاعاتی ارتش به عنوان فیلم‌های نامطلوب معرفی می‌شوند را سانسور کنند. در این روش مردم می‌توانند خودشان تصمیم بگیرند که تروریسم چیست.

در طول این مدت دولت آمریکا به گوگل و یوتیوب در مورد محتوای آن، تذکراتی داد و دستوراتی در این زمینه صادر کرد. دو افسر سابق سیا اعتراف کردند که در طول خدمت خود یک فیلم جعلی ساخته بودند که در آن ماموران اداره اطلاعات به سبک "اسامه بن لادن" و هم‌قطاران وی لباس پوشیده‌اند. همچنین سیا فیلم جعلی دیگری ساخت که در آن صدام مشغول عمل نامشروع با یک پسر نوجوان است و همه عراق را با پخش نسخه‎هایی از آن پر کرد.

در سال ۲۰۰۷، "نل کراوتز" تحلیلگر و متخصص کامپیو‌تر دلایلی ارائه کرد که نشان می‌داد نوارهای منتشر شده منتسب به القاعده همگی جعلی بوده‌اند. یافته‌های کراوتز در محتوای موجود در نوار "ایمن الظواهری" در سال ۲۰۰۶ کشف شد.

"پاول جوزف واتسون" در آگوست ۲۰۰۷ نوشت: «با تحلیل نوار ویدئویی الظواهری وی نتیجه‌گیری کرد که لوگوی صحابه (رسانه منتسب به گروه القاعده) و لوگوی اینتل سنتر (سازمان اطلاعاتی خصوصی آمریکا که اقدامات تروریستی را رصد می‌کند) هر دو در یک زمان به آن فیلم اضافه شده‌اند.»

اینتل سنتر به ‌ای‌دیفنس منتسب و با هم در ارتباط هستند. اینتل سنتر یک شبکه امنیتی است که با مقامات اطلاعاتی سابق ارتش همکاری می‌کند. هدف آن‌ها انتشار اخبار تبلیغاتی است که از جنگ‌های سودآور ساختگی حمایت می‌کند و به صورت عمدی یا غیرعمدی برای سیا و دیگر آژانس‌های جاسوسی کار می‌کند.

بعد از اینکه لیبرمن به طرف گوگل متمایل شد، شرکت کاربرانش را برای نشانه‌دار کردن محتوایی که آن‌ها را قابل اعتراض می‌بینند تشویق کرد. اکنون یوتیوب یک گزینه برای نشانه‌دار کردن محتوایی که کاربرانش معتقدند تروریسم دولتی را ترویج می‌دهد اضافه کرده است.

در ماه فوریه یوتیوب سرویس دیگری را به نام "روش ایمن" (safe mode) معرفی کرد؛ این سرویس به صورت یک فیلتر طراحی شده که محتوای اعتراض‌آمیز را فیلتر می‌کند. از این به بعد، محتوای مرتبط با مسائل جنسی تنها چیزهایی نیستند که تحت تاثیر این سیستم ایمنی خواهند بود.

یک فیلم قابل انتشار که خشونت‌های تصویری از قبیل اعتراضات سیاسی یا پوشش جنگ را دربر می‌گیرد نیز شامل آن خواهند بود.

وی همچنین به الکس جونز در دسامبر ۲۰۰۶ گفت: «من فکر می‌کنم گوگل با منابع مالی سیا راه‌اندازی شده است و زمانی که هنوز از نظر مالی ناتوان بود با پول‌های سیا اوج گرفت. سیستم ما متاسفانه پول‌های هنگفتی را به سمت اقدامات غیرقانونی، غیراخلاقی و جاسوسی سراریز کرده است و بروی آنچه که ما منابع آزاد جهانی می‌نامیم سرمایه‌گذاری نمی‌کند.»
 
منبع: مشرق