نظارت انگلیس بر رعایت قوانین این کشور توسط اسنپ‌چت

نظارت انگلیس بر رعایت قوانین این کشور توسط اسنپ‌چت
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۲

رگولاتور داده در انگلیس مشغول جمع‌آوری اطلاعات درخصوص اسنپ‌چت است تا معلوم شود آیا این اپلیکیشن پیام‌رسان آمریکایی برای حذف کاربران زیر سن قانونی از پلتفرم خود، اقدامات کافی انجام می‌دهد یا خیر.

به گزارش گرداب، پیش از این گزارش شده بود که شرکت اسنپ که مالک اسنپ‌چت است، سال گذشته تنها عده معدودی از کاربران زیر ۱۳ سال را از پلتفرم خود در انگلیس حذف کرده است، در حالی که سازمان نظارت بر رسانه انگلیس (آفکام) تخمین می‌زند که هزاران کاربر زیر سن قانونی در این پلتفرم حضور دارند.

بر اساس قانون حفاظت از داده‌ها در انگلیس، شرکت‌های شبکه اجتماعی قبل از پردازش داده‌های کودکان زیر ۱۳ سال، باید موافقت والدین آن‌ها را دریافت کنند. شرکت‌های شبکه اجتماعی، عموما شرط ورود به پلتفرم خود را داشتن سن ۱۳ سال به بالا اعلام کرده‌اند، اما در دور نگه داشتن کودکان از پلتفرم‌های خود، درجات متفاوتی از موفقیت را داشته‌اند.

سخنگوی شرکت آمریکایی اسنپ گفت: این شرکت اهداف مشابه دفتر کمیسر اطلاعات انگلیس را دارد تا اطمینان حاصل شود که پلتفرم‌های دیجیتال، شرط سنی را رعایت کرده و از وظایف تعیین شده در دستورالعمل کودکان پشتیبانی می‌کنند. وی افزود: ما همچنان به گفتگو‌های سازنده با رگولاتور‌ها درباره کاری که برای دستیابی به این هدف انجام می‌دهیم، ادامه خواهیم داد.

دفتر کمیسر اطلاعات انگلیس، به طور کلی پیش از آغاز هر گونه تحقیقات رسمی، اطلاعات مربوط به نقض ادعا شده را جمع آوری می‌کند و ممکن است قبل از هر گونه تصمیم برای جریمه کردن فرد یا سازمان تحت تحقیق، یک اخطاریه صادر کند که درخواست رسمی برای داده‌های داخلی به منظور کمک به روند تحقیقات است.

بنا بر یافته‌های تحقیقات آفکام در سال ۲۰۲۲، حدود ۶۰ درصد از کودکان بین هشت تا ۱۱ سال، حداقل یک حساب شبکه اجتماعی داشتند که با دادن یک تاریخ تولد جعلی، ایجاد شده بود. این رگولاتور همچنین دریافت که اسنپ‌چت، محبوب‌ترین اپلیکیشن در میان کاربران خردسال است.

به گفته یک منبع آگاه، پس از گزارش رویترز، دفتر کمیسر اطلاعات انگلیس، شکایت‌های متعددی از مردم در رابطه با مدیریت داده‌های کودکان توسط اسنپ دریافت کرده است.

بعضی از شکایت‌ها مربوط به این بوده که اسنپ‌چت، برای دور نگه داشتن کودکان از این پلتفرم، اقدام کافی انجام نمی‌دهد. دفتر کمیسر اطلاعات با کاربران و سایر رگولاتور‌ها صحبت کرده است تا ارزیابی کند که آیا تخلفی از سوی اسنپ صورت گرفته است یا خیر.

به گفته منابع آگاه، تصمیم درباره آغاز تحقیقات رسمی درباره اسنپ‌چت، در ماه‌های آینده گرفته خواهد شد. اگر دفتر کمیسر اطلاعات تشخیص دهد که اسنپ، قوانین خود را نقض می‌کند، این شرکت ممکن است با جریمه‌ای معادل چهار درصد از گردش مالی سالانه جهانی خود روبرو شود که طبق آخرین نتایج مالی این شرکت، معادل ۱۸۴ میلیون دلار خواهد بود.

اسنپ‌چت و سایر شرکت‌های شبکه اجتماعی در سراسر جهان، تحت فشار قرار دارند تا نظارت بهتری بر محتوا در پلتفرم‌های خود داشته باشند.

بر اساس گزارش رویترز، دفتر کمیسر اطلاعات انگلیس در اوایل سال میلادی جاری، تیک‌تاک را به دلیل سوء استفاده از داده‌های کودکان، ۱۲.۷ میلیون پوند (۱۶.۲ میلیون دلار) جریمه کرد و اعلام کرد که این اپلیکیشن ویدئویی، اقدام کافی برای حذف آن‌ها انجام نداده است.