سردار جلالی: هر فناوری نیازمند یک پیوست دانشی پدافند غیرعامل است

سردار جلالی: هر فناوری نیازمند یک پیوست دانشی پدافند غیرعامل است
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۲

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: مطالعه و رصد تهدیدات و مخاطرات هر فناوری قبل از بکارگیری آن یک ضرورت جدی است، این امر نشان می‌دهد که هر فناوری، نیازمند یک پیوست دانشی پدافند غیرعامل است.

به گزارش گرداب، سردار غلامرضا جلالی در نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم که در سالن شهدای علمی این وزارتخانه برگزار شد با بیان اینکه همین ترور و شهادت اساتید و دانشمندان ما نشان می‌دهد که ما در حوزه علمی و دانشی با تهدیداتی مواجهیم، اظهار داشت: نخستین موضوعی که در پدافند غیرعامل باید به آن پرداخت، ارزیابی دارایی هاست تا مشخص شود کدام یک از دارایی‌های ما نیازمند اقدامات پدافندی و حفاظتی است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به ارائه تقسیم بندی دارایی‌های کشور پرداخت و توضیح داد: بخشی از دارایی ها، زیرساخت‌های فیزیکی است. بخشی نیز دارایی‌های سایبری و بخشی انسانی و دسته‌ای دیگر معنوی است.

وی با بیان اینکه متناسب با نوع دارایی ها، نوع اقدامات پدافند غیرعامل متفاوت است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه راهبرد کشور براساس آیات قرآن و تدابیر مقام معظم رهبری، قوی شدن در حوزه‌های مختلف است، یکی از بازو‌های کمک کننده، قوی شدن کشور در حوزه علم و دانش است.

سردار جلالی نخبگان و دانشمندان را افسران و فرماندهان عرصه قوی شدن در حوزه علم دانش دانست و گفت: بخشی از تلاش دشمنان ما برای آسیب زدن به این سرمایه‌های ارزشمند کشور است که باید راهبرد‌ها و اقدامات مناسب برای حفظ این سرمایه‌های ارزشمند اتخاذ و عملیاتی شود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به همکاری‌های مشترک این سازمان با دانشگاه‌های کشور، توضیح داد: در مواجهه با علم و دانش هم باید از منظر تهدیدنگر به موضوع پرداخت و هم باید برای تولید اقتدار از آن بهره برد.

وی با بیان اینکه تهدیدات انسان‌محور که موضوع پدافند غیرعامل است به علت پویایی و بهره گیری از راهبرد و فناوری از جمله حوزه‌هایی است که تسلط علمی بر آن دشوار و البته حائز اهمیت است، تصریح کرد: این موضوع هم نیازمند رصد فناوری و هم رصد راهبرد است تا هم با ماهیت تهدید آشنا شویم و هم از منظور و هدف آن مطلع شویم تا بتوانیم در برابر آن راهبرد دفاعی مناسبی به کار بگیریم.

سردار جلالی با بیان اینکه بخشی از فناوری که توسط کشور‌های پیشرفته و توسعه‌دهندگان آن تولید و در اختیار سایر کشور‌ها قرار می‌گیرد، با هدف اشراف و تسلط است، توضیح داد: درون رگولاتوری بودن، حاکمیت گریز بودن و ملی نبودن از جمله ویژگی‌های فناوری‌های به ویژه در بخش سایبری است که این ویژگی ها، به نوعی تهدیدات مستتر در ذات فناوری محسوب می‌شود اگرچه این امر نافی فرصت‌ها و خدمات آن نیست.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه با این شرایط، مطالعه و رصد تهدیدات و مخاطرات هر فناوری قبل از بکارگیری آن یک ضرورت جدی و حیاتی است، خاطرنشان کرد: این امر نشان می‌دهد که هر فناوری، نیازمند یک پیوست دانشی پدافند غیرعامل است تا در تله اشراف و تسلط نیفتیم. یعنی بهره برداری از فناوری با در نظر داشتن تهدیدات.

وی با بیان اینکه رصد خانه فناوری یکی از ضروریات کنونی است، متذکر شد: همجوشی و ترکیب فناوری ها، پدیده جدیدی است که به ویژه در فضای سایبری با آن روبه رو هستیم. این همجوشی، ده و صد‌ها مدل استفاده و بالطبع آن تهدیدات را با خود به همراه دارد.

سردار جلالی با بیان اینکه رصد این تهدیدات یکی از تکالیف جامعه دانشگاهی ماست، متذکر شد: همانگونه که پشت هر یک از این تهدیدات، مطالعه علمی قرار دارد، راهبرد‌های دفاعی در برابر این تهدیدات نیز باید از دل دانشگاه بیرون بیاید.