رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: تا انتهای سال ۱۴۰۳ به چهار هزار سایت فعال نسل پنجم در کشور میرسیم.
به گزارش گرداب، امیر محمدزاده لاجوردی در همایش IRAN 5G به عنوان اولین همایش ملی نسل پنجم ازتباطات در ایران که امروز صبح در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور بررسی چالشهای این مسیر و تنظیم گری این موضوع برگزار شد با اشاره به اینکه سرویس 5G یا نسل پنجم تلفن همراه نیازمند زیرساخت فرکانسی است، گفت: در حوزه فرکانسی ضریب نفوذ گسترده است و خیلی از کشورهای دنیا سرویس 5G ارائه نمیدهند. در ایران باند فرکانسی خوبی داریم و سرعت را میتوانیم افزایش دهیم از لحاظ پوشش نیز میتوانیم تا چند کیلومتر پوشش ایجاد کنیم لذا به زودی مزایدهای برای دو فرکانس برگزار میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ سایت نسل پنجم داریم که این سایتها تا ۱۲۰۰ سایت افزایش مییابد و تا انتهای سال ۱۴۰۳ به چهار هزار سایت فعال نسل پنجم در کشور میرسیم و این پیشرفت تنها نیازمند فعالیت اپراتورها نیست بلکه باید گوشیهای هوشمند هم از این نسل پشتیبانی کند.
لاجوردی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سال است که توسعه نسل پنجم موبایل در دنیا آغاز شده است، تصریح کرد: فناوری که سرعت مناسبی دارد و به صورت عملیاتی حداکثر سرعتی که در این نسل اجرا میشود یک تا سه گیگاهرتز است.
وی افزود: در حوزه تعداد کاربران فعال هم در محدوده جغرافیایی به این صورت است که اگر در نسل چهارم در هر کیلومتر مربع ۴ هزار گوشی هوشمند را پوشش دهد، در نسل پنجم در هر کیلومتر مربع حدود یک میلیون گوشی هوشمند پشتیبانی میشود.
لاجوردی در ادامه در خصوص میزان تاخیر در شبکه و دسترسی نیز گفت: فناوری که یک نسل توسعه پیدا میکند، چند میلی ثانیه در 4G در تهران به ۳۰ میلی ثانیه میرسد. اگر ما فناوری نسل پنجم را در کشور توسعه دهیم، این تأخیر به ۱۲ الی ۱۳ میلی ثانیه کاهش پیدا میکند و در واقع نرخ تأخیر نصف خواهد شد.