رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در فضای مجازی کمتر از ده کشور هویت و فرهنگشان حفظ شده و سایر کشورها از این منظر در واقع در این فضا وجود خارجی ندارند.
به گزارش گرداب به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، نشست «قرارگاه تحول؛ از سرگذشت تا سرنوشت شورای عالی فضای مجازی» به منظور بررسی ۱۲ سال فعالیت شورای عالی فضای مجازی با حضور آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر سابق شورای عالی و مهندس انتظاری دبیر اسبق این شورا و به همت هسته سپه را مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در این نشست گفت: برای درک جایگاه و تعریف صحیح از شورای عالی فضای مجازی باید در مرحله نخست، مفهوم فضای مجازی به فهم مشترکی در کشور برسد که به اعتقاد من تعریف فضای مجازی، محل زندگی مردم و جامعهای جدید است.
وی با تبیین اولویتهای شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی افزود: مساله اصلی تبیین و تعیین الزامات و چارچوبهای سیاست گذاری برای نظاممند کردن این فضا نبوده و اینها شروط لازم است نه کافی، بنابراین مساله اصلی، جامعه پردازی مناسب و در شأن ایران اسلامی در این فضاست.
آقامیری با تاکید بر اینکه تحقق این مهم نیاز به همراهی تمامی دستگاههای اجرایی در کشور دارد، تاکید کرد: نباید میان دیدگاه شورای عالی فضای مجازی و دستگاههای اجرایی تعارضی در این تعریف باشد و همسویی و همراهی این دو بخش برای تحقق سیاستها و برنامههای کشور در حوزه فضای مجازی ضروری است.
وی با بیان اینکه فضای مجازی از جنس نوآوری و تولید محتوا است، افزود: سایر کشورها با وجود اینکه سالها بعد نسبت به تشکیل شوراها و مراکزی شبیه به ما در فضای مجازی اقدام کردند، اما موفقتر و پیشروتر هستند، به دلیل اینکه در این حوزه به فهم مشترکی در تمام اضلاع اجرایی و سیاست گذاری رسیدهاند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در فضای مجازی کمتر از ده کشور هویت و فرهنگشان حفظ شده و سایر کشورها از این منظر در واقع در این فضا وجود خارجی ندارند و ما با پدیده جدید شهروندی در فضای مجازی مواجهیم که افراد در محلی که زندگی میکنند زیست نمیکنند و تمامی فعالیت خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی شأن در فضای مجازی انجام میدهند.
آقامیری تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی با چارچوبها و مصوباتش به دنبال ترسیم جامعه ایرانی اسلامی در این فضاست تا همانند انقلاب اسلامی فضای مجازی نیز باعث تعالی و رشد کشور شود البته در این مسیر، دشواریهای زیادی وجود دارد چرا که دشمن تسلط کامل به حوزه فضای مجازی و ابزارهای آن دارد، اما رسیدن به قله در این حوزه امری شدنی است.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال جامعه مطلوب خود در این فضا هستیم باید به لایه محتوا به صورت ویژه بپردازیم، اظهار داشت: وقتی از جامعه پردازی در فضای مجازی صحبت میشود یعنی در تمامی لایهها این مهم باید تحقق یابد و هر چه به سمت لایههای بالاتر که خدمات کاربردی و محتواست، میرویم وزن و اهمیت آن بیشتر خواهد شد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اهمیت ترکیب اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی گفت: اعضای حقوقی نقش پیاده سازی چارچوبها و مصوبات را مستقل از فرد دارند و اشخاص حقیقی هسته کلیدی در طراحی مدلهای توسعهای و پردازش مفاهیم هستند.
آقامیری در خصوص ضمانت اجرایی سیاستها، تصریح کرد: با نگاه به سایر کشورها میتوانیم تجربیات دیگران را بررسی کنیم. در حال حاضر کل اتحادیه اروپا با اجماع کامل هنوز امیدوار نیست بتواند سیاستهای خود را اجرایی کند و آمریکا و چین نیز مسیرهای دیگری را انتخاب کردند که این به دلیل این است که مفاهیم جدیدی در حوزه قدرت در فضای مجازی در حال شکلگیری است.
وی افزود: این مفاهیم جدید همچون حکمرانی داده در ایران متولی مستقیم ندارد و در واقع بسیاری از مفاهیم فضای مجازی با فضای سنتی متفاوت است و نظام تنظیمگری ما برای این فضا آماده نیست.
آقامیری تصریح کرد: بسیاری از مفاهیم در فضای مجازی ادبیات مشترک ندارد و صرفاً تجربه و ادبیات جهانی برای آن وجود دارد بنابراین زمانی که مبانی اصولی به بحث گذاشته میشود زمان و انرژی بسیاری نیاز است تا به یک مدل بومی دست یابیم.