وزارت ارتباطات امسال باید ۲ میلیون نقطه را به فیبر نوری متصل کند

وزارت ارتباطات امسال باید ۲ میلیون نقطه را به فیبر نوری متصل کند
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۳

وزارت ارتباطات موظف است در سال جاری ۲ میلیون نقطه در کشور را به فیبر نوری متصل کند و ظرفیت پهنای باند بین‌الملل کشور را به ۱۲ هزار گیگابیت بر ثانیه برساند. این موارد از اهدافی است که در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ برای وزارت ارتباطات تعیین شده است.

به گزارش گرداب، بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ که ۱۹ فروردین ماه در مجلس اعلام وصول شد، شامل جداول کلان و پیوست‌ها می‌شود که در این جداول وضعیت درآمد و هزینه وزارت ارتباطات و زیرمجموعه‌های آن نیز مشخص شده است. در بخشی از این لایحه که «سنجه عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار» اعلام شده، اهم خروجی‌ها و محصولات اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم آمده است.

در لایحه بودجه برای وزارت ارتباطات تعیین شده است که در سال جاری ۲ میلیون نقطه در کشور را به فیبر نوری متصل کند. براساس آخرین آمار سایت iranfttx تاکنون بیش از ۵۱۳ هزار مشترک fttx در کشور به ثبت رسیده‌اند که کمتر از ۳۱۷ هزار سرویس‌گیرنده، مشترک FTTH هستند و بقیه از سرویس VDSL استفاده می‌کنند. بدین ترتیب تا پایان سال تعداد مشترکان فیبر نوری باید بیش از ۶ برابر شوند.

از دیگر خروجی‌های و محصولاتی که در لایحه بودجه برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر شمرده شده می‌توان به افزایش پهنای باند بین‌اللملل تا ۱۲ هزار گیگابیت بر ثانیه اشاره کرد. پهنای باند بین‌الملل ایران در دوره دولت سیزدهم تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده؛ اما براساس صورت‌های مالی شرکت ارتباطات زیرساخت می‌توان گفت در پایان شهریور سال گذشته کمتر از ۵ هزار و ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است.

تحقق اهداف سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات تا ۷۰ درصد از دیگر خروجی‌های وزارت ارتباطات تعریف شده است. اواخر اسفندماه سال گذشته محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را ۵۹.۱۸ درصد اعلام کرد.

ایجاد پوشش دسترسی پهن‌باند ثابت خانوار‌ها (FTTX,TD-LTE) تا درصد ۸۰ درصد نیز برای سال جاری در نظر گرفته شده است که در صورت تحقق اهداف پروژه فیبر نوری دولت، امکان‌پذیر خواهد بود.

برای مرکز ملی فضای مجازی نیز خروجی‌ها و محصولاتی در نظر گرفته شده است که شامل مصوبه و گزارش می‌شود.

در لایحه بودجه آماده است که مرکز ملی فضای مجازی در سال جاری باید ۳۴ مصوبه داشته باشد. همچنین در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی، نظارت و پایش فضای مجازی نیز در مجموع باید ۵۷ گزارش یا سند از سوی این مرکز تهیه شود.

منبع: پیوست