گلوک؛ سلاح جاسوس دستگیرشده موساد در ایران+ عکس

تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۸۹

سری سلاح‌های کمری گلوک، یکی از معروفترین سلاح‌های کمری نیمه اتوماتیک حال حاضر جهان است.

به گزارش گرداب، این سلاح‌ها از سوی شرکت Ges.m.b.H Glock در کشور اتریش ساخته می‌شود و از جهات بسیاری از سایر سلاح‌های کمری متفاوت بوده که یکی از اصلی‌ترین وجوه تمایز استفاده از مواد متفاوت نسبت به دیگر کلت‌ها در ساخت آن است.
 
این سلاح در واقع اولین سلاح کمری در جهان است که در ساخت آن از مواد پلیمری استفاده شده است. این امر باعث شده تا وزن این سلاح در مدلهای مختلف بین 500 تا 750 گرم بوده و حمل آن برای افراد در لباس‌های عادی و بدون غلاف سلاح، آزار دهنده نباشد. از طرف دیگر استفاده از مواد پلیمری و به عبارت دیگر غیر فلزی در این سلاح، شناسایی آن را برای بسیاری از سیستم‌های حفاظتی مشکل ساخته و از این نظر مورد توجه نیروهای امنیتی و تروریست‌ها قرار دارد.
 
کالیبر این سلاح به صورت استاندارد، 9 میلی‌متری پارابلوم است. یکی دیگر از شاخصه‌های بسیار مهم اسلحه کمری گلوک، عقب نشینی و به عبارت دیگر لگد بسیار کم آن در هنگام شلیک است که منجر به افزایش دقت این سلاح شده است. برد موثر این سلاح در حدود 50 متر است که باتوجه به کاربرد گسترده آن در فواصل نزدیک شهری، برد مناسبی است.

طول این سلاح نیز در مدلهای مختلف بین 160 تا 250 میلی‌متر است که در نتیجه، امکان مخفی کردن آن بهتر بوده و آن را به یکی از کوچکترین سلاح‌های کمری در جهان تبدیل کرده است. این سلاح قابلیت استفاده از انواع صدا خفه کن‌ها را نیز دارد که در مأموریت های امنیتی و تروریستی از ابزارهای مورد توجه جاسوسان است.

گلوک، با توجه به مدلهای مختلف دارای ظرفیتهای خشاب مختلف بوده که از 10 تیر تا 33 تیر متفاوت است. به منظور استفاده برای نیروهای ویژه و امنیتی مدلهای فشرده و کوچک آن نیز ساخته شده و به بازار وارد شده است. اما شاید بتوان با نگاهی به لیست کاربران این سلاح به ضریب نفوذ آن در بین دستگاه‌های اطلاعاتی غربی پی برد. کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی از کاربران این سلاح هستند.

در تصاویر منتشر شده از نشست خبری اخیر وزیر اطلاعات، چندین قبضه کلت کمری گلوک مجهز به صدا خفه‌کن و مهمات آن به نمایش درآمد که توسط سرویس جاسوسی اسرائیل در اختیار قاتل دانشمند هسته ای ایران که سال گذشته به شهادت رسید قرار داده شده بود.
منبع: مشرق