Gerdab.IR | گرداب

موسس سایت کرپتوم:

اینترنت؛ یک ماشین جاسوسی بسیار بزرگ

تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۸۹

اینترنت میدان عمل سرویس‌های امنیتی آمریکا از جمله ان‌اس‌ای است. سرویس‌های امنیتی و جاسوسی به طور ویژه بر این محیط نظارت گسترده‌ای اعمال می‌کنند.

گرداب- در اینترنت چیزی به اسم پنهان‌کاری معنی ندارد. سایت کریپوم اسناد محرمانه را مدتها قبل از ویکی لیکس منتشر کرد. دولت‌ها عملیات‌های مختلفی برای اشاعه اسناد محرمانه پیاده می‌کنند تا سیستم خود را آزمایش کنند...
 
"جان یانگ"، موسس سایت کریپوم(Cryptome.org) طی مصاحبه‌ای گفت: «سایت کریپوم اسناد طبقه‌بندی‌شده و محرمانه را مدتها قبل از اینکه ویکی‌لیکس تبدیل به تیتر یک اخبار شود، منتشر کرد. به این سایت‌ها اجازه داده می‌شود که آنلاین بمانند زیرا سرویس‌های جاسوسی یک چشمشان هم به بازدیدکنندگان این سایت‌ها است.»

جان یانگ هشدار داد که در اینترنت چیزی به اسم پنهان‌کاری معنی ندارد.
جان یانگ می‌گوید که بیشتر اطلاعات محرمانه فاش‌شده را خود دولت‌ها به خاطر اهداف شخصی‌شان منتشر می‌کنند و این اقدام معمولا از طریق وبسایت‌های منتشر کننده اسناد محرمانه که با یکدیگر همکاری دارند انجام می‌شود.

یانگ همچنین گفت: «دولت‌ها عملیات‌های مختلفی برای اشاعه اسناد محرمانه پیاده می‌کنند تا سیستم خود را آزمایش کنند. در این زمینه مدارسی برای آموزش مردم درباره اینترنت نیز وجود دارد. آنها به مردمشان می‌آموزند چگونه این اقدامات را از طریق انتشار اطلاعات برای آزمایش کردن سیستمشان پیاده کنند. گاهی اوقات گروهبندی‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد که گروه A و گروه B نامیده می‌شوند.»

وی افزود: «در شرایطی که همه قادرند هر چیزی را که ما انجام می‌دهیم ببینند، ما می‌دانیم که نمی‌توانیم اطلاعات سری سایتمان را حفظ کنیم و به خوانندگانمان می‌گوییم که نباید از ما انتظار داشته باشند که از آنها محافظت کنیم، زیرا که ما در حال دیده شدن هستیم و هر سایت دیگری نیز دیده می‌شود، مثل ویکی‌لیکس که دیده شد. در اینترنت پنهان‌کاری جایی ندارد این درسی است که ما یاد گرفتیم و سعی می‌کنیم که آن را گسترش دهیم. سرویس‌های امنیتی از سایت ما به این منظور استفاده می‌کنند که ببینند چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و این چیزی است که ما درباره سایت‌هایی مثل سایت خودمان یاد گرفتیم.»

موسس سایت کریپتوم اضافه کرد: «آنها ما را به حال خودمان رها می‌کنند تا ببینند چه کسانی به آنجا می‌آیند و ما چه نوع اطلاعاتی در آن قرار می‌دهیم. دلیل اینکه ما تا حالا تعطیل نشدیم این است که ما برای آنها بسیار مفید هستیم، زیرا از طریق ما می‌بینند که به چه مواردی توجه می‌کنیم. ما فکر می‌کنیم که سرویس‌های امنیتی مواد خام مورد نیاز ما را تغذیه می‌کنند تا آنها را بر روی سایت قرار دهیم همانطور که آنها ویکی لیکس و دیگر سایت‌هایی که به این روش عمل می‌کنند را تغذیه اطلاعاتی کردند.»

جان یانگ همچنین گفت: «سایت Cryptome مشارکت خود را در گروهی به نام سایفرپانک (Cypherpunks) افزایش داد. سایفرپانک گروهی است که جولیان آسانژ مهارت‌هایش را در آن فرا گرفت.»

وی همچنین افزود: «این گروه متشکل از مهندسان دانش‌آموخته متخصص، دانشمندان و تکنیسین‌هایی است که اغلب برای شرکت‌ها و دولت در زمینه امنیت تکنولوژی ارتباطات کار می‌کنند.»

موسس Cryptome گفت: «پنهان کاری بزرگترین دشمن دموکراسی است.»
وی اظهار داشت: «تهدیدات دموکراسی از حافظان و نگهبانان اسناد محرمانه آب می‌خورد. این به یک صنعت بزرگ و فوق‌العاده گران و پرهزینه تبدیل شده است. شما نمی‌توانید از آنها انتقاد کنید و نمی‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید؛ چونکه کسانی که به بطن این مساله می‌روند، سوگند می‌خورند که در طول عمر خود درباره اسناد رازداری کنند و هرگز نمی‌توانند درباره آن صحبت کنند.»

او گفت: «این سیستم یک سیستم ضد دموکراسی است؛ اما در حال حاضر یک تجارت بزرگ محسوب می‌شود. هزاران شرکت از 11 سپتامبر به این سو به سمت این تجارت کشیده شده‌اند، چرا که بسیار جذاب و پر سود است.»

وی افزود: «برای مبارزه با این صنعت ما باید پنهان‌کاری کمتری در کنگره داشته باشیم، همچنین پنهان‌کاری کمتری در همه اشکال دولت و در انتخابات ریاست جمهوری.»
 
منبع: مشرق