روزنامه «وال استریت ژورنال» در بخشی از گزارش هفتگی خود از مشکلات شرکتهای نظامی این کشور در وابستگی به قطعات چینی خبر داد.
به گزارش گرداب، استارتآپهای نظامی آمریکایی که برای مقابله با چین تسلیحات تولید میکنند، با مشکلاتی مواجه هستند، زیرا آنها به قطعات یدکی چینی وابستهاند.
بر اساس این گزارش، چین تامینکننده اصلی باتریها، موتورها، حسگرها، مواد خاکی کمیاب و سایر اجزای کلیدی مورد نیاز شرکتهای نظامی آمریکاست و پیمانکاران نگران این وابستگی هستند، چون خطر امنیت ملی را به همراه دارد.
در عین حال، استارتاپهای نظامی بدون شک به قطعات چینی وابستهاند به این دلیل که اغلب ارزانترند، بهتر کار میکنند و گاهی اوقات تنها گزینه برای قطعات خاص هستند.
گفته میشود این چالش در شرایط کنونی با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی بین دو کشور، شرکتها در حال یادگیری ساخت سلاحهایی با تکنولوژی بالا بدون قطعات چین هستند.
در میانه شدت گرفتن رقابت میان دو کشور، تنشها در سطحی بالا میان دو اقتصاد بزرگ جهان بر سر مسائل مختلف از جمله تایوان و مناقشات تجاری وجود دارد.
«بروس دیکسون» استاد دانشگاه و تحلیلگر حوزه چین در دانشگاه جورج واشنگتن در مصاحبه با خبرنگاران، گفت که با توجه به برخی موانع، تفاهمنامه برای بهبود روابط دوجانبه که در دیدارهای مقامهای ارشد آمریکا حاصل شده بود امکان تداوم نخواهد داشت.
وی در ادامه افزود هنوز برای روسای جمهوری چین و آمریکا امکان ملاقات در حاشیه اجلاس «سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه» (اپک) وجود دارد. اما وی پیش بینی خوش بینانهای درباره پیشرفت و بهبود روابط نکرد و افزود احتمال اینکه فرصتهایی برای بهتر شدن روابط دو کشور در آینده نزدیک وجود داشته باشد، پایین است.
از سوی دیگر «لی هایدونگ» استاد دانشگاه در دانشگاه روابط خارجی چین طی مصاحبهای که اول سپتامبر (۱۰ شهریور) با گلوبال تایمز انجام داد، گفت فقدان اجماع و ثبات در دولت «جو بایدن» در ارتباط با سیاستش در قبال چین، مشکلات و بازدارندگیهای کنگره و نیز دوقطبی بودن، منجر به اقداماتی در راستای «مسیرِ مرسوم تقابل» با چین شده است.