یک ائتلاف بینالمللی از نیروهای پلیس میگویند که به سرورهای مورد استفاده این بدافزارها دست پیدا کردهاند.
به گزارش گرداب،پلیس ملی هلند که این عملیات، موسوم به عملیات مگنوس (Magnus) را رهبری کرد، اعلام کرد که این بدافزارها اطلاعات حساس میلیونها نفر را به سرقت بردهاند.
ردلاین (Redline) و متا (Meta) دو بدافزار مهمی هستند که در این عملیات هدف قرار گرفتند.
برنامههای سرقت اطلاعات (Infostealers) نوعی بدافزار هستند که به طور خاص برای استخراج اطلاعات حساس مانند گذرواژهها، دادههای کارت اعتباری، تاریخچه جستجو و محتویات کیف پولهای ارزهای دیجیتال از یک سیستم آلوده طراحی شدهاند.
ردلاین که به عنوان یکی از فعالترین گونههای بدافزار سرقت اطلاعات شناخته میشود، از سال ۲۰۲۰ فعال بوده است. بر اساس گزارش اخیر، هکرها از ردلاین برای به دست آوردن اطلاعات حساس صدها میلیون نفر استفاده کردهاند. سرقت اطلاعات یک مقام ارشد اداره ملی امنیت سایبری رژیم صهیونیستی، هک برنامهی اوبر در سال ۲۰۲۲، سرقت اطلاعات احراز هویت از پروژه رمزارز Worldcoin Orb از جمله مهمترین حملاتی هستند که از این بدافزار در آنها استفاده شده است.
متا نیز یک بدافزار جدید سرقت اطلاعات است، هرچند در بیانیه پلیس هلند آمده است که این دو بدافزار در واقع یکی بودند.
این ائتلاف بینالمللی مدعی شد که به اطلاعاتی از فعالیت کاربران و سازندگان این دو بدافزار دست یافته است، هرچند اشارهای به دستگیری کسی نشده.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) و پلیس ملی انگلیس (NCA) نیز از این عملیات پشتیبانی میکردند.
این عملیات پس از تجربه مشابه در مقابله با گروه باجافزاری لاکبیت (LockBit) صورت میگیرد. در آن پرونده نیز ائتلافی بینالمللی از نیروهای پلیس، به سرورهای این گروه حمله کرده و آن را در اختیار گرفتند.
منبع: TechCrunch