حضرت آیتالله العظمی خامنهای، سال گذشته در دیدار با گروههای مبارز فلسطینی، به تحولات منطقه و مسئله فلسطین اشاره كردند و فرمودند: «شكى نيست كه بر اساس حقايقى كه خداى متعال تقدير كرده است، خاورميانه جديد شكل خواهد گرفت و اين خاورميانه، خاورميانه اسلام خواهد بود.»
به بهانه "اتفاقات اخیر در كشور مصر"، پایگاه اطلاعرسانی حضرت آیتالله العظمی خامنهای، گزیدهای از سخنان معظمله درباره بیداری اسلامی را به شرح زیر منتشر کرده است.
نفرت و بغض مردم خاورمیانه از آمریكا
ما امروز در يك برهه حساس به سر ميبريم. اگر من بخواهم آن لبّ تلقى و برداشت خودم را به شما عرض بكنم - كه شايد در يك مجال كوتاه، برايش استدلال هم نشود ارائه كرد؛ البته مستدل است، منتها شايد در دو كلمه نشود استدلالى برايش بيان كرد - اين است كه مراكز استكبارى جهانى در مقابله با حركت اسلامى كه نماد واقعىاش جمهورى اسلامى است، دارند آخرين تلاشهاى خودشان را ميكنند. در بسيارى از عرصهها تلاشهايشان و تدابيرشان به بنبست خورده و كار از دستشان در رفته است. اين كمربندى كه اينها بر دور مسائل جهانى كشيده بودند و حيطهبندىاى كه كرده بودند، در حساس ترين نقاط روى زمين يعنى خاورميانه، اين كمربند پاره شده - يا سست شده، حداقلش اين است؛ ولى به نظر من پاره شده - و از دستشان در رفته است.
به نظر من امروز نظام سلطه در مواجهه با حركت اسلامى يك چنين حالتى دارد. جاپايش محكم نيست؛ زيرا بسيارى از شگردهاى تبليغاتىِ استواربنيانِ قديمىِ اينها براى مردم دنيا رو شده است. امروز در جامعه آمريكا، خشم عميق از حضور قدرتمند لابى صهيونيستى به تدريج دارد توسعه پيدا ميكند. اين نارضائى در بين مردم آمريكا - كه مركز تحرك صهيونيستها و قدرتمندان صهيونيستى و سرمايهداران صهيونيست است - به تدريج دارد به وجود مىآيد؛ البته رژيم حاكم در آمريكا بر مردم بسيار سخت ميگيرند - يك نوع خاص سختگيرى - و آنچنان اينها را مشغول زندگى و گرفتار زندگى ميكنند كه فرصت سر خاراندن ندارند؛ در عين حال اين حالت دارد به وجود مىآيد.
اين اطلاعات موثق ماست. در كشورهاى اروپائى هم به يك نحو ديگر. كشورهاى اسلامى كه معلوم است. كشورهاى خاورميانه كه معلوم است. ملتها حالت نفرت - و بعضاً بغض - نسبت به رژيم ايالات متحده و مجموعه سلطه در دنيا دارند. اين را هم نميتوانند جمع كنند؛ هى تلاش ميكنند، اما نميتوانند جمع كنند.
بیانات در دیدار اساتید دانشگاه 2/4/89
نمیتوانند اوضاع را رو به راه كنند
اين طرف نسبت به سه دهه قبلى قوىتر شده است، مجربتر شده است، آگاهتر شده است، دستهاى بازترى پيدا كرده و متقابلاً دشمن ضعيفتر شده است...
امروز، اين حرفها نيست، اين خبرها نيست؛ يعنى نميتوانند، زمينهاى براى آنها وجود ندارد، نه اينكه امروز نجيبتر شدهاند، بهتر شدهاند؛ نه، مىبينند كه نميشود كارىاش كرد؛ یعنى اين حجم عظيم، روزبهروز پرمغزتر هم شده، قوىتر هم شده. و غرب، امروز - اين نكته مهمى است - احساس ميكند كه سلطه قديمىاش بر دنياى اسلام متزلزل شده؛ يعنى اينهائى كه در كشورهاى اسلامى و عربى بىهيچ مانعى و رادعى ميتاختند و جلو ميرفتند، امروز مىبينند نميشود؛ نميتوانند. اين موج اسلامى آنها را وادار كرده، حتّى تجديدنظر ميخواهند بكنند، آن هم براشان مشكل شده. در بعضى از كشورها كه وابستگى آنها به غرب واضح و آشكار است - مردمشان هم اين را ميدانند و ناراضى هستند - ميخواهند يك تجديدنظرهائى بكنند، بلكه بتوانند اوضاع را روبهراه بكنند، نميتوانند؛ براى آنها يك راه بنبست است. امروز غرب در يك چنين موقعيتى است.
بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان 25/6/89
اين غير از دخالت در امور كشورهاست
امام، نهضت را جهانى ميدانست و اين انقلاب را متعلق به همه ملتها مسلمان، بلكه غير مسلمان معرفى ميكرد. امام از اين ابائى نداشت. اين غير از دخالت در امور كشورهاست، كه ما نميكنيم؛ اين غير از صادر كردن انقلاب به سبك استعمارگران ديروز است، كه ما اين كار را نميكنيم، اهلش نيستيم؛ اين معنايش اين است كه بوى خوش اين پديده رحمانى بايد در دنيا پراكنده شود، ملتها بفهمند كه وظيفهشان چيست، ملتهاى مسلمان بدانند كه هويتشان چگونه است و كجاست.
بیانات در مراسم سالگرد رحلت امام 14/3/89
گامهای استوار امت اسلامی
گسترش موج بیداری اسلامی در دنیای امروز، حقیقتی است كه فردای نیكی را به امت اسلامی نوید میدهد. از سه دهه پیش كه با پیروزی انقلاب اسلامی و تشكیل نظام جمهوری اسلامی، این خیزش پرقدرت آغاز شد، امت بزرگ ما بیوقفه پیش رفته، موانعی را از سر راه برداشته و سنگرهایی را فتح كرده است. پیچیدهتر شدن شیوههای دشمنی استكبار و تلاش پرهزینهای كه در مقابله با اسلام میكند نیز به دلیل همین پیشرفتها است. تبلیغات وسیع دشمن در جهت اسلامهراسی، تلاش شتابزدهای كه برای ایجاد اختلاف میان فرقههای اسلامی و برانگیختن تعصبهای فرقهای میكند، دشمنتراشیهای كاذب از شیعه برای سنی و از سنی برای شیعه، تفرقهافكنی میان دولتهای مسلمان و كوشش برای تشدید اختلافات و تبدیل آن به دشمنیها و معارضههای لاینحل، استفاده از سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی برای تزریق فساد و فحشاء میان جوانان، همه و همه واكنشهای سرآسیمهگون و آشفته در برابر حركت متین و گامهای استوار امت اسلامی به سوی بیداری و عزت و آزادگی است.
پيام ولیامر مسلمین به حجاج بيتاللهالحرام 24/8/1389
انقلاب صادر شد...
ما انقلاب را امروز نمىخواهيم صادر كنيم. انقلاب، يكبار صادر مىشود و شد! اينكه مىبينيد امروز در سرتاسر دنيا، گرايش و ايمان اسلامى زنده شده است؛ اينكه مىبينيد ملتها در شمال آفريقا و در خاورميانه و در شرق و غرب كشورهاى اسلامى بيدار شدهاند؛ اينكه مىبينيد جوانان مسلمان در كشورهاى گوناگون به زيباييهاى دين و قرآن رو آورندهاند، همه حاكى از اين است كه انقلاب اسلامى در اوّلِ وقوع خود صادر شده است. ما كه نمىخواهيم بعد از گذشت چهارده سال، تازه به فكر صدور انقلاب باشيم! يك بار انقلاب صادر مىشود و آن هم شد. وقتى كه انقلاب، پيروز شد و خبر و جذّابيت آن، دنيا را پركرد، كارى كه بايد بشود شد. همان كارى كه شما از آن ناراضى هستيد؛ همان كارى كه به خاطر آن زنجير مىجويید و همان كارى كه به خاطر آن خشمناك مىشويد، شده و كار از كار گذشته است! شما هم هيچ كارى نمىتوانيد بكنيد و هيچ كس ديگرى هم نمىتواند كارى بكند. كار از كار گذشته است!
خطبههای عید فطر 4/1/1372
آینده از آن ِ امت اسلامی است
آن روزى كه انقلاب اسلامى به پيروزى رسيد، رژيم صهيونيستى از نظر دولتهاى مسلمان و ملتهاى مسلمان، به خصوص ملتهاى عرب، يك رژيم شكستناپذير به حساب مىآمد. اين موجب شد كه رژيم صهيونيستى عجالتا شعار از نيل تا فرات را كنار بگذارد و به دست فراموشى بسپرد. ملتهاى مسلمان - از آفريقا تا شرق آسيا - به فكر ايجاد نظام اسلامى و حكومت اسلامى افتادند با فرمولهاى گوناگون؛ نه لزوما با همان فرمول نظام جمهورى اسلامى ما؛ اما به فكر حاكميت اسلام بر كشورشان افتادند. بعضى از كشورها موفق هم شدند؛ بعضى هم آيندهى نويدبخشى در انتظارشان هست از حركتهاى اسلامى.
بیانات در بيستمين سالگرد رحلت امام خمینی(ره) 4/3/1382
آمریكا و قدرت اردوگاه اسلام
امريكايىها مىدانند كه در دنياى اسلام آيندهاى ندارند. براى اينكه بيدارى اسلامى به حركتهاى انقلابى منتهى نشود، پيشدستى مىكنند؛ مىخواهند چيزى را كه براى ملتها سرنوشت محتوم است، با ابتكار و حركتهاى پيشدستانهى خودشان عقب بياندازند. اخيرا امريكايىها اعتراف كردهاند كه اگر حمله آنها به عراق نمىبود، رژيم صدام در مدت كوتاهى بهوسيله عناصر مؤمن و مسلمان خود عراق سرنگون مىشد و ابتكار عمل از دست آنها خارج مىگرديد؛ آنها از اين مىترسند. فعاليت آنها انفعالى و از روى ترس از عواقب بيدارى اسلامى در دنياى اسلام است. حركتى كه امروز امريكايىها در اين منطقه مىكنند، ناشى از قدرت نيست؛ ناشى از احساس قدرت در اردوگاه اسلامى و قيام اسلامى و بيدارى اسلامى است.
بیانات در حرم امام 14/3/1384