با کم‌کاری شیعه و نفوذ وهابیت در فضای وب؛

راه‌اندازی "Google" اسلامی با هدف گسترش وهابیت

تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۸۸

با جستجوي کلمه شيعه بيشتر نتايج ـ دقيقا جز يک نتيجه در سه صفحه نخست ـ به مطالبي در رد شيعه روي سايت‌هاي تند وهابي و يا گروه‌هاي اينترنتي آنها باز مي‌شود.

به گزارش گرداب به نقل از تابناك، سایت گوگل اسلامی یک موتور جستجوی سفارشی شده گوگل است.

 قابلیت سفارشی سازی جستجوی گوگل چند سالی است که در اختیار کاربران قرار گرفته كه به خودی خود ارزش ندارد، بلکه همه توانایی و ارزش آن در انتخاب و گزینش سایت‌های هدف جستجو است و اینجا است که جهت‌گیری گردانندگان در نتایج به دست آمده بسیار اثرگذار می‌شود.

سایت گوگل اسلامی، تمایلات شدیدی به مجموعه چند سایت islamonline.net - islamway.com - islam2all.com - islamweb.net - islam-guide.com - al-islam.com - islammessage.com و islamqa.com دارد ـ اگر نگوییم از سوی آنها گردانده می‌شود ـ و بنا بر دیدگاه‌های گردانندگان این چند سایت، جستجوی خود را انجام می‌دهد. این چند سایت از بارزترین سایت‌های دعوت به اسلام، ولی با گرایش شدید به وهابیت هستند و مبارزه با تفکر شیعه از مهمترین برنامه‌های آنها است.

بنا بر این گزارش، چنین رویكردی در موتور جستجوی این سایت نیز در نظر گرفته شده است؛ برای نمونه، با جستجوی کلمه شیعه بیشترین نتایج ـ دقیقا جز یک نتیجه در‌ سه صفحه نخست ـ به مطالبی در رد شیعه بر سایت‌های تند وهابی و یا گروه‌های اینترنتی آنها باز می‌‌شود. البته در این بین، گاه نتایجی در برخی سایت‌های شیعه یا بی طرف هم یافت می‌شود، ولی تعداد آنها بسیار ناچیز است و گویا تنها برای خالی نبودن عریضه در نظر گرفته شده‌اند و برای همین، معرفی و تبلیغ برای چنین سایتی که هدف آن تعریف خاصی از اسلام و ارائه دیدگاهی ضد شیعه است، چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

این گزارش می‌افزاید: «اما موتور جستجوی "کتاب لینک" نیز بر پایه بررسی‌ها، تنها موتور جستجوی واقعی کتاب‌های حوزه مطالعات اسلامی ـ برای دانلود و یا مطالعه ـ است. این سایت لینک دانلود و یا مطالعه کتابی را که در آن جستجو می‌شود، در اختیار می‌گذارد و هرچند خود سایت تنها ادعای جستجوی کتاب های حوزه مطالعات اسلامی را دارد، در بسیاری از زمینه‌های دیگر هم به راحتی می‌توان کتاب مورد نظر را پیدا کرد، به گونه‌ای كه از دیوان حافظ و شاهنامه تا کتاب‌های جامعه شناسی و روانشناسی قابلیت جستجو دارد.»

به هر حال، اكنون یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه علوم انسانی و مطالعات اسلامی پیش رو است، کمبود منابع به روز و نیز دشواری در دسترسی به منابع موجود برای دانش‌پژوهان حوزه و یا دانشگاه است، در حالی که با آشنایی و معرفی این قبیل سایت‌ها، دسترسی به بیشتر کتاب‌ها در این رشته‌ها بسیار آسان می‌شود.

اما مشکل اینجا است که استفاده علمی از اینترنت در این حوزه‌ها به خاطر ناآشنایی در اندازه بسیار كمی انجام می‌گیرد، در حالی که هر دانش‌پژوهی می‌تواند با رفتن به این سایت و نوشتن نام کتاب مورد نظر ـ مانند تفسیر المیزان و یا تاریخ طبری و یا حتی شاهنامه ـ لینک دانلود و یا مطالعه آن را دریافت کرده و به راحتی با این روش کتاب مورد نظر خود را به دست آورد.

لينک اصلي سايت: http://ketablink.com
لينک صفحه فارسي: http://ketablink.com/fa.htm