گزارشگر اخراجی گاردین از ایران اذعان کرد: «دولت آمریکا اپوزیسیون سبز را جریانی شکست خورده میداند و صرفا به خاطر خیزشهای اعتراضی مردم در کشورهای خاورمیانه مجبور شد مجددا از جریان اپوزیسیون در ایران حمایت کند.»
به گزارش
گرداب به نقل از کیهان، "عبدو" که هم اکنون مدیر ایران در بنیاد قرن (Century Foundation) است با اصلاح طلبان و جریان برانداز همکاری نزدیک داشته است. وی در تحلیلی که در وب سایت امور خارجه و رادیو فردا منتشر شده، تاکید میکند: «در تظاهرات سال ۲۰۰۹ مخالفان در ایران بر سر میزان حمایت دولت آمریکا از مخالفان، اختلاف نظرهایی میان سران اپوزیسیون وجود داشت. برخی معتقد بودند حمایت آشکار آمریکا از مخالفان ممکن است غیرسازنده باشد و به نفع حاکمیت تمام شود. در آن مرحله جنبش سبز شکست خورد.»
عبدو با اشاره به خیزش ملتهای منطقه علیه رژیمهای مرتجع و آمریکا مینویسد: «پس از حوادث اخیر در جهان عرب و سرنگونی حکومتهای تونس و مصر این واقعیت بیش از گذشته آشکار شد که مردم این کشورها فارغ از آنچه که سیاست آمریکا طلب میکند به دنبال تحولات دموکراتیک هستند؛ اما مشکل دولت آمریکا و سیاستمداران این کشور در برخورد با نمونه ایران این است که آنها خیلی زود به این نتیجه رسیدند که جنبش سبز شکست خورده و به همین خاطر حمایت از آن را قماری پرمخاطره میدانست. حقیقت این است که اپوزیسیون در ایران نیازمند حمایت بیشتری از طرف آمریکا است.»
وی همچنین اشاره میکند: «از زمان آغاز اعتراضات در کشورهای عربی، دولت آمریکا مجبور شده موضع سختتری در مقابل رژیم اسلامی ایران اتخاذ و مجددا چرخشی در حمایت از اپوزیسیون جمهوری اسلامی پیدا کرده است.»
عبدو خواستار حمایت بیشتر از جریانهای سکولار در ایران شده است.
اگرچه وی توضیح بیشتری درباره علت حمایت دوباره آمریکا از اپوزیسیون آشوب طلب ارائه نمیدهد، اما تا همین میزان از توضیح و تحلیل نیز حاکی از آن است که آمریکا اصالتا امید و اعتباری برای فتنه سبز در مواجهه با جمهوری اسلامی قائل نیست؛ اما به این جریان مضمحل به عنوان نمایشگری که شاید بتواند سرعت الهام گرفتن ملتهای مسلمان از جمهوری اسلامی را کند کند، مینگرد. به عبارت دیگر از نگاه آمریکاییها تحرکات اخیر فتنه سبز مطلقا در قد و قواره معارضه با جمهوری اسلامی نیست و صرفا نمایشی برای مخدوش کردن اعتبار و حیثیت پرتلالو جمهوری اسلامی ارزیابی میشود.