استان تهران تنها در هشت ماه سال 89 با 945 آدرس ارسالكننده بدافزار در صدر جدول آلودهترين استانها قرار گرفته است.
به گزارش
گرداب به نقل از ایسنا، مدت زماني است كه طرحي از سوی معاونت گسترش فنآوري اطلاعات در سازمان فنآوري اطلاعات در حال بررسي و پيگيري است كه در راستاي آن مطالعاتي بر روي بدافزارها و حملات اينترنتي انجام ميشود تا بر اساس آن ليستي از بدافزارها با نوع عملكرد و ميزان آسيبرساني آنها به وجود آيد تا هم سازمانها، ارگانها و هم افراد عادي بتوانند از آن بهره ببرند.
همچنين با شناسايي اين بدافزارها ليست آنها ميتواند در اختيار شركتهاي امنيتي و توليدكننده آنتيويروس قرار بگيرد تا با توليد كدهاي مقابله بتوان در جهت رفع عملكرد بدافزارها برآمد.
اين شبكه كه تلهاي براي بدافزارها به شمار ميرود به "هاني نت" شهرت دارد كه هماكنون در هشت شهر و 11 نقطه نصب شده است كه روزانه حدود هزار و 600 بدافزار دريافت ميكند و اطلاعات آنها را در بانك اطلاعاتي ذخيره ميكند، هرچند كه معاون گسترش فنآوري اطلاعات سازمان فنآوري اطلاعات قول داده است كه تا پايان امسال 200 نقطه از مراكز استان به اين شبكه اضافه شود.
مركز مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخدادهاي رايانهاي تحليلي از بدافزارهاي در چنگ شبكه "هاني نت" انجام داده و برمبناي آن ميزان آلودگي استانها را بررسي كرده است كه طبق گزارشهاي ارائه شده آن، استان تهران از فروردينماه تا آذرماه در حدود 89 درصد موارد بيشترين ميزان آلودگي را در قياس با ساير استانها داشت. به این تتیب تهران در رتبه اول آلودهترين استانها قرار گرفت و عنوان آلودهترين استان بر اساس تعداد آدرسهاي ارسال كننده بدافزار را به خود اختصاص داد.
استان تهران در 6ماهه اول سال 89 با كسب 37 درصد تعداد آدرسهاي ارسالكننده بدافزار به عنوان آلودهترين استان شناخته شد و آذربايجان شرقي با 7 درصد و استانهاي آذربايجان شرقي، اصفهان، خراسان رضوي و مازندران هر كدام با 6 ردصد به ترتيب در ردههاي دوم تا سوم قرار گرفتند.
آذربايجان غربي، هرمزگان، گلستان و ايلام هر كدام تنها با 1درصد از سهم كل آلودگيها، كم خطرترين استانها بر اساس تعداد آدرسهاي ارسالكننده بدافزار شناخته شدند.
طي تحليلهاي انجام شده روي استانها بر اساس تعداد آدرسهاي ارسالكننده بدافزار براي كشف آلودهترين استان در سه ماه مهر، آبان و آذر باز هم استان تهران جمعا با 362 آدرس ارسال كننده بدافزار رتبه اول را به خودش اختصاص داده است.
همچنين آنتي ويروسهاي مختلف بر اساس نوع عملكرد و شناسايي بدافزارها در ماه ارديبهشت به ترتيب G-DATA در صدر و سپس AVG و BITDEFENDER در ردههاي دوم تا سوم قرار دارند كه به ترتيب 84،83 و 85 ميزان موفقيت آنها ارزيابي شده است.
بر اساس گزارشهاي درج شده در ميان سازمانهاي ارسال كننده بدافزار، شركتهاي خصوصي در نيمه اول سال 89 در صدر جدول آلودهترين وزارتخانهها، سازمانها، شركتهاي خصوصي و غيرخصوصي جمعا با 1439 تعداد آدرسهاي ارسال كننده قرار گرفتند و همچنين وزارت جهاد كشاورزي نيز رتبه اول را در مقياس تعداد دفعات ارسال جمعا با 10172 به خود اختصاص داد.
همچنين در 3 ماهه پس از نيمه اول سال 89 يعني در ماههاي مهر، آبان و آذر، شركتهاي خصوصي با 711 بار در مقياس تعداد آدرسهاي ارسال كننده و 1094 بار در مقياس تعداد دفعات ارسال رتبه اول را در بحث آلودهترين وزارتخانهها، سازمانها، شركتهاي خصوصي و غيرخصوصي به خود اختصاص داد.
منظور از تعداد دفعات ارسال در ارزيابي سازمانها، منظور سازمانهايي است كه آلوده به بدافزارهايي شدهاند كه در زماني كمتر به نسبت ساير بدافزارها اقدام به نشر آلودگي ميكنند و يا در بازه زماني بيشتري اين بدافزارها نسبت به ساير بدافزارها در سازمانهاي ديگر حيات و دوام داشته و به انتشار آلودگي ادامه داده و سازمانها اطلاعي از اين سيستمهاي آلوده نداشتهاند.
گفتني است بر اساس ارزيابي و تحليلي كه در نيمه اول سال 89 نسبت به توانمندي آنتي ويروسها در شناسايي بدافزار از سوی اين مركز صورت گرفته است، آنتي ويروس G-DATA با 94 درصد شناسايي كامل بدافزارها و 2 درصد شناسايي برنامههاي مشكوك در رأس تمامي آنتي ويروسها از جهت قدرت در تشخيص بدافزارها قرار گرفت.
با بررسي به عمل آمده از بانك اطلاعات بدافزارهاي موجود در مركز ماهر كه از شبكه "هاني نت" ملي جمعآوري شده است تا نيمه اول سال 89 حدود 4000 بدافزار در آن موجود بود.