كنت پولاك، مدير مركز صهيونيستي سابان در سخناني كه در يك جلسه پرسش و پاسخ ايراد شد، تصريح كرد كه انقلابهاي عربي خاورميانه آنقدر وقت مقامات آمريكايي را گرفته كه آنها ديگر فرصت توجه به ايران را ندارند.
به گزارش
گرداب به نقل از اشراف، مجله آمريكايي كانترپانچ در گزارشي به شرح مباحثي پرداخت كه در يك جلسه پرسش و پاسخ برگزار شده در كنفرانس لابي صهيونيستي موسوم به "جي استريت" تحت عنوان "رفع بحران؛ گزينههاي پيش روي سياست آمريكا" مطرح شدهاند.
اين گزارش ضمن اشاره به خالي بودن جاي "پاتريك كلاوسون" (Patrick Clawson)، كارشناس "موسسه مطالعات سياستهاي خاورنزديك واشنگتن" در اين جلسه پرسش و پاسخ كه از حضور در اين جلسه انصراف داده بود، نوشت: «در اين جلسه پرسش و پاسخ سياست واقعگرايانه دولت اوباما در برحذر داشتن رژيم صهيونيستي از هرگونه حمله نظامي به حماس، حزبالله و يا ايران مورد بررسي قرار گرفت و چنين نتيجهگيري شد كه راهبرد دولت آمريكا براي تعامل با ايران، هم براي منافع آمريكا و هم منافع رژيم اسرائيل، مفيد است!»
يكي از كارشناسان اين جلسه پرسش و پاسخ، "كنت پولاك" (Kenneth Pollack)، مدير "مركز سابان" بود كه ضمن تقاضا از آمريكا براي بازداشتن رژيم صهيونيستي از دست زدن به هرگونه "اقدام عجولانه"، در شرايطي كه خاورميانه دورهاي از آشفتگي را سپري ميكند، تصريح كرد: «اين تحولات به اسرائيل ربطي ندارد و مهمترين مسئله موجود اين است كه اسرائيليها كاري نكنند كه تحولات خاورميانه به آنها مربوط شود. طيف گستردهاي از اقدامات موجود است كه پيش روي اسرائيل قرار دارد، اما كمكي به اين رژيم نميكند. اين اقدامات نه تنها در رابطه با آنچه كه در منطقه جريان دارد، نميتواند سازنده باشد، بلكه براي آينده و امنيت اسرائيل نيز مخرب است.»
پولاك افزود: «اين اقدامات منجر به بيم و هراس شده و ميتوانند اسرائيل را در شرايط محاصره قرار دهند. يكي از نقشهاي آمريكا به عنوان متحد و دوست بزرگ اسرائيل كمك به اين رژيم در اين دوره زماني است، تا بتواند اين برهه را بدون به عمل آوردن اقدامي عجولانه پشت سر گذارد؛ اقدامي كه براي آمريكا و اسرائيل مخرب بوده و در نهايت به نفع ايران تمام ميشود.»
مدير مركز صهيونيستي وابسته به "هايم سابان" در ادامه گفت: «
من فكر ميكنم ايرانيها از اينكه ببينند دولت نتانياهو دست به اقدامات عجولانه و تحريكآميزي ميزند كه ميتواند به خشم ملتهاي عربي بيانجامد، خوشحال ميشوند.»
اين گزارش در ادامه ميافزايد: «در جريان بحثهاي مطرح شده در اين جلسه پرسش و پاسخ، مدام بر اين نكته تاكيد ميشد كه اصولگرايان ايراني، به جاي رهبران عرب مواجه با خيزش مردمي، از هرگونه اقدام تجاوزكارانه رژيم صهيونيستي سود خواهند برد.»
پولاك ضمن طرح اين ادعا كه انقلابهاي دموكراتيك عربي ممكن است دزديده شوند، افزود: «ما بايد نسبت به احتمال خارج شدن اين انقلابها از مسير خود هوشيار باشيم، چرا كه كساني درصدد به تاراج بردن اين انقلابها و سوءاستفاده از آنها هستند. ايران يكي از كشورهايي است كه بيترديد چنين قصدي دارد! كاري كه ما بايد بكنيم اين است كه نگذاريم ايران به راحتي موفق به اين كار شود و متحدين خود در اسرائيل را ياري دهيم تا خود به تاراج اين انقلابها كمك نكنند.»
"هيتر هولبرت" (Heather Hurlburt)، مدير اجرائي "شبكه امنيت ملي آمريكا" نيز در جلسه پرسش و پاسخ مزبور چنين هشدار داد: «آمريكا بايد مراقب باشد كه در جريان انقلابهاي دموكراتيك خاورميانه، قرباني اسلامهراسي نشود.»
وي افزود: «شما در همه جا افرادي را ميبينيد كه فكر ميكنند حماس، اخوانالمسلمين و القاعده گروههايي مشابه هستند كه هدف اصلي آنها منفجر كردن سوپرماركتهاي آمريكا است! اين دقيقا همان ادبياتي است كه ما در واشنگتن با آن مواجه هستيم.»
از سوي ديگر، "روجر كوهن" (Roger Cohen)، خبرنگار مشهور نيويوركتايمز كه از ديگر شركتكنندگان در اين جلسه پرسش و پاسخ بود تاكيد كرد كه پيشبينيهايي كه مستمرا در خصوص توليد بمب هستهاي از سوی ايران و اعلام زمان در خصوص آن انجام ميشود، كاملا غيردقيق است.
وي اذعان كرد: «
ما بارها پيشبيني كردهايم كه ايران در حال ساخت بمب اتمي است، اما واقعيت آن است كه هيچ كدام از اين پيشبينيها درست از آب درنيامده است. ايرانيان 40 سال است كه با اين برنامه هستهاي دست و پنجه نرم ميكنند. سوال اين است كه آنها دقيقا مشغول چه كاري هستند؟»
بر اساس اين گزارش، بحثهاي اين جلسه پرسش و پاسخ به مرور به اين سمت هدايت شد كه قيامهاي دموكراتيك در ايران و ساير نقاط منطقه براي رژيم صهيونيستي و نگرانيهاي اين رژيم از برنامه هستهاي ايران چه پيامي ميتواند داشته باشد؟ با اين حال، كارشناسان اين جلسه اذعان كردند كه اخبار ايران از صدر اخبار خبرگزاريها خارج شده است و تمركز دولت اوباما بر موضوع هستهاي ايران نيز كاهش يافته است.
پولاك در اين خصوص گفت: «بسياري از مقاماتي كه تمام وقت خود را به تحريمهاي ايران و جلب توجه ساير كشورها به اين تحريمها صرف ميكردند، اكنون مجبور شدهاند كه تمام وقت خود را به مسائل كشورهايي چون بحرين، مصر، يمن، تونس و.. اختصاص دهند!
ايران اكنون در كاخ سفيد، وزارت خارجه و پنتاگون از توجهها خارج شده است.»