وقتی بازی‌های رایانه‌ای اسرائیل را تطهیر می‌کنند + عکس

تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۸۹

هدف این بازی نوشتن گزارشی برای اطلاع‌رسانی است که کاربر می‌تواند به واسطه جلب اعتماد هر یک از طرفین و یا اتخاذ رویکردی تهاجمی‌تر و استخراج اطلاعات به آن دست پیدا کند.

در بازی "نزاع‌های جهانی: فلسطین" شما به عنوان یک خبرنگار منازعه میان فلسطینیان و اسرائیل را بررسی می‌کنید تا به نگرش و عقاید جدید دست پیدا کنید.

به گزارش گرداب به نقل از مشرق، "نزاع‌های جهانی: فلسطین" (Global Conflicts: Palestine) یک بازی سه بعدی است که در آن شما به عنوان یک خبرنگار منازعه میان فلسطینیان و اسرائیل را بررسی می‌کنید.

شما در این بازی نقش یک خبرنگار مستقل را بر عهده دارید که تازه وارد بیت‌المقدس شده است و تنها سلاح آن یک قلم، دفترچه و ذکاوت او است. در طول بازی، شما با مسائلی در خصوص حقوق بشر، تروریسم و نقش رسانه‌ها در مناطق درگیری مواجه خواهید شد.

هدف این بازی نوشتن گزارشی  برای اطلاع‌رسانی است که کاربر می‌تواند به واسطه جلب اعتماد هر یک از طرفین و یا اتخاذ رویکردی تهاجمی‌تر و استخراج اطلاعات به آن دست پیدا کند. این بازی در تلاش است تا نگرش و عقاید شما را به چالش بکشد.

در ابتدای بازی شما باید از میان دو شخصیت  که یکی مرد و دیگری زن است یک فرد را انتخاب کرده و وارد بازی شوید. در این بازی، کاربر باید به جای دست به اسلحه بردن، دست به قلم ببرد و نکات به دست‌آمده از گفتگوهای خود با شخصیت‌های دیگر بازی را یادداشت و جمع‌آوری کند. سپس باید با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری‌شده یک گزارش تهیه کند.



این بازی شامل شش مرحله است که بر اساس انتخاب‌هایی که کاربر در طول بازی انجام می‌دهد، با پایان‌های مختلفی مواجه می‌شود. سازندگان این بازی مدعی شده‌اند که بازی بدون جانب‌داری از طرف خاصی ساخته شده و حتی کفه ترازو کمی به نفع فلسطینیان سنگینی می‌کند، چرا که در عنوان این بازی واژه فلسطین و نه اسرائیل آورده شده است (Global Conflicts: Palestine). با این حال، کاملاً مشخص است که این عنوان تنها به خاطر اهداف بازاریابی انتخاب شده است.





در این بازی، اگر بازیکن مقالاتی را چاپ کند که بیشتر به نفع اسرائیل باشد، روزنامه‌های فلسطینی از چاپ آن خودداری کرده و آنها را منتشر نمی کنند. در واقع سازندگان بازی در این مورد سعی کرده‌اند تا به نوعی متعصب بودن و عادل نبودن فلسطینیان را به بازیکن تلقین کنند.

هر چند سازندگان ادعا کرده‌اند که بازی برگرفته از حوادث واقعی است، اما عملاً چنین چیزی مشاهده نمی‌شود. حتی گرافیک مکان‌های مختلف بازی نیز با آنچه که در جهان واقعی وجود دارد متفاوت است.




 
اگر به کتابچه کوچکی که همراه این بازی ارائه می‌شود نگاهی انداخته شود می‌توان بریده جراید مختلف را در آن دید، مانند خبر سایت خاورمیانه:

«از اواخر سال 2000 تاکنون بیش از 1000 اسرائیلی در حملات تروریستیِ فلسطینیان کشته شده‌اند. اسرائیلی‌ها بیش از 3500 فلسطینی را در عملیات‌های امنیتی یا تلافی‌جویانه کشته‌اند

چنانچه می‌بینید در این بریده خبری اقدامات دفاعی فلسطینیان "حملات تروریستی" و جنایات رژیم صهیونیستی "عملیات‌های امنیتی یا تلافی‌جویانه" ذکر شده است.

مخاطب این بازی نیز افراد بالای 11 سال اعلام شده است. در واقع این بازی برای اشخاصی که خارج از بیت‌المقدس هستند و می‌خواهند در مورد وضعیت موجود در بیت‌المقدس چیزی بیاموزند نیست، بلکه بر روی کسانی متمرکز شده است که در داخل این نزاع به سر می‌برند تا به آنها در مورد اینکه چطور با این نزاع برخورد کنند آموزش، تجربه و اطلاعات لازم داده شود.

این بازی همچنین حاوی یک کتابچه آموزشی برای دانش‌آموزان است که در آن سوالاتی در خصوص بازی مطرح شده است و بازیکنان باید پس از اتمام کار به آنها پاسخ دهند. در انتهای این کتابچه واژه‌نامه‌ای وجود دارد که برخی از واژه‌های کلیدی موجود در بازی را تعریف می‌کند. در میان این واژه‌ها چند واژه به همراه تعاریف آنها وجود دارد که می‌توان با نگاه به آنها رویکرد سازندگان بازی را نیز دریافت. در زیر برخی از آنها به همراه تعاریفشان آورده شده است:
 
حماس: سازمان مذهبی، تروریستی، سیاسی، اجتماعی که در راستای منافع سازمان حاکم قبلی، فتح، روز به روز بر قدرتش در میان فلسطینیان افزوده می‌شود.

حزب‌الله: سازمانی که بیشتر نقاط جنوب لبنان را تحت کنترل داشته و مرتب به شمال اسرائیل حمله می‌کند. این گروه به عنوان سازمانی مذهبی، تروریستی، سیاسی، اجتماعی که به شدت مورد حمایت ایران است، شناخته شده است.

IDF: کلمه اختصاری مورد استفاده برای نیروهای دفاعی اسرائیل.

همان‌طور که مشاهده می‌شود نام گروه‌های حماس و حزب‌الله به عنوان "سازمان‌های تروریستی" و نیروهای اسرائیلی به عنوان "نیروهای دفاعی اسرائیل" ذکر شده است.

گزینه‌های موجود در این بازی نیز بسیار محدود است و بازیکنان مجبور‌ند از میان این گزینه‌های محدود دست به انتخاب بزنند.