Gerdab.IR | گرداب

وبلاگ "توهمات یک دانشجوی بسیجی غرب زده‌!"

گشتی در شبکه‌های اجتماعی پاک

تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۰

دست‌اندركاران شبكه اجتماعی مدینه درصدد هستند به زودی دانشنامه‌ای با عنوان "علم پديا" را برای مقابله با ویکی‌پدیا بر روی اينترنت قرار دهند؛ که به جای دانشنامه ویکی‌پدیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

گرداب- چند سال گذشته و پس از ظهور وب 2‌، شبکه‌های اجتماعی رشد بسیار زیادی در اینترنت داشته‌اند و کاربران معمولا حداقل در یک شبکه اجتماعی عضویت دارند. این گونه مکان‌ها معمولا برای ارتباط با دوستان، به اشتراگ گذاری اطلاعات مانند عکس، ویدئو، متن و کارهای گروهی و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شوند. قطعا عده ای تمایل به حضور در محیطهای اجتماعی عمومی ندارند. با این حال شبکه های اجتماعی ارزشی‌، شیعی و اسلامی فراوانی با سطح کیفی و کمی قابل قبول با ظرقیت اثرگذاری مناسب در اینترنت وجود دارند.



هر چند اخیرا با تلاش وبلاگ نویسان انقلاب اسلامی چندین شبکه اجتماعی با رویکرد ارزشی به وجود آمده است‌، اما گرافیک نه چندان قوی، عدم تبلیغات مناسب‌، برنامه ریزی نامناسب و ناآشنایی بسیاری از نیروهای موثر ارزشی با این فضا‌، این  سایت ها را در رقابت با شبکه‌های اجتماعی چون توییتر و فیس بوک که از پشتیبانی مالی دولت آمریکا بهره می برند‌، ناموفق ساخته  است. با این حال شبکه های اجتماعی خوش ساختی هم ایجاد شده اند که با کمی توجه  و اطلاع رسانی مناسب می توانند در جذب مخاطب موثر عمل کنند.

مطلبی که در ادامه آمده است به معرفی برخی از این شبکه های ایرانی و غیر ایرانی می پردازد.

گفتگوی شیعیان
شیعه چت [1] از بزرگترین و قدیمی ترین اجتماعات شیعیان در شبکه اینترنت است. این تالار گفتمان در حدود 24000 عضو دارد. تا کنون در حدود دو میلیون مطلب در این شبکه ارسال شده است‌. افراد زیادی به وسیله این شبکه به مذهب تشیع گرایش پیدا کرده اند. از جمله اتاقهای این سایت می توان به بخشهای مناسبتهای مذهبی‌، بخش معرفی کتب و ادعیه شیعه‌، مباحث عمومی‌، قرآن و حدیث‌، مباحث اقتصادی‌، ازدواج و... اشاره کرد.

شبکه اجتماعی مدینه
اين وب‌سايت اينترنتی[2] در پاسخ به سايت‌های اجتماعی غربی از قبيل فيس بوك راه‌اندازی شده است و مسلمانان از هر نقطه جهان می‌توانند با ثبت‌نام در اين شبكه اجتماعی در تالارهای گفت‌وگو حضور يافته و به تبادل‌نظر بپردازند.

اين وب‌سايت در حال حاضر به زبان‌های انگليسی، فرانسه، تركی، آلمانی، عربی، سوئدی، روسی، ايتاليايی و اسپانيايی قابل دسترسی است.

اين وب سايت از آنجا به وجود آمد که  فیس بوک چهار صفحه بسیار معروف اسلامی را از سایت خود حذف کرد.  کاربران مسلمان این شبکه بسیار خشمگین شده و نامه ای منتشرکردند و در آن "مارک زاکربرگ"، بنیانگذار فیس بوک را به خدشه دار کردن احساسات بیش از 2.5 مسلمان متهم کردند. در این نامه خطاب به زاکربرگ جوان آمده: «با وجود اینکه عملکرد فوق العاده ای را در گسترش بهترین شبکه ارتباطی جهان داشته اید، در پروراندن کینه و عداوتی بزرگ میان خود و مسلمانان جهان نیز کاملا موفق بوده اید، اما این بار خسارتی واقعا جبران ناپذیر به وجود آورده اید.»

در این نامه نه تنها درخواست شده تا صفحات حذف شده دوباره فعال شوند بلکه قوانین جدیدی نیز معرفی شده اند که بر اساس آنها انتشار نظریات ضد اسلامی خلاف قوانین خواهد بود. همچنین در این نامه خواسته شده بود تا نشانه های توهین آمیز به اسلام حذف شده و هر صفحه ای که از چنین نشانه هایی برخوردار هستند غیر فعال شوند.

در این نامه اعلام شده است در صورتی که به خواسته های مسلمانان توجه نشود 2.5 میلیون کاربر مسلمان فیس بوک  خارج شده و به شبکه اجتماعی "مدینه" خواهند پیوست.

این اقدام در نهایت عملی شد و کاربران این شبکه روز به روز افزایش می یابند. همچنين دست‌اندركاران اين شبكه اجتماعی درصدد هستند به زودی دانشنامه‌ای با عنوان "علم پديا" را برای مقابله با ویکی‌پدیا بر روی اينترنت قرار دهند. اين دانشنامه اسلامی به جای دانشنامه ویکی‌پدیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و كارشناسان پس از بازبينی مطالب ارسالی كاربران مسلمان، اطلاعات را بر روی سايت قرار خواهند داد.

 Muxlim
از زمان تاسیس اجتماع آنلاین Muxlim.com در ماه دسامبر سال ‌٢٠٠٦ بیش از ‌1.5 میلیون نفر از ‌١٩٠ کشور جهان ماهانه از این وب‌سایت بازدید کرده‌اند؛ این وب‌سایت امکان پیوستن به اجتماعات بحث و گفت‌وگو و اشتراک‌گذاری عکس و گوش کردن به قرآن را فراهم می‌کند.

 Muxlim PAL
پايگاه اينترنتي MUXLIM  PAL براي معرفي بهتر اسلام به غربي ها راه اندازي شد. پس از پايگاه اينترنتي "سِکند لايف"، پايگاه اينترنتي ديگري با عنوان MUXLIM PAL.COM راه اندازي شد که دنياي مجازي مسلمانان و مخصوصا مسلمانان غربي را به نمايش گذاشته است .

به گفته‌ مدیر اجرایی Muxlim، هر کسی می‌تواند به این شبکه دسترسی پیدا کند.

در دنیای مجازی Muxlim Pal کاربران می‌توانند فضای خود را ایجاد کرده و به تعامل با دوستانشان در محیطی سالم و اسلامی بپردازند.

بنا بر اظهار موسسان این دنیای مجازی، هدف Muxlim Pal گرد آوردن مسلمانان سراسر جهان کنار هم است، اما هر کسی به روابط اجتماعی در دنیاهای مجازی علاقه‌مند است می‌تواند بدون هراس از روبه‌رو شدن با محتواهای توهین‌آمیز و بدون ملاحظه‌ مذهبی که دارد، وارد این دنیای اجتماعی شود.

فورویزیت
فورویزیت[3] از سوی جمعی از فعالین متعهد فضای مجازی‌، از ابتدای سال 88 به منظور انتشار کلیپ های سانسور شده  یوتیوب‌، فعالیت خود را آغاز کرد. مسئولین 4VISIT  قبل از راه اندازی آن در سایت یوتیوب به انتشار کلیپ اقدام می کردند که پس از بارگذاری حدود 1000 کلیپ‌، یوتیوب  به حذف کلیه آنها و مسدود کردن اعتبار کاربری اعضا اقدام نمود. پس از این اقدام‌، کاربران مصمم به ایجاد سایتی مشابه یوتیوب با محیطی سالم، در جهت نشر فرهنگ ایرانی اسلامی شدند.

 مزایای  4VISITنسبت به یوتیوب، عدم وجود کلیپ های غیر اخلاقی و ضد دینی‌، دارا بودن قابلیت دانلود مستقیم فیلم ها‌، وجود بخش صوتی‌، نظارت 24 ساعته بر کلیپ ها و انتشار به روز اخبار و وقایع است. اين سايت حدود یکسال است که به دلیل مشکلات مالی فعالیت نمی کند‌، اما مدیران سایت از راه اندازی قریب الوقوع آن با رویکرد جذب مخاطب از سراسر جهان خبر می‌دهند.

جامعه مجازی نصر
بزرگ‌ترين جامعه مجازی مقاومت اسلامی با عنوان "كلوپ نصر"[4]  با هدف اشتراك‌گذاری محتوا با رويكرد مقاومت اسلامی و همچنين جلوگيری از تهديدات نرم ارزش‌ها و منافع اسلامی راه‌اندازی شده است.

اين جامعه مجازی علاوه‌ بر زبان فارسی به سه زبان عربی، انگليسی و روسی به كاربران و اعضاء خود سرويس‌دهی می‌دهد و اين امر، ارتقاء تعاملات مجازی را در سطح بين‌المللی به همراه دارد. اين ويژگی مطلوب و قابل توجه سامانه "كلوپ نصر" است.

از بخش‌های جامعه مجازی مقاومت اسلامی می‌توان به دعوت، برگزيدگان، گروه‌ها، لينك‌ها، فيدها، نيازمندی‌ها، آلبوم‌ها، نظرسنجی، وبلاگ، موسيقی، آمار جامعه و افراد برخط اشاره كرد؛ كاربران در بخش "دعوت" می‌توانند پست الکترونیکی‌، دوستان خود را به صورت جداگانه در فيلدهای مورد نظر وارد كنند.

كاربران علاقه‌مند به موضوع مقاومت اسلامی می‌توانند در اين جامعه مجازی فايل‌های صوتی، تصويری و... را بين خود و ديگر كاربران فضای سايبر به اشتراك بگذارند و با اشتراك‌گذاری اطلاعات، مسائل مرتبط با موضوع مقاومت اسلامی را حمايت كنند  و از امكانات وبلا‌گ‌نويسی سايت بهره‌مند شوند.

شبکه های اجتماعی حامیان ولایت
رویکرد اصلی این پایگاه[5] که نخست با استفاده از سرویس رایگان شبکه نینگ به وجود آمد و پس از استقبال از سوی کاربران به صورت مستقل فعالیت خود را ادامه داد، پیگیری 2 هدف اصلی است:

1. ایجاد یک فضای صمیمی جهت دوستی، تبادل نظر و هماهنگی میان فعالان حزب الله در حوزه وب.
2. فرهنگ سازی در میان اهالی این جبهه در جهت آشنایی با نحوه برخورد با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی.

بارگذاری فیلم، صوت، سرویس ایجاد پروفایل، آپلود فایل با امکان دانلود فایلهای آپلود شده از دیگر امکانات این پایگاه است.

امکان ایجاد نامحدود گروه، امکان ایجاد نامحدود رخداد، امکان اضافه کردن و معرفی نامحدود سایت و وبلاگ، ارائه مقالات مفید با موضوعات مختلف روز، ارائه آخرین اخبار روز، امکان برقراری ارتباط آسان با سایر کاربران و اطلاع از فعالیت‌‌های دوستان در شبکه از دیگر قابلیت‌های این پایگاه اینترنتی است.  اين گروه با توجه به آنکه در جذب مخاطب حزب اللهی فعال عمل کرده است می تواند با اضافه کردن زبانهای عربی و انگلیسی مخاطبان علاقه مند به انقلاب اسلامی را از سراسر جهان جذب کند.

1- http://www.shiachat.com

 http://www.madina.com -2

 http://4visit.com -3

 http://www.nasrclub.com -4

 http://velayatmadaran.ir -5



توهمات یک دانشجوی بسیجی غرب زده‌!