به گزارش
گرداب، روزنامه استراليائي "ساندي مورنينگ هرالد" مقالهاي تحت عنوان "آمريكا فعالان را براي فرار از نيروهاي امنيتي آموزش مي دهد" مينويسد آمريكا هزاران مخالف را كه از تلفن هاي همراه و اينترنت براي ارتباط هاي خود استفاده ميكنند، در سطحي جهاني براي فرار از نيروهاي امنيتي در چارچوب برنامهاي آموزش مي دهد، كه آن را "بازي موش و گربه" با دولت هاي خودكامه توصيف ميكند.
دولت آمريكا با فراهم ساختن امكانات چنين برنامهاي به فعالان در جهان عرب و كشورهاي ديگر براي دسترسي به تكنولوژيهايي كمك ميكند كه قادرند فيلترهاي دولتي را دور بزنند و امكان استفاده از پيام هاي متني و صوتي را براي تلفنهاي همراه فراهم كنند و جلوي حملات به وب سايتها را بگيرند.
مايكل پوزنر (Michael Posner) دستيار وزير امور خارجه آمريكا در امور مربوط به حقوق بشر و نيروي انساني مي گويد ما سعي ميكنيم با فراهم ساختن و عرضه حمايت هاي فني، آموزشي و ديپلماتيك به مخالفان امكان بدهيم آزادانه عقايد و نظرات خود را ابراز كنند.
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا كه نقش اينترنت و رسانههاي اينترنتي را در پيشبرد آزاديهاي مرتبط با ابراز عقايد و تشكيل اجتماعات بسيار موثر ميداند و براي گسترش آن فعاليت ميكند، اين رسانهها را ميدانهاي اجتماعات و تالارهاي عمومي در دنياي قرن بيست و يكم توصيف كرده است.
پوزنر ميگويد: «دولت آمريكا در دو سال گذشته 50 ميليون دلار براي توسعه و تكميل تكنولوژي هایي خرج كرده است كه به مخالفان در محافظت از خود كمك مي كند. دولت آمريكا همچنين براي قريب 5 هزار نفر از فعالان در نقاط مختلف جهان دوره هاي آموزشي ترتيب داده است.»
مقامات وزارت امورخارجه آمريكا ميگويند يكي از تكنولوژي هاي در دست تكميل، موسوم به (Panic Button) يا دكمه وحشت، به فعالان امكان مي دهد در صورت بازداشت شدن، ليست رابط هايشان را از تلفن هاي همراه خود محو كنند.
وزارت امورخارجه آمريكا مي گويد تلاش شركت هاي خصوصي كه بيشترشان آمريكایي هستند، براي توسعه و تكميل دهها تكنولوژي قادر به دور زدن فيلترهاي دولتي، از حمايت مالي اين وزارتخانه برخوردار شده است.
منبع:
فارس